reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

reklama
A ktoś ma radę jak radzić sobie z wachaniami nastrojów? O ile z fizycznymi dolegliwościami jakoś sobie można poradzić o tyle z psychika już nie daje rady. :( Jeszcze mąż mnie przed chwilą dobił że jedzie do Szczecina bo mają jakąś kolejną instalacje do zrobienia i nie wie jak późno wróci w niedzielę. A nastawił mnie na sobotę myślałam że chociaż w niedzielę będzie miał wolne i posiedzimy razem w domu. A tu on wróci o północy i o 5 rano znowu do roboty. Nie ja nie zgadzam się. Ma wziąć wolne w poniedziałek i iść ze mną na USG. 😠 Jestem zła ale naprawdę chce mi się ryczeć. 😭 Nie umiem być sama. Jeszcze starszy syn w poniedziałek jedzie na tydzień nad morze. I już całkiem zostanę sama. 😭😭 Pomocy!!

Planuje właśnie przez najbliższe dni krótkie opalanie. A wiecie może jak długo trzeba suplementować Wit D aby wyrównać jej poziom ? Czy to liczy się jako dobowe wchłanianie i jak wezmę 8000 jednostek to no w danym dniu poziom jest ok?

Jeszcze mam pytanie - jakie do tej pory wykonałyście badania ?
Ja zrobiłam ft3, ft4, TSH, progesteron, Wit D3. Gdzieś rzuciła mi się w oczy informacja że warto zbadać poziom homocysteiny i też ją zbadałam dla świętego spokoju, ale czekam jeszcze na wynik.

Ja tsh ft4 ft3 robilam przed ciążą i byly ok. Witaminy d nie. Suplementuje ja dosc dawno. Czasem co prawda z przerwami ale jestem spokojna.
Pierwsze badania mi zlecą jak bede miec ta pierwszą wizyte z położna. czekam na termin.

Ja tsh mam ciut powyżej 2 i jutro idę jeszvze raz zbadać. Mam nadzieję, że jakoś wielce powyżej 2 nie będzie...

Jeszcze mam pytanie - jakie do tej pory wykonałyście badania ?
Ja zrobiłam ft3, ft4, TSH, progesteron, Wit D3. Gdzieś rzuciła mi się w oczy informacja że warto zbadać poziom homocysteiny i też ją zbadałam dla świętego spokoju, ale czekam jeszcze na wynik.
Na początku Mocz , morfologię , glukozę na czczo , tsh . Na kolejną wizytę mam jeszcze zrobić toxoplazmoze igg igm , różyczkę , hcv, test combo , vdrl HIV i coś tam jeszcze chyba było - ale to już pokieruje Cię lekarka . Witaminy D nie badałam .

Planuje właśnie przez najbliższe dni krótkie opalanie. A wiecie może jak długo trzeba suplementować Wit D aby wyrównać jej poziom ? Czy to liczy się jako dobowe wchłanianie i jak wezmę 8000 jednostek to no w danym dniu poziom jest ok?
Ja po 4 miesiącach solidnej suplementacji ładnie podniosłam sobie poziom 🙂 polecam dr Jacobs d3k2 forte, trochę kosztują ale starczaja na długo i naprawdę dobrze się wchłaniają.
Homocysteina też jest bardzo ważna, ale o tym lekarze nawet nie wspominają 🙄

reklama
Hej. Tu jedna koleżanka wcześniej wrzuciła zdjęcie usg i pytała co to to drugie. Moim zdaniem to jest drugi pęcherz płodowy. To zdjęcie wcześniej też wrzuciłaś i od razu tak pomyslalam😃

Do góry