reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

Hejka ja odebrałam wyniki pappa i niestety są dość kiepskie bo dobrym USG, raczej zdecyduje się na test genetyczny z krwi bo amniopunkcji nie chce, wiedzialam ze wiek mi dołoży ale nie myślałam że aż tyle...

reklama
Hejka ja odebrałam wyniki pappa i niestety są dość kiepskie bo dobrym USG, raczej zdecyduje się na test genetyczny z krwi bo amniopunkcji nie chce, wiedzialam ze wiek mi dołoży ale nie myślałam że aż tyle...
O kurcze, chociaż najważniejsze jest USG. Na pewno wszystko będzie dobrze 🙂 ale może lepiej zrobić te testy bo inaczej całą ciążę byś się stresowała.

Kochana mogę zapytać jakie? Bo mi lekarz też kazał się nastawić psychicznie, że pappa będzie kiepska...

Dla porównania moja kuzynka mając niemal identyczne parametry z USG i krwi jak u mnie a 10 lat młodsza miała ryzyko 1:903

Dla porównania moja kuzynka mając niemal identyczne parametry z USG i krwi jak u mnie a 10 lat młodsza miała ryzyko 1:903
Mnie lekarz różniez uprzedził, że będzie kiepsko i żebym od razu po wynikach skonsultowała to z nim (prenatalne robię u innego lekarza). Także też nastawiam się już psychicznie, że czeka mnie amniopunkcja albo któryś z testów nipt. Zdecydowałaś się co dla pewności zrobisz?

Mnie lekarz różniez uprzedził, że będzie kiepsko i żebym od razu po wynikach skonsultowała z nim (prenatalne robię u innego lekarza). Także też nastawiam się już psychicznie, że czeka mnie amniopunkcja albo któryś z testów nipt. Zdecydowałaś się co dla pewności zrobisz?
Lekarz telefonicznie podsumował to tak ryzyko urodzenia chorego dziecka wynosi 1%przy 99% zdrowego, jeżeli mi to wystarczy to ok ale mogę u nich zrobić amniopunkcje na NFZ lub test genetyczny z krwi w granicach koło 2 tys, narazie umówiłam się wstępnie na 14 września na połówkowe i nifty . Wolna bhcg ma w normie białko pappa na granicy, wszystkie parametry z USG w normie.

Mnie lekarz różniez uprzedził, że będzie kiepsko i żebym od razu po wynikach skonsultowała to z nim (prenatalne robię u innego lekarza). Także też nastawiam się już psychicznie, że czeka mnie amniopunkcja albo któryś z testów nipt. Zdecydowałaś się co dla pewności zrobisz?
A skąd taki wniosek, że od razu wyniki będą kiepskie?

Lekarz telefonicznie podsumował to tak ryzyko urodzenia chorego dziecka wynosi 1%przy 99% zdrowego, jeżeli mi to wystarczy to ok ale mogę u nich zrobić amniopunkcje na NFZ lub test genetyczny z krwi w granicach koło 2 tys, narazie umówiłam się wstępnie na 14 września na połówkowe i nifty . Wolna bhcg ma w normie białko pappa na granicy, wszystkie parametry z USG w normie.
A połowa września to nie trochę za późno na nifty?

reklama
Do góry