reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
A mnie coś brzuszek boli :-( naszczęście dzisiaj dzieciaki są dość spokojne siedzimy i oglądamy minionki a wcześniej kraina lodu ;-) mam nadzieje ze przejdzie

Hej dziewczyny, nie bylo mnie troche, ale to zamieszanie wakacyjne.Historia z opona dobrze sie skonczyla.Nie obylo sie oczywiście bez stresu.Nie chcielismy czekac w Belgii, bo okazalo sie ze maja jakies swieto I musielibysmy czekac w nieskonczonosc.Przejechalismy do Niemiec (tak na trzech kolach w przyczepce) I naprawili nam od reki. We wtorek bylismy juz w Polsce:-) Tutaj widze, ze dyskusje na temat zamknietego forum.Ja sie tylko obawiam, ze mogłoby nas to podzielic. Pozdrawiam cala bande:-)

Dziewczyny doczytałam do str 103 i odpisuję, jutro doczytam dalej, bo z dzisiejszych emocji i kilku godzin spędzonych w szpitalu sen mnie już dopada..
Dziewczyny :D Ja dziś ogromna ulga, dzidziuś wygrał z mniejszym mięśniakiem (tym który bardziej mu zagrażał bo jest przy ściance zaraz) ,wypchał go bardziej na bok. Tutaj lekarz się bał że to jak wyścig wygra jedno lub drugie. Kamień z serca. A wielki mięśniak nie ugniata też dzidziusia, ma on miejsce na rozwój. Będą to oczywiście monitorować,ale narazie ok.
Aaaaa i mam nowy termin porodu z dzisiejszej wizyty, to: 10 / 02 / 2016,:-) ależ to się zmienia..

Nie miałam się tylko kogo zapytać czy mam nadal brać Duphston, pielęgniarka mówi ze powinnam do ok 15 tyg, no ale recepty nie mam skąd wziąść bo lekarza nie było, muszę sie wybrac chyba do tutejszego GP (rodzinnego) o ile mi wypisze.
Chciałabym tez kontynuować witaminy i magnez, ale tez sama musze zdecydować które.
A ile przyjmujecie kwasu foliowego? ja biorę tylko 2x dziennie, rano i wieczorem, może powinnam więcej ? :eek:

Ostatnia edycja:
Nova , Aschlee Trzymam kciuki za dobre wyniki!

kr0pek Magnez aż 3x dziennie? Ja biorę tylko 1x dziennie. Może powinnam więcej? Oj jak mi tu brakuje polskiego lekarza :( Nie chcę chodzić prywatnie , szkoda kasy tylko po recepty, bo usg mam wyznaczone, więc ok.

Dziewczyny , Pozwoliłam sobie na taką prawdziwą radość dziś z faktu że będę Mamą, bo do tej pory za bardzo bałam sie cieszyć.. Jeszcze do końca nie doszłam do siebie po porannej nerwówce, masa papierów do wypełniania, pielęgniarki robiły usg i wywiad, z położną chyba się spotkam dopiero w sierpniu. Masa pytań, które docierały do mnie jak z kosmosu, bo ja chciałam na usg !! tylko o tym mogłam wtedy myśleć, ciężko mi się było skupić na wypełnianiu formularzy. Mąż widze też wielka ulga, wczoraj chodził nerwowy, a niby mówił że nie,
że tak mi się tylko wydaje i jeszcze mnie wkurzał, kłócąć się o jakieś pierdoły.

milenia84 ja tez juz mam wyznaczony termin badania prenatalnego na 6ego sierpnia (to będzie ok 13ty tydz.c.)
Cieszę się ,bo najpierw wyznaczyli wizytę u lekarza w szpitalu dopiero na 28 sierpnia (to będzie już 16ty tydz.c.), pomarudziłam ze za późno na badanie prenatalne i dali mi dodatkową datę, ufff.. mimo że będzie robione w szpitalu muszę zapłacić 100 euro, ale to i tak taniej niż prywatnie w Ie (szukałam w razie gdybym nie zmieściła się w czasie prywatnie to koszt 250 e.) Jeszcze mam mieć badanie tzw.diabetyczne, ale to dopiero w listopadzie.

Ja chyba też będę chciała wiedzieć płeć :) Nie wiem skąd,ale naszło mnie teraz że to będzie chłopczyk, może dlatego że mąż by się cieszył, bo dużo u nas w rodzinie babek, hihi

madziolina_p Powinnaś się cieszyć, bo nic złego się nie dzieje :) Ja też miałam kilka dni 'bez objawowych' i stres był.
kasieczek to dobrze opisała, baba zawsze się do czegoś przyczepi,już tak mamy, hi hi

szmokuss Witamy :)

Landrynka80 To świetny pomysł skupić się na czymś nowym, jakieś fajne zajęcie pozwoli odgonić chmury :tak: Ja tak przebrnęłam mój zły okres, oczywiście bez deprechy się nie obyło. Ale dopiero po zaangażowaniu się w coś nowego pomalutku udało się zapomnieć i zebrać siły na nowe dobre rzeczy

milenia84 Farby, też się szykuję do zrobienia coś z odrostami i zastanawiam się czy znajdę coś bezpiecznego tutaj w Ie, np.w aptekach boots czekałam z tym, aż będę po dzisiejszej wizycie, teraz już się wybiorę po farbę :) Z kosmetyków kupiłam tylko ziołową odżywkę do włosów i krem biały jeleń,bez dodatków zbędnych.
A na rozstępy Biooil o dziwo dostępny w Ie tez

Solla Korzystaj z wolnego czasu na kampingu, nie stresuj się niepotrzebnie, opony przyjdą i ruszysz dalej :)

Magda_z_uk Dobrze, że tak profesjonalnie do tego podeszli, człowiek od razu czuje się pewniej jak widzi, że komuś na nim zależy Z sercem kobitka ta położna, marzę aby mi się też taka dobra dusza trafiła Dziś pierwsza pierwsza pielęgniarka = wklepujący dane robot, niby coś tam zażartowała, ale jakaś taka mało sympatyczna, choć grzeczna druga = super była, uśmiechnięta, od razu poczułam się swobodniej wchodząć na usg, bo od rana byłam strasznie spięta
Naprawdę nie przejmuj się gadaniem zawistnych ludzi, niektórzy mają 10 cioro i więcej dzieci i bardzo je kochają a niektórym nie starcza serca aby go ofiarować chociaż jednemu. Trzymaj się z daleka od takich ludzi, a jak możesz wyręczaj się kimś w kontaktowaniu się z takimi osobami - jeśli musisz (bo rodzina czy cos). Nie możesz się teraz stresować :(
margarita888 Właśnie tak ! super to napisałaś :) Zawistni muszą mieć powód do plotek ! tym żyją , jak pijawy
Magda, narzekaj kiedy chcesz, po to jest to forum, kiedy mamy złe dni możemy pomarudzić, a kiedy dobre to się cieszyć, a w ciąży te nasze emocje są zmienne jak tutejsza irlandzka pogoda ;)
m@linka Nie przejmuj się, następne głupie gadanie tępaków, my babki z forum siłą ! nie damy się :-)

reklama
Pozytyw na dziś pobrane.jpg :-)

Załączniki

• pobrane.jpg
    pobrane.jpg
    11,3 KB · Wyświetleń: 32
Do góry