reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Jak Wam zastroszcze śpiochów u Waszych dzieci. Moja dwie drzemki po 15mini przed walka 25min hehe na spacerze z 2,5h spała może z godzinkę a tak łypie tymi ślepkami hihi teraz mama walczy bo na bank wieczorem będzie tak zmęczona ze nie da rady zasnąć.

Ola ja się zmuszam do jedzenia, zawsze coś stawiam koło łóżka, zeby było pod ręką jak karmię:)

Wy czekacie na okres a u mnie chyba zaczyna się już drugi hehe jak w zegarku 28dni i bach:)))

reklama
,,O pologu moze pani juz zapomniec,, - juz mam spokoj od gina.

Ja tez malo jem! W biegu, byle jak i z apetytem na slodkie,bo szybko daje kopa....

Dzis odciagalam pokarn dwa razy i nawet 1oo mll chyba nie ma. Dzis marniutko. Do tego boli mnie glowa.

W ciazy nie mialam jakiegos magicznego przyrostu włosow ani mega paznokci. Za to teraz wlosy wypadaja malo a paznokcie to jest hit!!!! Wygladaja jak polakierowane, tak sie blyszcza. Moze tylko efekt odstawienua lakierow?

Ja już niestety też dostałam okres. Liczyłam, że przy kp będzie chociaż trochę później.
A co do apetytu to ja mam cały czas i na słodkie też duży. Więc kilogramy gubię bardzo powoli. Zaczynam się martwić, że niedługo zaczną przyrastać.
Zosia dzisiaj tak dziwnie się zachowuje. Najpierw spała do 12.00, od tego czasu jest bardzo marudna i domaga się jedzenia co 40 min. Ręce odpadają od noszenia, całe szczęście mąż już wrócił.

Mkvet, moj tez dzis dziwaczy z jedzeniem. Normalnie co ok 3 godz. Je 125 mll no chyba,ze spi. Dzis co 2 godziny chce a zje 7o - 90 mll a po ostatniej znow wtrabil 125 mll u sie rozplakal,ze juz koniec....

A spal lacznie ze spacerem 4 godz. Eh....mezowi sie udalo kiedy mnie nie bylo;p

Wlasnie, ile wasze dzieci jedza butelek na dobe?

Spróbuję także podać im dicoflor. Zobaczę, bo znów od 2 dni brak kup, a piją mleko zagęszczone i dodatkowo im utrudnia.

Betula ile waży? :) Ja wciąż staram się nie zanurzać uszu, ale nie wiem dlaczego nie wolno.

Ola niby nie wolno kłaść w nocy na brzuszku, że względu na SIDS, ja kładę, bo lubią, od razu się uspokajają, ale mi oddech nadzorują monitory. Lekarze kazali kupić, bo wcześniaki. Z kolei moja koleżanka zawsze kladła i się nie przejmowała. Dla bioderek to też zdrowo.

Magmich no śpią i śpią, a jak chwilę nie śpią to płaczą. Biedactwa. :( A ja oczywiście paranoja, bo naczytałam się o NOP.

PaniAg u mnie też lecą włosy garściami. Szkoda. ..

Moje dzieci jedzą 6-7 butli po około 150 ml naraz.

Napisane na GT-I8200 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja nie wiem ile pokarmu muszę zostawić Mężowi na weekend. Przez Dwa dni nie będzie mnie mniej więcej po 9 h. Odciągam pokarm i mrożę.
Ile mleka z piersi piją Wasze Maluchy? (pytanie do tych Mam które odciągają)

Moj je ok 5,6 butli po 125 mll a w tym jedna odciaganego mojego na noc. Plus to co wyje sam z piersi.
Nie mam tyle pokarmu,zeby jeszcze mrozic;( Ledwo jedna butle uzbieram i nie mam nawet na to czasu....

U nas Hania je 6 razy na dobę i zjada 110-150, czasem ledwie 90 ml
Od kiedy robi częściej kupy po probiotyku nie wytrzymuje 3 h między posiłkami. Po 2,5 juz zaczyna płakać.
Teraz sobie zasypia w łóżeczku, czekam aż zaśnie to i ja się położę bo ledwo żyje tak mnie rozlozylo :/

Ja na razie przez kilka dni odciągnęłam łącznie 500ml, to chyba muszę się jeszcze postarać.
Właśnie zauważyłam, że niechcący zdarza mi się wystawić ocenę do niektórych postów. To chyba na telefonie to robię. Z góry Was przepraszam jakby co....
PaniAg ale Ty mieszanką plus piersią karmisz, tak?
No ja właśnie się zastanawiam czy to nie po probiotyku ona dziś ciągle taka głodna...

reklama
Do góry