reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Aschlee gin ma rację. U mnie na jednym z ktg macica pracowała cały czas na poziomie 50-60 i skurcze do 80 szły. Były jednak bardzo nieregularne. Pamiętaj, że lekarze patrzą ogólnie na ktg. Na Twoje i dziecka tętno, na ruchy dziecka przede wszystkim. Zaufaj im :-)

reklama
Nie.Lekarz sam troche zdziwiony byl bo mowil ze po porodzie czasem zdarza sie cos takiego jak jest np zastoj pokarmu.Wydotykal czy guzkow nie ma bo wyglada to serio zle ale dzieki Bogu nic niepokojacego nie wyczail.Kazal tez je bardziej nawilzac

Aschlee cieszę się że wszystko ok, będzie dobrze.
Mnie całą noc zgada męczyła i trzyma do teraz. Mój gin nie robił mi jeszcze ktg w poprzedniej ciąży miałam robione co drugi dzień ale dopiero gdzieś od 37 czy 38 tygodnia (i to raczej w związku z cukrzycą ciążową).
Torby też nie mam spakowanej nawet nie mam nic kupione. Będę musiała się przelecieć po dwie koszule żeby mieć do szpitala bo w domu same piżamy:-D. Zamówiłam już w aptece opakowanie tantum rosa i muszę dokupić podpaski bella mama oraz podkłady a dla maluszka pieluchy. Ehh.. w pierwszej ciąży byłam bardziej zorganizowana:zawstydzona/y:.

Aschlee ja milam zapelenie piersi jak karmilam małego, ale to była masakra ból niemilosierny gorączka 39 do 40 nie bylam w stanie nic robic, coś okropnego a to dlatego że miałam bluzkę z dekoldem i mnie wiatr zawiał jak pranie wieszalam..

hallo hallo:-):-)
Aschle dobrze ze z piersia nic powaznego ;-)

co do torby brakuje mi podkladow i tych wszystkich aptecznych rzeczy.

co bedziecie stosowac do pepuszka? fiolet ty octanisept?
ostatnio kolezanka mi mowila ze tylko fiolet,a ja nie wiem bo nigdy nie bylam za tym.

ktora miala miec dzis miec wizyte i cicho siedzi?:-)chyba ze juz mi sie myli heh

Natka ja octanisept, wygoda stosowania i skuteczny. Stosowalam 3 lata temu przy synku :) wszystko ładnie się wysuszylo i goiło
Co do fioletu to on barwi skórę na brąz i czy do pepuszka się nadaje to nie wiem. Jak syn miał krostki to do kąpieli dodawalam troszkę

Natka ja octanisept, wygoda stosowania i skuteczny. Stosowalam 3 lata temu przy synku :) wszystko ładnie się wysuszylo i goiło
Co do fioletu to on barwi skórę na brąz i czy do pepuszka się nadaje to nie wiem. Jak syn miał krostki to do kąpieli dodawalam troszkę fioletu

Co do fioletu to on barwi skórę na brąz i czy do pepuszka się nadaje to nie wiem. Jak syn miał krostki to do kąpieli dodawalam troszkę

NowaNatka mi w szpitalu położna poleciła zwykły spirytus wymieszać z wodą (tylko niestety nie pamiętam już proporcji). Stosowałam to góra tydzień wszystko się pięknie wygoiło . Teraz też zamierzam zastosować taką miksturę.

reklama
Do góry