reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

reklama
Hejka ja odebrałam wyniki pappa i niestety są dość kiepskie bo dobrym USG, raczej zdecyduje się na test genetyczny z krwi bo amniopunkcji nie chce, wiedzialam ze wiek mi dołoży ale nie myślałam że aż tyle...
hejka, a moge zapytac o wiek? Ja mam jutro prenatalne i juz od dluzszego czasu przygotowuje sie psychicznie na zly wynik, wlasnie ze wzgledu na wiek. Wiem jednak, ze co innego myslec, ze jest sie gotowym, a co innego zobaczyc wyniki.. tez mysle o nifty pro, ale dopiero po wynikach bo jak te beda wybitnie zle to chyba zdecyduje sie na amniopunkcje :/

hejka, a moge zapytac o wiek? Ja mam jutro prenatalne i juz od dluzszego czasu przygotowuje sie psychicznie na zly wynik, wlasnie ze wzgledu na wiek. Wiem jednak, ze co innego myslec, ze jest sie gotowym, a co innego zobaczyc wyniki.. tez mysle o nifty pro, ale dopiero po wynikach bo jak te beda wybitnie zle to chyba zdecyduje sie na amniopunkcje :/
Dzień po badaniach miałam 43 urodziny 😅😅 ale jeszcze zaliczyli mi 42. Mnie też lekarz mimo wszystko trochę uspokoił, powiedział że po badaniach ryzyko zmalało mi 3 krotnie i absolutnie nie namawiał ani nie zachęcał do dalszej diagnostyki. Poinformował tylko o możliwościach jakie są dostępne

Dzień po badaniach miałam 43 urodziny 😅😅 ale jeszcze zaliczyli mi 42. Mnie też lekarz mimo wszystko trochę uspokoił, powiedział że po badaniach ryzyko zmalało mi 3 krotnie i absolutnie nie namawiał ani nie zachęcał do dalszej diagnostyki. Poinformował tylko o możliwościach jakie są dostępne
No wlasnie to mówił mój ginekolog, że niepotrzebnie stresują kobiety po 40rż. Kochana piękny wiek na bycie mamą ❤️ bardzo świadomy! Jeśli się niepokoisz bardzo, zrób Nifty pro, jeśli czujesz, że nie będzie Ci to spędzać snu z powiek, uśmiech na buzię i ciesz się ciążą!!!

chyba powinni zmienic sposob informowania o wynikach. Skoro wiek kobiety z zalozenia determinuje wynik to moze powinno oceniac tylko np lozysko a nie podawac statystyki, ktore b czesto z rzeczywiatoscia nie maja nic wspolnego, bo i przy zlych wynikach rodza sie zdrowe dzieci. Nie kazdy potrafi sobie ulozyc w glowie, ze wszystko jest ok.

Ja miałam zły wynik z krwi a USG idealne. W pierwszej ciąży i teraz też. Nie robię żadnych dodatkowych badań. Żałuję że robiłam badania z krwi. W pierwszej ciąży miałam stres i teraz też. Chociaż już prawie wyluzowałam 😬
Zaczynam żałować że zdecydowałam się na ten test pappa. Ulżyło mi po USG a teraz znowu zaczynam się stresować. Zazdroszczę że już prawie wyluzowałaś bo ja się zestresowałam. Widać musi być równowaga w przyrodzie ;-)

reklama
Do góry