reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

Jestem. Byłam na wizycie u położnej w poradni laktacyjnej. Okazuje się, że znajoma mojego męża, fantastyczna kobieta.
Po 1: sutki wklęsłe więc koniecznie nakładki, mam jakieś ale za twarde, poleciła Nuk. Mleka myślałam, że nie mam a okazuje się, że mam. Butelka które mam kazała odłożyć na później a użyć właśnie Nuk z zakrzywionym smoczkiem. Mam komórkę i z oddziału mam dzwonić a ona przyjedzie na poród i zostanie, nauczy karmić.
Ze złych wieści uważa, że strasznie nisko mam brzuch i prosiła o konsultacje ginekologa... no to wizyta już dzisiaj o 17. Martwię się.

reklama
Carolajna tez mam niżej brzuch i czuje to nawet sama już nie mam takiej zgagi ani nie mam już wrażenia ze mi się zmniejszył żołądek . Pewnie jak nie zapomnę to powiem lekarzowi

Zgagę mam jak diabli znowu. Mi się właśnie od jakiegoś tygodnia wydaje, że mały mocno ciśnie i brzuch też leci. Generalnie babka ma autorytet bo Pana ordynatora przekonała do szybkiej wizyty. Mówiła, że z zewnątrz rozwarcia może nie być ale w środku coś się dzieje.
Najprawdopodobniej będę miała zalecenie leżenia kolejnych 5 tyg, żeby dotrwać do tego 33 tc minimum. Oby tylko tyle bo mąż już mi szpital wróży :(

Choco kawka wypita?

Carolajna a u ciebie który tydzień ?? Jak coś będzie nie tak to napewno szybko zareagują ważne żebyś była pod kontrolą i się nie kart moja córa jest z 32 tygodnia i nic poniej nie widać ze by była wczesniakiem

reklama
Caro nie zauważyłam u Ciebie obniżonego brzuszka. Poka, poka jak odpoczniesz :)
Ja dzisiaj z córką na kontroli byłąm, gardło jeszcze minimalnie czerwone, ona wulkan energii i sił mi brak przez tą ospałą pogodę ale ubłagałam aby mogła pójść w czwartek do przedszkola już bo zdjęcia do kalendarza mają. Ale na dwór nie możemy bo ona sie boi że młoda zarazi sie czymś nowym i lepiej chuchac na zimne.

Mam zainstalowaną grę sims dla młodej wiec jest forma zabawy ze sie bawimy a ja odpoczywam troche przy tym bo lubie jak moge dekorowac dom postaci.

Udanego dnia a Caro sie odezwij co lekarz powiedział.

Do góry