Inffinito2
Fanka BB :)
U mnie tez niestety ale to przez te wieczorne mdłości i poczucie, ze czym prędzej zasnę tym moze następnego dnia bedzie lepiejU mnie tez
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U mnie tez niestety ale to przez te wieczorne mdłości i poczucie, ze czym prędzej zasnę tym moze następnego dnia bedzie lepiejU mnie tez
U mnie też prenatalne dopiero 10.08. (i jednocześnie najbliższa wizyta), czyli znów całe laaaaata czekania. Ale coraz bardziej zbliżamy się do tego "fajnego, bezpiecznego" okresu (chociaż moja dr prowadząca twierdzi, że już 10 tc to taki czas, że można być spokojnym. Hmm.)Fajnie, że już jesteście po prenatalnych to jest taki moment, gdzie można troszkę odsapnąć. Ja mam dopiero 9 sierpnia, więc jeszcze troszkę poczekam, a wizytę 4 sierpnia i jestem bardzo ciekawa czy już to tętno się unormowało.
Moja ginekolog też mówi, że jak już z dzieciątkiem do 10 tygodnia jest wszystko ok to jest bezpiecznieU mnie też prenatalne dopiero 10.08. (i jednocześnie najbliższa wizyta), czyli znów całe laaaaata czekania. Ale coraz bardziej zbliżamy się do tego "fajnego, bezpiecznego" okresu (chociaż moja dr prowadząca twierdzi, że już 10 tc to taki czas, że można być spokojnym. Hmm.)
A tętnem kochana w ogóle się nie przejmuj, ono wciąż się kształtuje i musi najść na dobre tory. Widzisz, wielu kobietkom lekarze mówili że jest wszystko super i przy takich liczbach).
Ps. Wymioty minęły - za chwilę miną też mdłości Cały czas w dobrą stronę
Kochana- na prawdę się nie stresuj, ja miałam bardzo delikatne mdłości, nie wymiotowałam w ogóle, mam już 12+5, wczoraj prenatalne i z dzieckiem jest wszystko ok, 7 cm już ma także nie nakręcaj się, bo napewno wszystko jest dobrze!Cześć dziewczyny. Mi dziś mija dzień bez mdłości, ale jakże by inaczej - zamiast się cieszyć to gdzieś w głowie mam myśl czy napewno wszystko ok..
Gratuluję pozytywnych wyników USG. Czekam niecierpliwie na swoje badanie.
A libido u mnie leży. Chyba to też siedzi w mojej głowie, że mogłoby się coś stać niedobrego, chociaż oczywiście wiem że w prawidłowej ciąży nie ma przeciwwskazań.
U mnie też -100Dziewczyny, zapytam wprost- jak u Was ze sprawami damsko-męskimi?
U mnie libido minus sto
My mamy jeszcze zakaz od lekarza przez tydzień to po pierwsze , po drugie trochę się boje ze jak wkoncu będzie można i to zrobimy to znowu będę mieć plamienia taki uraz psychiczny mi został po plamieniach które miałam jakiś czas temu taka blokada.... Ale chłop to chłop potrzeby swoje ma to inne "techniki" stosujemy bez penetracji a tak wogoleto prawie codziennie się mi się śnią sny erotyczne haha na bogatoDziewczyny, zapytam wprost- jak u Was ze sprawami damsko-męskimi?
U mnie libido minus sto
Tak, ja to wszystko wiem ale głowa mi płata figle i ma takie myśli. A raptem tydzień temu miałam USG gdzie było wszystko ok i słyszałam serduszko. Naprawdę cieszę się że chodzę na wizyty prywatnie i na NFZ bo miałam do tej pory już 3 USG. inaczej nie wiem jakbym wytrzymała. Teraz wizyta w czwartek więc odliczam dni. Mam nadzieję że po prenatalnych też będę miała taki spokójMoja ginekolog też mówi, że jak już z dzieciątkiem do 10 tygodnia jest wszystko ok to jest bezpiecznie
Kochana- na prawdę się nie stresuj, ja miałam bardzo delikatne mdłości, nie wymiotowałam w ogóle, mam już 12+5, wczoraj prenatalne i z dzieckiem jest wszystko ok, 7 cm już ma także nie nakręcaj się, bo napewno wszystko jest dobrze!
Mi w 13 tyg lekarka powiedziała że na 70% dziewczynka i się sprawdziło. Teraz jak pójdę to będzie 12+4. Myślę sobie że nie będę pytać, wolę się dowiedzieć później na 100% niż się nastawiać a potem ewentualnie rozczarować ale nie wiem czy wytrzymamMam pytanie, do dziewczyn, które już mają dzieci: jeśli po pierwszym usg prenatalnym lekarz określił Wam już płeć to zawsze się ona potwierdziła potem, czy różnie to bywa?
Wszystkiego Najlepszego dla córkiW końcu Was nadrobiłam bardzo fajnie ogląda się zdjęcia Waszych dzieci. Chyba czasem nie trafia do mnie ze te nasze rozmowy się toczą o tych właśnie żywych istotach które są w nas w pierwszej ciąży też tak miałam że póki nie zaczęłam czuć ruchów dziecka to było takie nierzeczywiste, abstrakcja jakąś. Niby wiem że coś tam jest ale nie do końca dowierzam
Mi w 13 tyg lekarka powiedziała że na 70% dziewczynka i się sprawdziło. Teraz jak pójdę to będzie 12+4. Myślę sobie że nie będę pytać, wolę się dowiedzieć później na 100% niż się nastawiać a potem ewentualnie rozczarować ale nie wiem czy wytrzymam
Dziś moja córcia kończy 4 lata także ciekawy dzień nam się zapowiada. Dziś na pewno nie odpoczne. Ale muszę przyznać że czuje się duuuzo lepiej. Przez ostatnie dwa dni praktycznie nie miałam czasu żeby odpocząć bo praca, goscie, byłam na zakupach, sprzątanie. Boje się zapeszać ale chyba najgorszy czas mija. W pierwszej ciąży tak się czułam między 13-14tc, a w 15 mdłości minęły całkiem. teraz mam 12-13 i czuję że to ostatnia prosta
Życzę Wam miłej niedzieli