Hejka, może problemy z brzuszkami wywodzą się z nietolerancji mleka, u nas na razie spokojnie z Malutką podaję jej tylko espumisan przed każdym jedzeniem, je 120ml co 4 godziny i na razie wszystko dobrze.
Ja byłam wczoraj u kardiologa, zrobiła mi ekg i echo serca z przepływami i niestety serce niedomaga. Usg wykryło powiekszoną lewą komorę serca, niedomykalność zastawki trójdzielnej łagodną i niedomykalność zastawki mitralnej nasiloną. Stąd moje problemy z ciśnieniem i arytmią, na razie dostałam leki, niebawem zrobię holtera ekg 24h i zobaczymy co dalej. Jestem trochę zmartwiona, bo pani profesor powiedziała że takie serce nie zdziwiłoby jej u 70 letniego mężczyzny ale nie u 33 letniej kobiety...
niestety przy takich wadach serca początkowo nie ma objawów, a pojawiają się kiedy wady są już zaawansowane. Pani profesor od razu powiedziała, że te zmiany się nie cofną leki jedynie zatrzymają rozwój a i to nie wiadomo i być może za 10 lat będę musiała mieć wszczepiany rozrusznik..
także muszę pozostać pod opieką kardiologa, a lekarstwa będą mi towarzyszyć już do końca.