reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

A tu wrzucam o tych dolegliwościach ja musiałam z kawy zrezygnować chociaż ja kocham bo po niej strasznie mnie muliło

8 tygodniu ciąży dolegliwości ciążowe pozostają jak na razie bez zmian, mogą się jedynie nasilać w miarę upływu kolejnych tygodni. Dotyczy to zwłaszcza wymiotów ciążowych. Według wielu danych ich natężenie koreluje ściśle z poziomem stężenia hormonu ciążowego, czyli gonadotropiny kosmówkowej. Wymioty mogą osiągać największe nasilenie właśnie między 8 a 12 tygodniem ciąży. Warto jednak podkreślić, że u kobiet z wymiotami podczas ciąży występuje teoretycznie mniejsze ryzyko poronienia, obumarcia płodu, porodu przedwczesnego czy wewnątrzmacicznego ograniczenia wzrastania płodu.

reklama
Margarita u mnie właśnie tak samo. W każdej poprzedniej ciąży na tym etapie miałam już mega jazdy :eek:

Jadzia rozumiem :-) Mi na szczęście kawa wchodzi,bo też uwielbiam, a jednak chwilami ratuje mi życie,bo wstaje wcześnie rano :sorry:

Żeby nie było wątpliwości ja to napisałam aby troszke pocieszyć te kture muszą się męczyć a nie żeby straszyć bo każda ciąża inna ja moje dwie nie miałam i mam dwóch zdrowych i wspaniałych synów

A na obiad gołąbki

Hej! Zrobiłam test w pt. ot, tak z myślą przewodnią "nic z tego" i nakropiłam kropelek i już miałam sięgać żeby wyrzucić, no bo jak mi miało by się przydarzyć, mi ? nieee ale zerknęłam zapobiegawczo i DWIE KRECHY, żaden tam cień cienia GRUBE i dorodne krechy! To nawet nie był szok, ponieważ ja ani pierworódka, ani nie ogarnięta ... ale lekki szok był, ponieważ nie miałam, nie mam żadnych objawów które mam w małym palcu! :) Wczesnej kilka razy miałam wręcz książkowe "przed objawy", ba! czułam implantację, widziałam już główkę dziecka i nic nie było a efekcie końcowym! a tu zupełnie inna para kaloszy, żadnych objawów, nakręcania się, przeczucia, tego czegoś co mogło by mi podświadomie zasugerować ... I dwie krechy! Wg mich wyliczeń, termin na okolice 20 lub 23 luty. Dziś mam wizytę u lekarza. Pewnie za wcześnie ale co tam :) CZego sięboję ? obawiam się tego czego doświadczyłam poprzednio, wchodzisz do toalety i widzisz krew ... to moja zmora! Straszne uczucie połączenie nagłej adrenaliny, skoku ciśnienia, starcu i paniki! Obym tego nie doświadczyła ...

Także, na spokojnie jeszcze raz się witam i zmykam :* Niech moc będize z nami!

Cze dziewczyny ja po usg dzis i nie jest dobrze... pecherzyk jest i cialko i dzidzia 2mm. To wszystko jest wielkosci 6tygodnia a ja jestem w 7. Nie ma serca. Kazali mi czekac tydzien, tylko na co... ech juz 4 razy to przerabialam. Jeszcze pod pecgerzykiem mam ogromnego krwiaka i powiedzieli ze moge zaczac krwawic. Owu wiem kiedy mialam i nie mozliwe jest tydzien opoznienia. Podaje sie

reklama
muffy, tylko się nie poddawaj, jeszcze nie teraz. Serduszka jeszcze nie ma u takiego Maleństwa. Może jednak trochę później u Was zaskoczyło. Mamy tu tez kilka dziewczyn z krwiakami i to też jest do przejścia. Poczekaj jeszcze ten tydzień. Główka do góry.

Do góry