reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Zuzanka prawde mowiac to mam wrazenie, ze jemu doskwiera ten brak kupy, bo prawie po kazdym jedzeniu steka, prezy sie, robi sie czerwony i czesto placze jakby chcial zrobic te kupe i nie mogl. No i czasami rzy gazach placze, ale to rzadko. Ogolnie jest poodnym dzieckiem... do momentu jedzenia :) mam wrazenie, ze lepszy humor ma przed jedzeniem-glodny, niz po- gdy jest najedzony.

Natka wspolczuje z tymi ropiejacymi oczkami. Ale to nie zapalenie spojowek? Moj Antek poki co, zdrowy.ale odpukac ;)
Bettina to dobrze, ze nic powazniejszego nie wyszlo z tej goraczki. U takiego malucha to nigdy nie wiadomo co w takiej sytuacji robic, A co do tego Waszego skoku to co dokladnie sie dzieje?Bo na tej stronie, ktora podawalas jest chyba tylko, ze dziecko jest marudne, placzliwe itp.chyba ze cos przeoczylam ;) pytam, bo moze Antek tez mial ten skok, a ja caly czas zwalalam wine na brzuch i kupe :p

AliaMaris ja zawsze nosze dotad az mu sie odbije, bo wiem, ze jesli tego nie zrobi to na pewno mu sie uleje. Wiem, ze przy dwojce dzieci to wyzsza szkola jazdy :)

Carolajna witajcie w klubie. U nas noc piekna, bo Antek spal od 22:30 do 5:30, a teraz ma swietny humor i chyba nie zamierza spac jak narazie ;)

reklama
Carolajna tak planuję, że wtedy mąż jest z dziecmi. Tylko wtedy to możliwe.
Ola niestety nie zawsze da się tak zrobić, ale staramy się :).
Na szczęście od kiedy wprowadziliśmy stały plan dnia mamy przynajmniej chwilę dla siebie po położeniu dzieci spać i przed pobudką. Czyli po 19 i przed 6. Coraz rzadziej tez budzą się w nocy na jedzenie bo kolo 22 "tankuję" ich przez sen do pełna. Przeczytałam "Zaklinaczkę dzieci" i niektore rzeczy wprowadziłam i jest lepiej

Napisane na GT-I8200 w aplikacji Forum BabyBoom

Matko, w nocy dziewczyny nie spicie i takie dobre humory od rana? :D Ja dyżuruję głównie w dzień, a w nocy Hanisławę przejmuje mąż, więc dość się wysypiam ;)

Masakra z tym pojeniem dzieciaków, bede probowac sposobu Magdy, czyli pojenie 2h po jedzeniu.

Próby noszenie "na samolot" przyniosły niespodziewane efekty, Młoda trzyma głowę kilka minut i się do tego uśmiecha. To jedyna "brzuszna" pozycja jaką akceptuje :] Mam nadzieję, że się to zmieni jak zacznie się sama obracać.

dziewczyny, jaki krem "przeciwsłoneczny" stosujecie dla dzieciaków?

Ostatnia edycja:
Hej wam :-) i witam nowe mamusie :-) mam nadzieje ze jeszcze nas pamiętacie :-) czytam was często ale jakoś się w kleszczyc w rozmowę nie mogę ;-) .
Magda ciesze się ze juz u was lepiej :-)
Co.do ulewania Alex tez miał ten problem praltycznie po każdym jedzeniu mu się zwracało ale już przeszło miał również zatkane kanaliki ropa była praktycznie cały czas każdy lekarz mówił ze nic się z tym nie robi do 3 miesiąca jedynie przemywac solą fizjologiczną i masować u Alexa jeszcze czasami się pojawi ropka a zwłaszcza w lewym oczku ale jest jej coraz mniej.
Jutro zaczynamy 3 miesiąc :-) Alex kombinator podnosi mi się do siadania wystarczy tylko ze czegoś chyci i odrazu się dźwiga raz by mi tak wypadł z leżaczka dobrze ze siedziałam kolo niego i go zlapalam i od tej pory go przypinam jest strasznie śliny :-) w nocy czasami się zdarzy ze przespi cała a czasami budzi się co chwilkę ;-) ale.nie jest źle w dzień mało śpi jest strasznie aktywny :-) .
Chyba wszystko napisałam co miałam napisać ;-)

Kupa po polnocy i jakos zasnal. Po jedzeniu chwilą ciszy , odlozony na plasko ryk... Moze tez jakis skok. Budzi sie co 3 vodziny jak w zegarku ale w te noc uspac go to bylo wyzwanie.

Teraz nakarmiony i nawet w humorze i do przebrania;) dwojka

My nie dopajamy przy mm i kp ale moze trzeba.

ale wam fajnie a u mnie mala.coraz czesciej w nocy sie budzi na jedzenie nie wiem czy sie nie najada czy jak. W dzien tez placze jak daje jej cycia ;( nie wiem co sie dzieje

Witam nowe Mamy na forum :-)

U mnie piękna nocka, 23-5 :-) jestem wyspana
Wczoraj byliśmy w wielkim centrum handlowym, potem w paru sklepach, zeszło nam od 10-19 z droga, Vera aniołek cały cZas spała, z dwoma pobudkami na karmienie :-)
U nas tez częste ulewanie, nawet długo po karmieniu, zazwyczaj jak karmie na leżąco i zasypia bez odbicia, ale nie zawsze

I udało jej sie kilka juz razy usnąć po odłożeniu, samej(!)
Dla mnie to szok, bo Ze starsza to było nie do pomyślenia by dama zasnęła bez kołysania, śpiewania, karmienia itd itd ;-)

reklama
Szok, noc nieprzespana a teraz kupa,butla nr 2, odbicie i prosto do fotelika i spi:o

Wspomagacze: pielucha tetrowa kolo policzka ( minus za ciagle spr czy nie zatka noska), muzyka klasyczna ( o ludu, chyba mozart mi rosnie) , polmrok ( buda w doteliku i rolety do polowy), dzwiek szum z aplikacji....

Miłej niedzieli! Szkoda,ze deszczowa.....

Do góry