Szałwia
Fanka BB :)
Gratulację, super że wszystko dobrze wyszło ☺☺☺Ja już po prenatalnych i jest git, wstępnie dziewczynka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Gratulację, super że wszystko dobrze wyszło ☺☺☺Ja już po prenatalnych i jest git, wstępnie dziewczynka
hejka, a moge zapytac o wiek? Ja mam jutro prenatalne i juz od dluzszego czasu przygotowuje sie psychicznie na zly wynik, wlasnie ze wzgledu na wiek. Wiem jednak, ze co innego myslec, ze jest sie gotowym, a co innego zobaczyc wyniki.. tez mysle o nifty pro, ale dopiero po wynikach bo jak te beda wybitnie zle to chyba zdecyduje sie na amniopunkcje :/Hejka ja odebrałam wyniki pappa i niestety są dość kiepskie bo dobrym USG, raczej zdecyduje się na test genetyczny z krwi bo amniopunkcji nie chce, wiedzialam ze wiek mi dołoży ale nie myślałam że aż tyle...
Dzień po badaniach miałam 43 urodziny ale jeszcze zaliczyli mi 42. Mnie też lekarz mimo wszystko trochę uspokoił, powiedział że po badaniach ryzyko zmalało mi 3 krotnie i absolutnie nie namawiał ani nie zachęcał do dalszej diagnostyki. Poinformował tylko o możliwościach jakie są dostępnehejka, a moge zapytac o wiek? Ja mam jutro prenatalne i juz od dluzszego czasu przygotowuje sie psychicznie na zly wynik, wlasnie ze wzgledu na wiek. Wiem jednak, ze co innego myslec, ze jest sie gotowym, a co innego zobaczyc wyniki.. tez mysle o nifty pro, ale dopiero po wynikach bo jak te beda wybitnie zle to chyba zdecyduje sie na amniopunkcje :/
No wlasnie to mówił mój ginekolog, że niepotrzebnie stresują kobiety po 40rż. Kochana piękny wiek na bycie mamą bardzo świadomy! Jeśli się niepokoisz bardzo, zrób Nifty pro, jeśli czujesz, że nie będzie Ci to spędzać snu z powiek, uśmiech na buzię i ciesz się ciążą!!!Dzień po badaniach miałam 43 urodziny ale jeszcze zaliczyli mi 42. Mnie też lekarz mimo wszystko trochę uspokoił, powiedział że po badaniach ryzyko zmalało mi 3 krotnie i absolutnie nie namawiał ani nie zachęcał do dalszej diagnostyki. Poinformował tylko o możliwościach jakie są dostępne
chyba powinni zmienic sposob informowania o wynikach. Skoro wiek kobiety z zalozenia determinuje wynik to moze powinno oceniac tylko np lozysko a nie podawac statystyki, ktore b czesto z rzeczywiatoscia nie maja nic wspolnego, bo i przy zlych wynikach rodza sie zdrowe dzieci. Nie kazdy potrafi sobie ulozyc w glowie, ze wszystko jest ok.Dzień po badaniach miałam 43 urodziny ale jeszcze zaliczyli mi 42. Mnie też lekarz mimo wszystko trochę uspokoił, powiedział że po badaniach ryzyko zmalało mi 3 krotnie i absolutnie nie namawiał ani nie zachęcał do dalszej diagnostyki. Poinformował tylko o możliwościach jakie są dostępne
Ja już po prenatalnych i jest git, wstępnie dziewczynka
Daj znać jak wyszłoSuper wiadomość. Ja wyniki Pappy mam mieć jutro.. Wrrrr
Zaczynam żałować że zdecydowałam się na ten test pappa. Ulżyło mi po USG a teraz znowu zaczynam się stresować. Zazdroszczę że już prawie wyluzowałaś bo ja się zestresowałam. Widać musi być równowaga w przyrodzie ;-)Ja miałam zły wynik z krwi a USG idealne. W pierwszej ciąży i teraz też. Nie robię żadnych dodatkowych badań. Żałuję że robiłam badania z krwi. W pierwszej ciąży miałam stres i teraz też. Chociaż już prawie wyluzowałam
jejku ale się cieszę szyszunia Ty moja kochana gratulacje z całego serduchaJa już po prenatalnych i jest git, wstępnie dziewczynka
Dziękuję kochana mega ulżyło, Jezu jakie to fajne uczucie mieć USG przez brzuch nie wiem czemu ale o tym marzyłam, żeby być potraktowana jak taka wiesz prawdziwa ciężarnajejku ale się cieszę szyszunia Ty moja kochana gratulacje z całego serducha