reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

No nic, będę obserwować. A któraś z Was miała takie delikatne plamienia kawa z mlekiem?
Ja miałam z 3 razy takie bardzo delikatne plamienia, ale nie było tam krwi... Biorę duphaston 3x1. Czasem również odczuwam delikatne bóle, ale nie są w żaden sposób dokuczliwe. Dwa razy w nocy miałam większe bóle, ale szybko minęły, gdy zmieniłam pozycję. Dzisiaj mam dużo energii, od kilku dni żadnych plamień i generalnie dobrze się czuję. Nie konsultowałam tych plamień z lekarzem... Gdybym nie spojrzała na papier toaletowy nawet bym tego nie zauważyła. Wizytę u lekarza mam dopiero 12 lipca, ale chcę przyspieszyć na koniec przyszłego tygodnia. Ostatnio jedynie co było widać na usg to mały pęcherzyk.

reklama
Tak, ja miałam w poprzednich obu ciążach, także serio nie stresuj się to nic strasznego, zrelaksuj się, odpoczywaj
Ok, dziękuję, trochę się uspokoiłam. Odpoczywałam całe dopoludnie, popołudniu idziemy na spacer myślę że mi nie zaszkodzi. Plamienia nie ma mocnego tylko tyle co na papierze.

Hej, bóle jakieś są ale plamienia sa zwykle do obserwacji. W tym tyg to moze implantacyjne jeszcze plamienia. Bierzesz progesteron i to na razie wszystko co mozesz. Nie martw sie, obserwuj, jesli brzuch bedzie twardy, skurcze beda to jesli jesteście blisko duzego miasta to kazfy polozniczy szpital ma ostry dyżur. Trzymaj sie.
Plamienia implantacyjne występują do 12dni po owulacji. Wtedy jeszcze test nie ma prawa być pozytywny. Dopiero po zagnieżdżenie pojawia się beta hcg więc teraz to już trochę za daleka ciąża na plamienie implantacyjne.

piję pierwszą kawę od 2 albo i 3 tygodni, tak mnie jakoś wzięło [emoji2] oczywiście u mnie dzień bez wymiotów to dzień stracony, aż mnie momentami żołądek boli od tego spinania się 🥲 chwilę po odczekałam i zjadłam brzoskwinie, oby było już dobrze,,

chcę męża wyciągnąć na małą wycieczkę, ale oczywiście wszytko zależy od tego, jak się będę czuła, nic nie można zaplanować [emoji28]

Odczuwacie jakby taki palący ból w dole brzucha? Nie jest on mocny. Po prostu go tak czuć. Ja dziś tak. Do tego delikatne plamienie kawa z mlekiem. Jestem zestresowana. Leżę i odpoczywam
Ja chyba odpuściłabym kochana spacer. Tak dla pewności, że plamienie się nie powiększy, zwłaszcza, że nie wiadomo z jakiej jest przyczyny. Jeśli nasili Ci się ból podbrzusze to chyba skonsultowałabym to na ostrym dyzurze w jakimś szpitalu, tak dla większej pewności, że wszystko jest ok.

piję pierwszą kawę od 2 albo i 3 tygodni, tak mnie jakoś wzięło [emoji2] oczywiście u mnie dzień bez wymiotów to dzień stracony, aż mnie momentami żołądek boli od tego spinania się 🥲 chwilę po odczekałam i zjadłam brzoskwinie, oby było już dobrze,,

chcę męża wyciągnąć na małą wycieczkę, ale oczywiście wszytko zależy od tego, jak się będę czuła, nic nie można zaplanować [emoji28]
Łączę się kochana w bólu z Mdłościami i wymiotami. U mnie to samo. Do tego czuje się jakby mnie ktoś zjadł i wypluł.

Łączę się kochana w bólu z Mdłościami i wymiotami. U mnie to samo. Do tego czuje się jakby mnie ktoś zjadł i wypluł.
ojej, ja mam dni, w których tryskam energią, ale jednak większość jest takich gdzie czuję się jak ty [emoji847] musimy przetrwać, ja na szczęście nie mam jeszcze dzieci, także mogę sobie pozwolić na "nicnierobienie" [emoji28]

.

wczoraj nawet teściowa przyszła i ogarnęła mi kuchnię, bo nie miałam w ogóle siły, i tak jak zawsze wymiotuję raz dziennie i koniec, tak wczoraj 2 razy i caaaały dzień mdłości [emoji1]

na szczęście w nocy wszystko przechodzi, ale przez to często zasypiam koło 4 nad ranem i śpię do 12 [emoji2296] a w nocy jem i uzupełniam płyny, bo często w dzień to i woda mnie obrzydza

chciałabym wyrwać się trochę z domu, zwłaszcza że od 1 lipca zlikwidowali nam wreszcie godzinę policyjną (mogliśmy wychodzi tylko między 5 a 22), także moglibyśmy "zaszaleć" na jakimś spacerze haha

tak jak na mięso nie mogę patrzeć, tak mam teraz ochotę na kurczaka z piekarnika [emoji848] robić nie robić hmm

Mam tak samo.. mdłości są okropne, wymiotować nie dam rady chociaż czasami chciałabym wszystko zwrócić i poczuć się lepiej.. we środę jedziemy do Krakowa i Zakopanego, mamy około 500 km 🙈 aż się boję drogi i czy później będzie wszystko ok. Mamy zamiar pochodzić trochę po górach

reklama
O kawa tez mi zaczęła juz smakowac. Za to mam straszne hustawki nastroju.
Dzis calkiem ok, nawet obiad zacny... Krem z białych warzyw i placki z cukinii.
Dzis rano bylam w labo zrobić badania... Koszt 540zl...bozeee poryczalam sie ze zlosci jak wróciłam ze to wszystko tyle kosztuje🥺

Do góry