reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

reklama
A ktoś ma radę jak radzić sobie z wachaniami nastrojów? O ile z fizycznymi dolegliwościami jakoś sobie można poradzić o tyle z psychika już nie daje rady. :( Jeszcze mąż mnie przed chwilą dobił że jedzie do Szczecina bo mają jakąś kolejną instalacje do zrobienia i nie wie jak późno wróci w niedzielę. A nastawił mnie na sobotę myślałam że chociaż w niedzielę będzie miał wolne i posiedzimy razem w domu. A tu on wróci o północy i o 5 rano znowu do roboty. Nie ja nie zgadzam się. Ma wziąć wolne w poniedziałek i iść ze mną na USG. 😠 Jestem zła ale naprawdę chce mi się ryczeć. 😭 Nie umiem być sama. Jeszcze starszy syn w poniedziałek jedzie na tydzień nad morze. I już całkiem zostanę sama. 😭😭 Pomocy!!

Planuje właśnie przez najbliższe dni krótkie opalanie. A wiecie może jak długo trzeba suplementować Wit D aby wyrównać jej poziom ? Czy to liczy się jako dobowe wchłanianie i jak wezmę 8000 jednostek to no w danym dniu poziom jest ok?

Jeszcze mam pytanie - jakie do tej pory wykonałyście badania ?
Ja zrobiłam ft3, ft4, TSH, progesteron, Wit D3. Gdzieś rzuciła mi się w oczy informacja że warto zbadać poziom homocysteiny i też ją zbadałam dla świętego spokoju, ale czekam jeszcze na wynik.

Ja tsh ft4 ft3 robilam przed ciążą i byly ok. Witaminy d nie. Suplementuje ja dosc dawno. Czasem co prawda z przerwami ale jestem spokojna.
Pierwsze badania mi zlecą jak bede miec ta pierwszą wizyte z położna. czekam na termin.

Ja tsh mam ciut powyżej 2 i jutro idę jeszvze raz zbadać. Mam nadzieję, że jakoś wielce powyżej 2 nie będzie...

Jeszcze mam pytanie - jakie do tej pory wykonałyście badania ?
Ja zrobiłam ft3, ft4, TSH, progesteron, Wit D3. Gdzieś rzuciła mi się w oczy informacja że warto zbadać poziom homocysteiny i też ją zbadałam dla świętego spokoju, ale czekam jeszcze na wynik.
Na początku Mocz , morfologię , glukozę na czczo , tsh . Na kolejną wizytę mam jeszcze zrobić toxoplazmoze igg igm , różyczkę , hcv, test combo , vdrl HIV i coś tam jeszcze chyba było - ale to już pokieruje Cię lekarka . Witaminy D nie badałam .

Planuje właśnie przez najbliższe dni krótkie opalanie. A wiecie może jak długo trzeba suplementować Wit D aby wyrównać jej poziom ? Czy to liczy się jako dobowe wchłanianie i jak wezmę 8000 jednostek to no w danym dniu poziom jest ok?
Ja po 4 miesiącach solidnej suplementacji ładnie podniosłam sobie poziom 🙂 polecam dr Jacobs d3k2 forte, trochę kosztują ale starczaja na długo i naprawdę dobrze się wchłaniają.
Homocysteina też jest bardzo ważna, ale o tym lekarze nawet nie wspominają 🙄

reklama
Hej. Tu jedna koleżanka wcześniej wrzuciła zdjęcie usg i pytała co to to drugie. Moim zdaniem to jest drugi pęcherz płodowy. To zdjęcie wcześniej też wrzuciłaś i od razu tak pomyslalam😃

Do góry