reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

Też nas tyle wyniosło bo 450 usg plus 200 pappa. Ale najważniejsze, że wszystko w porządku. Gratulacje! Śliczny maluszek 🥰 u nas na prenatalnych raczej dziewczynka miała być a 2 tyg później dzieć rozłożył nóżki i pokazal że jednak to on dziewczynką nie będzie 🤪
No wlasnie ja się boję tego samego 🙈🙈🙈 tzn będę się cieszyć nawet jak będzie drugi synuś, ale już głowa trochę nastawiła się na córeczkę.

reklama
Coraz częściej piszecie, że jednak zmieniła się u was płeć 😅 u mnie lekarz podczas badań prenatalnych nawet na tym wydruku wpisał płeć żeńska. Taki był pewny, więc mam nadzieję, że tak zostanie.

Hejka, i ja jestem po prenatalnych. USG wyszlo dobrze, Kijanka niesforna - nie chciala sie dac zmierzyc, no ale poszlo..jakos. Lekarz kazal czekac na wyniki pappa i sie nie denerwowac..wynik w piatek, wtedy bede sie denerwowac 😂 nie ma szans zeby wyszlo dobrze. A co do plci to nie okreslil, powiedzial ze za wczesnie.

No wlasnie ja się boję tego samego 🙈🙈🙈 tzn będę się cieszyć nawet jak będzie drugi synuś, ale już głowa trochę nastawiła się na córeczkę.
U nas lekarz ostrzegł żeby jeszcze do tej dziewczynki się nie przyzwyczajać więc trochę mniejsze zaskoczenie było 😅 ale i tak gdzieś w głowie miałam już wizję wszechogarniającego tiulu i różu 🤣
Parkę fajnie mieć ale też dwóch chłopakow super bo jednak będą mieć bardziej zbliżone zainteresowania i podobne zabawy. Tym bardziej że wiek Twoich dzieci będzie zbliżony

U nas lekarz ostrzegł żeby jeszcze do tej dziewczynki się nie przyzwyczajać więc trochę mniejsze zaskoczenie było 😅 ale i tak gdzieś w głowie miałam już wizję wszechogarniającego tiulu i różu 🤣
Parkę fajnie mieć ale też dwóch chłopakow super bo jednak będą mieć bardziej zbliżone zainteresowania i podobne zabawy. Tym bardziej że wiek Twoich dzieci będzie zbliżony
Dokładnie, dlatego będę szczęśliwa, byle tylko dzidzi zdrowe było... Ale ten róż też troszkę do mnie kochana przemawia 🤣🙈

Mam koleżanki dylemat pod tytułem że w piątek wymyśliliśmy sobie jechać do energylandii i wyczytałam że niby ciężarną ma prawo do zniżki że zamiast tam około 150zł to bym płaciła 99zl tylko kwestią jest taka że kobieta w ciąży nie może wejść nigdzie nawet na te atrakcje dla malusieńkich dzieci tzn karuzele. I teraz niewiem czy walić cała zniżkę i po prostu kupić ten zwykły bilet żeby z córką spędzić miło czas a nie patrzeć jak głupek i nic po za tym? Ryzykować? W sumie niewiem jakie tu ryzyko na karuzeli dla dzieci od 2roku życia..... Wyraźcie swoją opinię proszę co wy byście zrobiły? Bo jakoś nie uśmiecha się mi jechać i jedyne co to patrzeć jak reszta się super bawi a ja będę chyba od pilnowania wózka i rzeczy....

Mam koleżanki dylemat pod tytułem że w piątek wymyśliliśmy sobie jechać do energylandii i wyczytałam że niby ciężarną ma prawo do zniżki że zamiast tam około 150zł to bym płaciła 99zl tylko kwestią jest taka że kobieta w ciąży nie może wejść nigdzie nawet na te atrakcje dla malusieńkich dzieci tzn karuzele. I teraz niewiem czy walić cała zniżkę i po prostu kupić ten zwykły bilet żeby z córką spędzić miło czas a nie patrzeć jak głupek i nic po za tym? Ryzykować? W sumie niewiem jakie tu ryzyko na karuzeli dla dzieci od 2roku życia..... Wyraźcie swoją opinię proszę co wy byście zrobiły? Bo jakoś nie uśmiecha się mi jechać i jedyne co to patrzeć jak reszta się super bawi a ja będę chyba od pilnowania wózka i rzeczy....
Cóż kochana, coś za coś... Zakaz korzystania z atrakcji przez ciężarne jest jednak z jakiegoś konkretnego powodu, zwłaszcza, ze niektóre atrakcje to np nagle szarpanie, co z pewnością nie posłuży ciąży. Energylandia będzie tam i za rok :) ja osobiście nie zaryzykowalabym zdrowia i bezpieczeństwa mojego nienarodzonego dziecka dla kilku przejażdżek na karuzeli. Nawet jeśli będziesz od pilnowania rzeczy i wózka to Twoje dziecko i mąż będą mieć frajdę a to powinno Cię już cieszyć :) Ale to oczywiście moje zdanie. Jeśli masz wątpliwości, najlepiej skonsultuj to ze swoim ginekologiem, on powinien je rozwiać.

Z tego co wiem to tylko z basenów może korzystać kobieta w ciąży w energyladii. Jeżeli chcesz korzystać z atrakcji jakiś to musisz kupić zwykły bilet. Ja w tym roku odpuszczam wyjazd tam bo unikam tłumów rozszalałych dzieci 😂 wolę nie ryzykować że ktoś będzie biegł i mnie wywróci albo mocno uderzy w brzuch 😊 pojadę za rok 😊 to już Twoja decyzja która musisz podjąć sama 😊

reklama
Cóż kochana, coś za coś... Zakaz korzystania z atrakcji przez ciężarne jest jednak z jakiegoś konkretnego powodu, zwłaszcza, ze niektóre atrakcje to np nagle szarpanie, co z pewnością nie posłuży ciąży. Energylandia będzie tam i za rok :) ja osobiście nie zaryzykowalabym zdrowia i bezpieczeństwa mojego nienarodzonego dziecka dla kilku przejażdżek na karuzeli. Nawet jeśli będziesz od pilnowania rzeczy i wózka to Twoje dziecko i mąż będą mieć frajdę a to powinno Cię już cieszyć :) Ale to oczywiście moje zdanie. Jeśli masz wątpliwości, najlepiej skonsultuj to ze swoim ginekologiem, on powinien je rozwiać.
No właśnie dlatego pytam o opinie bo też nie jestem z tych co szaleją na karuzelach tylko tak poprostu się z córką choćby jedną czy dwoma bez szaleństw przejechać a nie taka wykluczona się troszkę czuje...i miałam taki dylemat córka ma dwa latka więc to też nie będą ekstremalne jazdy...no w sumie może lepiej nie ryzykować he he ja może zajmę się budkami z jedzeniem hehe😂😂😂 bo od paru dni coś mi mdłości nie dolegają 😊

Do góry