reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

reklama
Zaczynam żałować że zdecydowałam się na ten test pappa. Ulżyło mi po USG a teraz znowu zaczynam się stresować. Zazdroszczę że już prawie wyluzowałaś bo ja się zestresowałam. Widać musi być równowaga w przyrodzie ;-)
Stwierdziłam, że stres tylko może zaszkodzić. USG mam jak dobrej pory idealne. A co by się nie działo to i tak urodzę więc jakieś dodatkowe badania mi niepotrzebne.

Dziękuję kochana 🤗😍❤️ mega ulżyło, Jezu jakie to fajne uczucie mieć USG przez brzuch nie wiem czemu ale o tym marzyłam, żeby być potraktowana jak taka wiesz prawdziwa ciężarna 🤣😊
Hehe tak bo narazie to tak nie ciężarnie-dowcipnie nas traktują🤣🤣 całe prenatalne miałaś przez brzuch? Pytam bo wiem że nie którym czasem robią częściowo tak a częściowo tak 😉

Hehe tak bo narazie to tak nie ciężarnie-dowcipnie nas traktują🤣🤣 całe prenatalne miałaś przez brzuch? Pytam bo wiem że nie którym czasem robią częściowo tak a częściowo tak 😉
Tak całe właśnie w ogóle z tego podniecenia faktem iż dzidzia ma się dobrze nie zapytałam o te krwawienie ale tak pomyslalam, że skoro robiła przez brzucha to już nie będzie cudowala dowcipnie 😂 w ogóle w niedzielę tamtej wyszło 5cm dzidzi a dziś 6,5 także kurde medżik 😂❤️ wierzę, że ta krewka była z szyjki... A za tydzień mam i tak wizytę umówioną już miesiąc temu u swojego gina więc dopytam...

Tak całe właśnie w ogóle z tego podniecenia faktem iż dzidzia ma się dobrze nie zapytałam o te krwawienie ale tak pomyslalam, że skoro robiła przez brzucha to już nie będzie cudowala dowcipnie 😂 w ogóle w niedzielę tamtej wyszło 5cm dzidzi a dziś 6,5 także kurde medżik 😂❤️ wierzę, że ta krewka była z szyjki... A za tydzień mam i tak wizytę umówioną już miesiąc temu u swojego gina więc dopytam...
Super że z dzidzia dobrze🙂 a na prenatalnych pewnie itak na temat krwawienia by ci niewiele powiedziała bo oni raczej nastawieni na to USG a reszta u normalnego gina

Daj znać jak wyszło
Hej hej Dziewczynki! Tak, dostałam dzisiaj wyniki i dzięki Bogu są dobre. Ale ten stres który przeżyłam w oczekiwaniu na nie mnie zjadał. Byłam przekonana, prawie pewna, że wyjdzie mi duże ryzyko. Nawet posprawdzałam gdzie najbliżej mojego domu pobierają próbki do Nifty. Też tak jak większość z Was zdecydowałabym się na to badanie, gdyby była konieczność.
Również przez ten czas przewertowałam miliony innych for, żeby się dowiedzieć jak to z tą Pappa jest. I ogromną większość tych historii zakończyła się happy endem. Może były 2 czy 3 dziewczyny u których się wynik potwierdził.
Reszta urodziła zdrowe dzieciaczki.
W Pappie najgorsze jest to zasianie tego ziarnka niepewności, które później nas zjada.

Hej hej Dziewczynki! Tak, dostałam dzisiaj wyniki i dzięki Bogu są dobre. Ale ten stres który przeżyłam w oczekiwaniu na nie mnie zjadał. Byłam przekonana, prawie pewna, że wyjdzie mi duże ryzyko. Nawet posprawdzałam gdzie najbliżej mojego domu pobierają próbki do Nifty. Też tak jak większość z Was zdecydowałabym się na to badanie, gdyby była konieczność.
Również przez ten czas przewertowałam miliony innych for, żeby się dowiedzieć jak to z tą Pappa jest. I ogromną większość tych historii zakończyła się happy endem. Może były 2 czy 3 dziewczyny u których się wynik potwierdził.
Reszta urodziła zdrowe dzieciaczki.
W Pappie najgorsze jest to zasianie tego ziarnka niepewności, które później nas zjada.
Dlatego ja papa nie robię, po pierwsze lekarz sam mi powiedział że to zbędne ponieważ zarodki wysyłaliśmy do badań genetycznych do Anglii i wiemy że genetycznie jest ok a narażanie się na dodatkowy stres jest nie potrzebny. Zresztą i tak bym urodziła i kochała ❤️. Wiadomo że jeśli wyszłoby coś na usg to nifty jak najbardziej ale ten test papa wg mnie nie przekonuje.

reklama
Kochane u mnie po prenatalnych 12+4 , 6cm szczęścia wszystko jest w porządku zdrowiutki , spokojny na badaniu tylko nie wiadomo czy na 100 % chłopak 💙 zakrył się nóżkami tak 80 % na następnej wizycie może coś będzie lepiej widać 😊😍😍😘
A jak tam u was ??💋 U mnie już cudownie mniej mdłości i wymiotów jak to mówią najlepszy okres ciąży sie zaczyna 🙃😊

Załączniki

• 36190e48-8cea-4ced-b472-ac0766bd2c43.jpg
    36190e48-8cea-4ced-b472-ac0766bd2c43.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 71
  • 053decac-906c-4f04-9fa2-398c2e72902b.jpg
    053decac-906c-4f04-9fa2-398c2e72902b.jpg
    37,1 KB · Wyświetleń: 75
Do góry