reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Carolajna ja chętnie przygarne pościel, mogę zapłacić za list. Ja pozyczylam cześć rzeczy po Hani i nikt nie oddal i powydawali dalej :-(
Ja postanowiłam, że na polowkowe idę do innego na usg a nie tego buraka. Wyników tez jeszcze nie mam..
Jak moja córa zje to smigam na plac.
A co do sexu to nic niw gadajcie. Zero chęci. Mój mówi, że zapomni jak to się robi :-) dzisiaj u kumpeli w ciąży byłam i ma to samo. A jak mi się chce to w ciągu dnia jak nie ma jak przy córce. A mąż wieczorem chce jak ja zero ochoty. Trzeba młodą do babci sprzedać to może się zgramy :-)

reklama
Hej!
Zadzwoniłam do przychodni i okazalo się,że moje wyniki poszły mailem do tego lekarza w poniedziałek :wściekła/y: ale po co odpisać:wściekła/y:
Napisałam mu smsa i poprosił o tel za 2h czyli o 20:30 - pewnie ma pacjentki.
Moje wyniki sa takie:
pappa 5680 / dla mojego tygodnia powinnam miec 1919-2926 ( nie wiem ktory tydzien wyliczy on czy z om czy z usg)
hcg 55.06 / 33.6-40,06.
Czyli podwyższone oba.
A w necie znalazłam to:
"W ciążach powikłanych zespołem Downa poziomy PAPP-A są obniżone, a wolne beta-hCG (wolna podjednostka beta-gonadotropiny kosmówkowej) i przezierność karkowa są podwyższone.

W ciążach z zespołem Edwardsa i Patau stężenia PAPP-A i beta-hCG są obniżone, a przezierność karkowa zwiększona."

i bądź tu mądrą. Chodze cała w nerwach i zbzikuje do 20:30
:-(

Ati spokojnie poczekaj co ci lekarz powie ja się kompletnie na tym nie znam ale same dziewczyny pisały ze zle wyniki pappa nie dają gwarancji ze dzidziuś jest chory . Będzie dobrze zobaczysz

Na moje oko ok jest, bo pappa powinno być zaniżone przy wadach a ja mam wysokie, a hcg lekko podwyższone.
Carolajna ja w piątek robiłam pappa i w poniedziałek rano juz były. W invikcie tez 3 dni się czeka. Może twoje wyniki juz czekają na interpretację lekarza dlatego tak długo czekasz.

Niektóre laboratoria mają wyniki później . Jak robie w jakiejś przychodni to np na morfologie czekam dzień a jak w szpitalu to wynik mam popołudniu tego samego dnia

reklama
Do góry