reklama
PaniAg
Fanka BB :)
Do najpopularniejszych roślin hamujących laktację należy mięta pieprzowa, szałwia lekarska oraz pietruszka. W przypadku pierwszej z nich trzeba zachować szczególną ostrożność, ponieważ mentol może być szkodliwy dla niemowlęcia. Najbezpieczniejsze jest stosowanie herbatek ziołowych, należy natomiast unikać produktów zawierających mentol np. cukierków mentolowych czy kropli miętowych.
Link do: Zioła a zahamowanie lub pobudzenie laktacji Blog Medela Polska
O mentolu sama nie wiedzialam. A mieta podobno wplywa tez na smak mleka.
Link do: Zioła a zahamowanie lub pobudzenie laktacji Blog Medela Polska
O mentolu sama nie wiedzialam. A mieta podobno wplywa tez na smak mleka.
Ola a spróbuj z hipp dla matek karmiących, tam masz rumianek, koper i coś jeszcze ale zapomniałam.mi lepiej smakują te w saszetkach niż granulkach. Mi je pierwszym razem przysłała ciocia z niemiec, która tam jest położna, ponoć fajnie wpływają na laktacje, pokarm i maluszka
szczypanie też pewnie by nic nie dało hehe
Natka moja sama sie budzi, ale właśnie pierwszy sen ma ok6 godzin a potem 8min cycka i co 2h jak w zegarku kwenka i się wierci hehe
szczypanie też pewnie by nic nie dało hehe
Natka moja sama sie budzi, ale właśnie pierwszy sen ma ok6 godzin a potem 8min cycka i co 2h jak w zegarku kwenka i się wierci hehe
Demollka potwierdzam jezeli mowimy o tej samej herbatce.Na pokarm wplywa super jak wroce wstawie foto tej co ja pije
Zazdroszcze spiocha.Moja dzis ma dzien nie spania.W ciagu dnia po 15 minut w nocy spala tylko 5 godzin i potem co chwila pobudka :/
Ola mnie juz w szpitalu poinformowali ze zakaz picia miety i szalwi
Zazdroszcze spiocha.Moja dzis ma dzien nie spania.W ciagu dnia po 15 minut w nocy spala tylko 5 godzin i potem co chwila pobudka :/
Ola mnie juz w szpitalu poinformowali ze zakaz picia miety i szalwi
nie głupia tylko tyle tego ze człowiek nie ogarnia hehe
Przebieranie nic nie daje, poza tym moja od 19 do 1-2w nocy ma pampersa suchego!! potem nadrabia hehe w dzień jest straaaaszna do usypiania, normalnie walka ale nocka hehe tak sie zastanawiałam, ze wieczorem zawsze chce m się coś słodkiego więc herbatniki albo biszkopty wcinam moze z słodki mam pokarm w nocy hm...
No Aschlee te herbatki sa super ale tak jak pisałam pl mają trochę inny smak jakby mniej anyżowy ale twardo pije jedną każdego dnia wg zalecenia położnej, może Ola spróbuj
Link do: HIPP Herbatka BIO dla mam karmiących 20 torebek
Przebieranie nic nie daje, poza tym moja od 19 do 1-2w nocy ma pampersa suchego!! potem nadrabia hehe w dzień jest straaaaszna do usypiania, normalnie walka ale nocka hehe tak sie zastanawiałam, ze wieczorem zawsze chce m się coś słodkiego więc herbatniki albo biszkopty wcinam moze z słodki mam pokarm w nocy hm...
No Aschlee te herbatki sa super ale tak jak pisałam pl mają trochę inny smak jakby mniej anyżowy ale twardo pije jedną każdego dnia wg zalecenia położnej, może Ola spróbuj
Link do: HIPP Herbatka BIO dla mam karmiących 20 torebek
reklama