reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Mag ja chusteczki na allegro kupilam 6 paczek Pampers sensitive za 32 zl . sokojnie znajdziesz tam Huggies

Ola mnie krocze boli od dawna ,gin mowil ze sila grawitacji robi swoje :) teraz to mnie cisnie juz w dol krocze jak stoje;)

dzeki za odpowiedzi , bo z pierwsza dzidzia chyba najwiecej strachu co i jak..

wiecie mam od dwoch dni smiszna dolegliwosc ,mianowicie slysze strzelanie w brzuchu jak sie dzidzia roskopuje jakby jakas kostka strzelila:O ale w necie pisali ze to normalne wiec jestem spokojna :)

mi wg apki zostalo tylko 21 Dni:p

CARO co u Ciebie??

czyżby Bozenka juz sie rozpakowala ze nie zaglada do nas??:)

reklama
Cześć Dziewczyny

My byliśmy dzisiaj na basenie, ja leżałam plackiem na leżaku, a maz szalał z córka. Troszkę sobie odpoczęłam
Ogólnie czuje sie dobrze jak na to ze zle sypiam, mam duzo na głowie, i co chwila cos mnie boli i pika :-)

U mnie apka mówi 38 dni :-) a dopiero było 98 [emoji12]

Magda te konsultacje w sprawie tego bolu spojenia i krzyza.Lekarke martwi to ze ten bol tak sie nasilil i ze mam problem nawet z podniesieniem nogi,czy wejsciem na lozko,szczegolnie licho jest z lewea noga.Dlatego neurolog wczoraj sprawdzala czy czucie i odruchy oby na pewno sa w porzadku

Na razie zaproponowali 3 razy dziennie paracetamol i fizjoterapie cieplem
Mi lekarz powiedział, że tego się nie rusza. Leżeć i wypoczywać, jak pójdzie i to i wróci :)

A kto sprawdza czy to spojenie się rozchodzi? Na usg? :confused: Bo ja tak naprawdę dopiero tutaj o tym od was się dowiedziałam. Jak powiedziałam gin, że bardzo boli mnie miednica to powiedziała, że tak ma być i już :realmad:

Magda i u mnie można dopisać imię Hania bo raczej nam się już nie zmieni :laugh2:
Ja byłam na osobnym usg u radiologia.

Bettina moja aplikacja mówi że już za 27 dni :szok:

Carolajna odezwij się co i Ciebie , czy nadal w dwupaku, czy w domku jesteś?
Magda jak Twoja wizyta u lekarza?
Jestem.
Przepraszam ale chyba mnie wylogowało i nawet nie zauważyłam, że brak powiadomień :((
Jestem w domu w dwupaku.

Oj ja też sie boje tego naciecia a wlasciwie połogu. Ale nadtawiam sie,ze to wszystko nie takie straszne...

Chusteczki Haggies zamawialam na gemini,bo w sklepach tez jakos nie widzialam.

Zaraz zabieram sie za prasowanie nr 2 i tez na siedząco xD

Pokazuje mi na aplikacji w telu 39 dni do porodu....do terminu. Trójka z przodu, to blisko!

Huggies mi się wydają taki kruche ale na amerykańskie z masłem shea się pokusiłam z tym, że użyje ich na spacerze wiosną czy latem.

My od środy w domu, skurcze mocno ustały.
Ale czuję się tragicznie. 2/3 kroki i ból nie do zniesienia, spanie ledwo co.
Próbuję trochę prasować rzeczy małego ale po 10 minutach padam więc zajmie mi to długi czas.
Dodatkowo od 22.12 mam dodatkowe dziecko w domu, moja siostra trafiła do nas do rodziny zastępczej więc mamy dużo załatwiania, oczywiście wszystko na głowie męża. A stres taki...ehhh, szkoda mówić.
Nie wspomnę o tym, że oddano mi psa, którego wyadoptowałam w wakacje. ..no ale to mnie akurat cieszy.

Magda przyszły mi kapsułki Fairy i płyn do płukania, coś cudownego, dzięki za polecenie.
Ja się do wizyty nie zapisuję bo mi co chwile przepadają przez szpital itd...niby mam we wtorek mieć ale zero konkretów. Zobaczymy jak będzie.

Dzisiaj mąż złożył nowy przewijak, poprzednia komoda z przewijakiem nam nie pasowała, teraz jest ok.

Do szpitala jestem spakowana i gotowa...w każdej chwili mogę rodzić. A równie dobrze mogę donosić, zobaczymy ;))

Nowa jestem, jestem :))

Witam się niedzielnie. Ja też myślałam , że Carolajna się nie odzywa, bo już opiekuje się maluchem.:)
Ja dziś zaczęłam dzień potwornym skurczem łydek i już sen nie wrócił.
O pieluchach chyba ile ludzi tyle opinii. Już słyszałam, ze najmniej i najbardziej toksyczny klej mają DADA(hm to najmniej czy najbardziej?), że najmniej i najbardziej uczulają pampersy(tu to samo) itp itd. My jako pierwsze do testowania wybraliśmy pampersy a później czas pokaże. Wczoraj podobnie zrobiłam z kupnem kosmetyków. Miałam dobre skojarzenie z "Bambino" i przetestuję jak się sprawdzi.
Wstałam to idę się wziąć za pranie:)

Mkvet ja do pierwszej córeczki używałam tylko pampers i było wszystko super. Jak kiedyś pojechałam do znajomych bez pieluch i cały dzień zakładam jej jakieś takie biedronkowr chyba czy z lidl to ja niemożliwe odparzyly. Juz nigdy więcej nie popełniła tej glupoty. Teraz też mam pampersy i jaj będzie ok to pozostanę im wierna

Carolajna widzę że na brak zajęcie nie możesz narzekać :biggrin2: . Ale taka kobieta jak Ty poradzi sobie ze wszystkim:yes:. Powinnaś teraz leżeć i wypoczywać ale wiem że to nie leży w Twojej naturze. Pocieszające jest to już mamy bardzo blisko terminów porodu:happy:

Mkvet z tymi opiniami to masz racje, ilu użytkowników tyle opinii i bądź tu mądry. :confused:

Plan na dzisiaj taki sam jak wczoraj :-D - słodkie lenistwo :-D

Dzien dobry dziewczyny

Ja jak spalam dzisiaj ze 3 godziny to jest dobrze, strasznie mnie biodra bolaly wiec na zdnym boku spac nie.moglam, na plecach ciezko sie oddychalo. Nogi mi dretwialy caly czas. Mlody kopal ehhhh...masakra

A co do pieluch powiem Wam tak....kazde dziecko jest inne i ma inna skore, jedne beda uczulac pampersy inne nie, tak samo z innymi pieluchami. Przy synku uzywalam tylko pampersow premium care bo nawet te zielone go uczulaly, przy corce moge uzywac kazdych i nic sie nie dzieje. Wiec trzeba testowac i tyle.

Hej , witam,
Wczoraj bylismy z mezem na spacerze i bol kosci ogonowej i miednicy duzo mniejszy.

Chusteczki polecila mi bratowa haggies a pieluchy mamy pampers, potem bedziemy testować dada.

Wczorajsze prasowanie mnie wykonczyło.... Na raty prasowalam.

Zaczynam śnić o dziecku! Tak sie go nie moge doczekać.

Milego słonecznego dnia!

Ja tez cały czas myślę i nie mogę się doczekać mojej niuni a mąż mi gada ze mam się cieszyć póki jest spokój i nie trzeba się zrywać po nocach. Z jednej strony na racje a z drugiej strasznie mnie wkurza. Tak naprawdę to on namowil mnie na drugie dziecko i gada ze jeszcze trzecie chce a zachowuje się jakby w ogóle nie czekal. Jak kupuje rzeczy do szpitala to tez mi gada ze w gorącej wodzie kapana jestem bo jeszcze tyle czasu. Normalnie nie mam już do niego siły, zostało mi jakieś 6 tygodni, to faktycznie tyyyyle czasu

reklama
Do góry