reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Choco na skórze pojawialy sie plamy czerwone I wysuszalo skore.Na moja skore rowniez dzialalo podobnie.Nie bede ryzykowac tym razem.

Tym razem probuje babydream z Rosmanna.Kupilam jak bylam w Polsce.Maja bardzo dobry sklad. Nie bede przesadzac-plyn do kapieli do ciala i wloskow.Oliwek nie uzywam, wole olej kokosowy. Krem sudocrem jesli bedzie potrzebny. Krem tez z babydream do buzi na chlodna pogode I z filtrem. Chusteczki mokre z linii water wipes (woda I wyciag z pestek grepefruita).

Oilatum to straszny syf. Myśmy długo u Niki leczyli skórę po tym. Skład fatalny. Mi z Pl pasował żel Hipp. Tu z Uk Solla mogę polecić Mum&Me cussonsa. Rewelacja. No i seria Pub and Rub, ale to już wyższa pólka cenowa i wiadomo,że nie każdy sobie może pozwolić. Oliwek i balsamów nie używam dla dzieci. Tak samo sudokremu. No jestem dziwna, wiem :eek:

Nie Magda, nie jestes dziwna. Ja mam bardzo podobnie. Niestety musialam przekonac sie na skorze wlasnego dziecka. Kremow typu sudokrem z cynkiem uzywam wtedy kiedy sa naprawdę potrzebne. Oliwek wcale. Uzywam kremow z filtrem I tutaj jestem bardzo wymagajaca jesli chodzi o jakosc.

U nas j&j to marka wiodąca, ale jej skład jest tragiczny. Przy moich alergikach jestem mocno przeczulona na kosmetyki dziecięce.
To akurat wiem :)

Ja tez jestem z kosmetykami ostrozna. Po wczesniejszych doswiadczeniach nie siegne po j&j ani po oilatum, chociaz przez niektorych wiem, ze jest chwalone.

Nie uznaję używania tego typów kosmetyków (emolientów ) bez wyraźnego zalecenia lekarza. Używanie ich ot tak jest bez sensu. To jak łykanie tabletek przeciwbólowych na zaś.
Z natłuszczających gdy już trzeba lubię Linoderm Omega.

Dla maluszka owszem używam ale delikatnej Musteli. W sumie córka do tej pory jej używa.

reklama
Do góry