reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

Ja mam dzisiaj dziewczyny wizytę na NFZ u tego pacana co mi kazał betę robić
I nie wiem czy jechać czy nie
W sumie on mówił że mają takie procedury że musi byc wynik z krwi dołączony do dokumentów
Nie wiem czy dać mu szanse czy nie
W sumie przemawia za mną to że dzisiaj zobaczyłabym dzidzię [emoji7] dzis 8+0 czyli zaczynam 9 tydzien
Idź do niego i zobaczysz co będzie na wizycie ja zmieniłam w 8tc lekarza, po 2 dniach szłam prywatnie a potem udało mi się dostać do mojej lekarki na nfz.

reklama
Ja dziś po USG [emoji846] mamy 17,5 mm szczęścia [emoji4]
@Lusia04 zmienisz datę porodu na 6 lutego? To już termin którego mam się trzymać do końca ciąży [emoji6]
Ah zazdro❤️❤️❤️
do dziewczyn na moim etapie (9t1d) czy też czasem macie takie bole podbrzusza jakby na okres? bo tak właśnie siedzę i zaczął troszkę boleć i ja głupia myślę sobie o chyba okres się zbliża [emoji1787] chwilowe zaćmienie umysłu

widzę, że część z was nadal gotuje i je na co ma ochotę, a my od 3 tygodni albo zamawiamy, albo prosimy teściową żeby ugotowałam dodatkowe dwie porcje [emoji28] powiem wam, że zapach gotowanych potraw strasznie mnie odrzuca, jedzenie zresztą też
dziś sukces, udało mi się nie wymiotować [emoji28]

staram się pić wodę, ale tak jak przed ciążą 3l dziennie to czasem było za mało, tak teraz czasem ledwo półtora litra wcisnę [emoji102] chciałam umówić wizytę, ale na stronie był tylko kalendarz na ten tydzień,, spróbuję w piątek (albo weekend) mam nadzieję, że uda się tak żeby mąż miał wolne i mógł iść ze mną [emoji3059]
Pamietam ze miewalam jeszcze delikatny ból miesiaczkowy na tym etapie. Byl i znikał
W sumie on mówił że mają takie procedury że musi byc wynik z krwi dołączony do dokumentów
W sumie przemawia za mną to że dzisiaj zobaczyłabym dzidzię 😍 dzis 8+0 czyli zaczynam 9 tydzien
Idź. Ja bym poszła :) nic nie tracisz
Ja też mam potworne mdłości całe dnie. Nie umiem znaleźć sobie miejsca. Mdli od rana do wieczora i jak się przebudzę w nocy to też mdli. 🤢🤮🥵
Współczuję. Najpierw nic a teraz zaatakowalo ze zdwojona siła :(

do dziewczyn na moim etapie (9t1d) czy też czasem macie takie bole podbrzusza jakby na okres? bo tak właśnie siedzę i zaczął troszkę boleć i ja głupia myślę sobie o chyba okres się zbliża [emoji1787] chwilowe zaćmienie umysłu

widzę, że część z was nadal gotuje i je na co ma ochotę, a my od 3 tygodni albo zamawiamy, albo prosimy teściową żeby ugotowałam dodatkowe dwie porcje [emoji28] powiem wam, że zapach gotowanych potraw strasznie mnie odrzuca, jedzenie zresztą też
dziś sukces, udało mi się nie wymiotować [emoji28]

staram się pić wodę, ale tak jak przed ciążą 3l dziennie to czasem było za mało, tak teraz czasem ledwo półtora litra wcisnę [emoji102] chciałam umówić wizytę, ale na stronie był tylko kalendarz na ten tydzień,, spróbuję w piątek (albo weekend) mam nadzieję, że uda się tak żeby mąż miał wolne i mógł iść ze mną [emoji3059]
Hej ja dziś 9+0 i pewnie ze mam takie bóle . Nie trwają one cały czas . Czesne złapią i cisza 😜. Ja bardzo lubie gotować i nie wyobrażam sobie dzień w dzień zamawiać jedzenia . Czasem idę na łatwiznę i gotuje na 2,3 dni i mam spokój . Albo coś zamroze i jak mam gorszy dzień to wyciągam z zamrażarki o odgrzewany 🤪

W sumie przemawia za mną to że dzisiaj zobaczyłabym dzidzię 😍 dzis 8+0 czyli zaczynam 9 tydzien
Idź idź . Jak Cię teraz nie zbada to konował jakiś a nie lekarz i chyba powinien powtórzyć lekcje 🤣

Ocenicie wyniki dziewczyny nie wiem czy progesteron jest okej ? 😊

Załączniki

• 2f440623-51d4-44ca-893a-948cc13f6c43.jpg
    2f440623-51d4-44ca-893a-948cc13f6c43.jpg
    146,1 KB · Wyświetleń: 91
Cappucinko trzymam kciuki :) ja lubię i gotować i zamawiać jedzenie. Niestety jakby ciągle zamawiać to można wydać majątek :( ale ostatnio nie miałam fazy na gotowanie, nie byłam w stanie wystać przy kuchence, więc mój mąż robił jakieś mięso na 2-3 dni, a ja tylko gotowałam jakaś fasolkę, czy kalafiora. A dzisiaj mnie naszło i robię krokiety z pieczarkami i serem żółtym :)

Cappucinko trzymam kciuki :) ja lubię i gotować i zamawiać jedzenie. Niestety jakby ciągle zamawiać to można wydać majątek :( ale ostatnio nie miałam fazy na gotowanie, nie byłam w stanie wystać przy kuchence, więc mój mąż robił jakieś mięso na 2-3 dni, a ja tylko gotowałam jakaś fasolkę, czy kalafiora. A dzisiaj mnie naszło i robię krokiety z pieczarkami i serem żółtym :)
Dziewczyny dobrze że mój mąż nie czyta forum bo by mnie zostawił i poszedł do was na obiady 😂 dziś u mnie może liczyć na ziemniaki z sałatą i jajkiem sadzonym 😂

reklama
Do góry