reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Wiec jeszcze raz...mój tato przez wiele lat obsługiwał ciężkie samochody i brał udział w akcjach zimowych. Wiec to ze śnieg spadł dziś w nocy to nie znaczy ze drogowcy od września czekają na atak zimy a dlaczego? Bo miasto gmina wieś mają podpisane np dopiero od 20 listopada. Na przykład bo oczywiście nie wiem dokładnie. Wiadome ze nikt nie pracuje dla idei a jeszcze do tego dochodzą koszty takiej pracy, materiały, paliwo pracownicy sprzęt. Dodatkowo to urzędnicy stwierdzają ile na danej kategorii drogi należy się wyjazdów i nie ważne ze pasowałoby wyjechać 10 razy bo sypie jak cholera oni będą mieć zapłacone za 2 i nikt im za resztę nie zapłaci a jak wspominałam nikt dla idei nie pracuje.
Kilka lat temu miałam taką sytuację ze jechałam z tata droga do kitu a ja się wściekam bo przed nami piaskarka i dosyć zw nie sypie solanka to z podniesionym plugiem a tata wtedy mi mówi ale co się wściekasz przecież on tej drogi nie robi. On dojeżdża jak ty do pracy i będzie robił inna drogę a czemu ma swój marerial tracić na nie swój rejon?

Po za tym dwa lata temu była taka zima ze w grudniu było +15 stopni. Od dnia umowy siedzieli i czekali na opad śniegu i nikt im za 2 miesiące czekania nie zapłacił sprzęt zblokowany nie mozna było innych prac wykonywać bo musiały być gotowe do pracy wiec pługi itp musiały być zamontowane:( ja współczuję drogowcom bo kasy nie mają z tego wielkiej a ja taty przez zimy całe dzieciństwo.nie widziałam :(

Ostatnia edycja:
Dokładnie dziewczyny. Wszystko ma dwie strony. Mój wujek.pracuje w zarządzie dróg i zawsze nam mówi to,o czym Kropeczka pisze. To jest wina systemu. Zła organizacja pracy i wieczne oszczędności nie tam,gdzie trzeba. W uk choćby 3 razy w ciągu całej zimy był w nocy mróz,to całą noc piaskarki będą jeździć i sypać piachem. Ale oni maja specjalny fundusz na to. Tego właśnie brak w Pl.

U nas teraz tak :-)

Załączniki

• 1444638402624.jpg
    1444638402624.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 44
reklama
Do góry