Lizi
Początkująca w BB
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
PięknieHej, byłam na usg wychodzi na to że z crl 6 tydzień +5 a z miesiaczki 7 tydz 6 dni. Widziałam piękne aż się popłakałam.
Bardzo mi przykro z powodu dziewczyn którym tym razem się nie udało.
właśnie ft3 ft4 w porządku tylko przeciwciała mam przekroczoną normęja mam hashimoto czyli atpo jest za wysokie a jaki masz wynik tsh, ft3,ft4 bo to tez sa bardzo ważne wyniki ja brałam dawkę 50 przed ciążą a teraz biorę 100,112 na zmianę
a sprawdzali czy nie masz nadżerki? Ona jest widoczna przy badaniu takim jak pobieranie cytologii, jak wsadza ten wziernik czy cośHej dzisiaj zaczęłam 9.tydzień. Wszystko było super, do zeszłego poniedziałku, gdy w terminie spodziewanej miesiączki pojawiło się u mnie plamienie różowe. Pojechałam na izbę przyjęć, wszystko było ok z dzieckiem, dostałam Duphaston. W środę plamienie, ale już z krwią. Moja gin na urlopie, więc pojechałam do innej - świetnego lekarza. Dostałam luteinę, Duphaston, chociaż nie wiadomo skąd plamienie, bo wszystko ok z dzieckiem, wygląd na usg i tętno. Dowidziałam się tylko, że póki co ciąża jest nisko, ale mzoe się podniesie i że mam trochę za twardą macicę. Dostałam magnez 3x1. Teraz dosłownie świruję do tej pory podchodziłam do ciąży normalnie, czy się o niej dowiedziałam dwa dni później pojechałam na urlop nad morze... Miałam i dalej mam mdłości, jadłowstręt, wymioty, ale powtarzałam sobie, że takie uroku ciąży. Teraz dużo leżę, boję się podnosić czegokolwiek, boję się gwałtowniej ruszać mąż mnie pociesza i uspokaja, ale wiem, że do następnej wizyty i badań prenatalnych to będzie wielka walka, żeby się nie martwić na zapas
Super ja mam dziś pierwszą wizytę.. mega się stresujeHej, byłam na usg wychodzi na to że z crl 6 tydzień +5 a z miesiaczki 7 tydz 6 dni. Widziałam piękne aż się popłakałam.
Będzie dobrze, myśl pozytywnie trzymam kciuki, odezwij się po wizycieSuper ja mam dziś pierwszą wizytę.. mega się stresuje
Trzymamy kciukiSuper ja mam dziś pierwszą wizytę.. mega się stresuje
Gratulacje kochana niech dzidziuś rośnie zdrowo!!Hej, byłam na usg wychodzi na to że z crl 6 tydzień +5 a z miesiaczki 7 tydz 6 dni. Widziałam piękne aż się popłakałam.
Myślę pozytywnie, musi być ok. Dziś w nocy miałam sen że będą bliźniaki tylko że badała mnie jakaś pani a ja chodzę do pana pobranie krwi chyba będzie jedynym "miłym" momentem w ciąży, nie boje się pobrania a żyły mam wielkie i bardzo widoczneBędzie dobrze, myśl pozytywnie trzymam kciuki, odezwij się po wizycie
Ja właśnie po pobieraniu krwi. Oczywiście był problem z szukaniem żył, po pierwszym wkłuciu krew nie leciała, ale za 2 razem się udało na szczęście. Jutro o 9.00 wizyta, mam nadzieje, że będzie wszystko w porządku