reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Magdalena ją HIV robiłam na pocztku ciazy koszt to był 40 zl w pierwszej ciazy 9 lat temu nie miałam wogóle takiego badania w drugiej 4 lata temu robiłam już HIV. Teraz jest o wiele więcej tych badań niż te 10 lat temu.. a może jak byś poszła do ogólnego lekarza to dał by skierowanie?

reklama
U mnie kolejna ciężka noc za mną. Bóle miednicy i kręgosłupa dają popalić. :-( :( Dzisiaj wieczorem na usg, ciekawe co nam się uda podejrzeć ciekawego i co powie lekarz. No i wypytam o ten mój wynik posiewu bo jakiś mało ciekawy. :baffled:

Magdalena idź do lekarza rodzinnego i powinien dać Ci skierowanie na te badania to wtedy nie będziesz musiała płacić. A ilość wizyt dostosuj do swojego samopoczucia.
Sytuacja jest jaka jest i trzeba jakoś się dostosować, najważniejsze, że to już końcówka. :tak:
A co do badań jeszcze to dowiedz się które musisz mieć bo są obowiązkowe do szpitala. Część badań jest "zalecanych" i na nfz w ogóle nie dają na nie skierowań a prywatnie wysyłają na wszytskie

U mnie kolejna ciężka noc za mną. Bóle miednicy i kręgosłupa dają popalić. :-( :( Dzisiaj wieczorem na usg, ciekawe co nam się uda podejrzeć ciekawego i co powie lekarz. No i wypytam o ten mój wynik posiewu bo jakiś mało ciekawy. :baffled:

Magdalena idź do lekarza rodzinnego i powinien dać Ci skierowanie na te badania to wtedy nie będziesz musiała płacić. A ilość wizyt dostosuj do swojego samopoczucia.
Sytuacja jest jaka jest i trzeba jakoś się dostosować, najważniejsze, że to już końcówka. :tak:
A co do badań jeszcze to dowiedz się które musisz mieć bo są obowiązkowe do szpitala. Część badań jest "zalecanych" i na nfz w ogóle nie dają na nie skierowań a prywatnie wysyłają na wszytskie

Bettina ja właśnie odebrałam dzisiaj wynik mojego posiewu i jest tam napisane, że czegoś tam ..... ( łacińska nazwa) nie wychodowano, wiec chyba dobrze co ?

Ja mam w jednej rubryce jakieś dwie nazwy i brak wzrostu a potem jedną, że liczne kolonie ale to ponoć te dobre bakterie czy jakoś tak. I tu chyba wyszło wszystko ok
A potem mam jakąś dodatkową tabelkę z łacińską nazwą i tabelkę z antybiotykami i właśnie o to chciałam dopytać :confused:

Witam,
na początku gratulacje dla kropka i czekamy na następne lutowe dziecię:)

Co do wizyt to do tej pory miałam co 3-4 tygodnie ale na ostatniej wizycie 07.01 lekarz powiedział że będziemy się widywać co 2 tygodnia. HIV i HBS miałam robione na początku ciąży i teraz była powtórka tylko HBS. Tak jak pisze Anit nie był to jakiś wielki wydatek chociaż jak się przez widzimisię ZUSu musi liczyć każdy grosz to może to wydać się dużo, Swoją drogą polityka prorodzinna i działania ZUSu chyba się jakoś ze sobą kłócą.

Klebsiella pneumoniae. To pałeczki zapalenia płuc, mogą być niebezpieczne dla dziecka. Należało się nic nie czytać tylko poczekać do wieczora i zapytać lekarza :hmm:

reklama
Daj obejrzeć lekarzowi wyniki i jeszcze się nie martw. Masz już gotowy antybiogram jakby co. Daj znać wieczorem co lekarz dalej zadecydował.

Do góry