reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

Byłam dziś u lekarza i na razie widoczny jest sam pęcherzyk ciążowy, nie widać jeszcze ani zarodka ani nawet pęcherzyka żółtkowego. Lekarz kazał mi się nie martwić, bo może ciąża jest młodsza niż wynika z ostatniego okresu, zrobić jeszcze dwa razy beta hcg i w przyszłym tygodniu znowu usg. Mąż mnie pociesza, ale ja niestety jestem mocno zmartwiona.

reklama
Byłam dziś u lekarza i na razie widoczny jest sam pęcherzyk ciążowy, nie widać jeszcze ani zarodka ani nawet pęcherzyka żółtkowego. Lekarz kazał mi się nie martwić, bo może ciąża jest młodsza niż wynika z ostatniego okresu, zrobić jeszcze dwa razy beta hcg i w przyszłym tygodniu znowu usg. Mąż mnie pociesza, ale ja niestety jestem mocno zmartwiona.
A kiedy miałaś ostatnią miesiączke? Który tydzień u Ciebie wychodzi? Oznaczałas wcześniej betę?

co do objawów to dalej wymiotuję [emoji3061] czytałam, że pomagają krakersy zjedzone jeszcze przed wstaniem z łóżka, no to dzisiaj zjadłam, ale niestety po 3 minutach wszystko zwróciłam [emoji28] kurczę ciężko tak żyć, energii zero, jem jakieś jogurty i owoce ale to tyle, bo reszty moj organizm nie toleruje
Ja ostatnie dni dosłownie wegetowałam. Dzis do południa tez. W pracy sie poprawiło i jak wrocilam do domu to zaczęłam sprzątac, zeby mi siły i chęci nie przeszły 😂 moze w końcu dzis posiedzie dłużej zamiast isc spac o 19 😬
Widziałam w rossmannie gumy z imbirem i witaminami pregna voomi chyba. Planuje kupić, niby działają na wymioty i mdłości

Na początku Mocz , morfologię , glukozę na czczo , tsh . Na kolejną wizytę mam jeszcze zrobić toxoplazmoze igg igm , różyczkę , hcv, test combo , vdrl HIV i coś tam jeszcze chyba było - ale to już pokieruje Cię lekarka . Witaminy D nie badałam
O tych badaniach wiem, bo już na wizycie prywatnej lekarz mi podał wykaz. za ponad tydzień mam umówionego ginekologa na NFZ właśnie żeby dostać skierowanie na badania "podstawowe" 🙂

Załączniki

• IMG_20210623_172554.jpg
    IMG_20210623_172554.jpg
    733,2 KB · Wyświetleń: 117
reklama
Do góry