reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

Dzwoniła pediatra i stwierdziła ,że mam podawać mniej mleka a częściej. I krople tak jak podawalam, a te silne ulewania mogą zostać nami nawet do 3 miesiąca życia.
Nie wiem czy stosować się do zaleceń czy szukać pomocy u lekarzy prywatnie. 🤦😱
Pamiętam jak mój synek też mocno ulewal i faktycznie po 3 miesiącu to minęło.

reklama
Hejka, może problemy z brzuszkami wywodzą się z nietolerancji mleka, u nas na razie spokojnie z Malutką podaję jej tylko espumisan przed każdym jedzeniem, je 120ml co 4 godziny i na razie wszystko dobrze.
Ja byłam wczoraj u kardiologa, zrobiła mi ekg i echo serca z przepływami i niestety serce niedomaga. Usg wykryło powiekszoną lewą komorę serca, niedomykalność zastawki trójdzielnej łagodną i niedomykalność zastawki mitralnej nasiloną. Stąd moje problemy z ciśnieniem i arytmią, na razie dostałam leki, niebawem zrobię holtera ekg 24h i zobaczymy co dalej. Jestem trochę zmartwiona, bo pani profesor powiedziała że takie serce nie zdziwiłoby jej u 70 letniego mężczyzny ale nie u 33 letniej kobiety...😐 niestety przy takich wadach serca początkowo nie ma objawów, a pojawiają się kiedy wady są już zaawansowane. Pani profesor od razu powiedziała, że te zmiany się nie cofną leki jedynie zatrzymają rozwój a i to nie wiadomo i być może za 10 lat będę musiała mieć wszczepiany rozrusznik..😔 także muszę pozostać pod opieką kardiologa, a lekarstwa będą mi towarzyszyć już do końca.
Dużo zdrówka Ci życzę ❤️ dbaj o siebie

Mam nadzieję, że póki co na lekach jeszcze pożyję i że wyciszą one też objawy i w miarę uregulują pracę serducha, a jak nie no to wyjścia nie będzie, a żyć trzeba bo dzieci się same nie wychowają.
Na razie jesten trochę w szoku, muszę się oswoić z informacją i leczyć i tyle.
No moje najmłodsze bąbelki pozasypiały, starszaki dziś jadą do ciotki po szkole więc dziś luzik, jeszcze 3h i małż wróci z pracy to wyfruniemy trochę z domu na powietrze, być może jakieś zakupy, muszę sobie zrekompensować zmartwienie i poprawić humor, a widziałam piękny płaszczyk wiosenny 😊
☀️❤️🤗

Jak tam Mamuśki u Was? My wczoraj z racji ładnej pogody wybraliśmy się na działkę za miasto, i to było to czego nam trzeba cisza i spokój, starszyzna sie wybiegała, Malutka spała pięknie na dworku, my z mężem już działkę na sezon podszykowaliśmy no i od razu lepiej się czuję. Już nie mogę się doczekać wakacji jak będzie można na dłużej pojechać.
A dziś od nowa polska ludowa, starsza dziatwa do szkoły a my póki co w domku drzemki mamy.
A jak Wasze Maleństwa się mają?

Jak tam Mamuśki u Was? My wczoraj z racji ładnej pogody wybraliśmy się na działkę za miasto, i to było to czego nam trzeba cisza i spokój, starszyzna sie wybiegała, Malutka spała pięknie na dworku, my z mężem już działkę na sezon podszykowaliśmy no i od razu lepiej się czuję. Już nie mogę się doczekać wakacji jak będzie można na dłużej pojechać.
A dziś od nowa polska ludowa, starsza dziatwa do szkoły a my póki co w domku drzemki mamy.
Super, wiosnę już naprawdę czuć 🤗, pogoda coraz piękniejsza. Ja natomiast dzisiaj wybrałam się na długi spacer, na naszą budowę 😄, która oddalona jest od nas o 5km, więc w dwie strony 10km. Zmęczyłam się okropnie, już czuję zakwasy na nogach 😂 córeczka spała cały spacer ładnie w wózeczku. Niestety nadal ma problem ze spaniem w dzień w domku🤔 jeszcze nie znalazłam rozwiązania jak jej pomóc.

My również korzystamy z przepięknej pogody ☀️🤗
Ja już sama z maluchami zostałam mąż wczoraj wyjechał do pracy😕
Ale mam mamę przy sobie 🥰
U mnie ogólnie jest już lepiej z tą moją słaba psychika.
Super że ty czujesz się lepiej ❤️

Super, wiosnę już naprawdę czuć 🤗, pogoda coraz piękniejsza. Ja natomiast dzisiaj wybrałam się na długi spacer, na naszą budowę 😄, która oddalona jest od nas o 5km, więc w dwie strony 10km. Zmęczyłam się okropnie, już czuję zakwasy na nogach 😂 córeczka spała cały spacer ładnie w wózeczku. Niestety nadal ma problem ze spaniem w dzień w domku🤔 jeszcze nie znalazłam rozwiązania jak jej pomóc.
Hej, hej ja też cały czas mam problem z tym spaniem za dnia. No i ten brzuszek cały czas dokucza 😱

Wiecie co za dnia u nas też Mała bywa pobudzona ale to chyba w wyniku tego, że już po prostu minął miesiąc i ona już nie chce ciągle leżeć, też czasami sie napręża i krzyczy, a jak tylko zaczynamy do niej mówić to sie uspokaja a jak na rączkach się jej pokaże to i owo to już całkiem jest szczęśliwa. U nas Młoda nie lubi jak jest cicho, więc caly czas prawie gra muzyka i jak jest głośno to jej się wtedy najlepiej śpi:-)
Tak mniemam w brzuchu też cicho nie było, też było głośno bo i czynności dnia codziennego i hałasy z dworu zawsze były jakieś odgłosy, i u nas hałas działa, taki przykład jak odkurzacz włączam to ona zaraz zasypia 😁

reklama
Wiecie co za dnia u nas też Mała bywa pobudzona ale to chyba w wyniku tego, że już po prostu minął miesiąc i ona już nie chce ciągle leżeć, też czasami sie napręża i krzyczy, a jak tylko zaczynamy do niej mówić to sie uspokaja a jak na rączkach się jej pokaże to i owo to już całkiem jest szczęśliwa. U nas Młoda nie lubi jak jest cicho, więc caly czas prawie gra muzyka i jak jest głośno to jej się wtedy najlepiej śpi:-)
Tak mniemam w brzuchu też cicho nie było, też było głośno bo i czynności dnia codziennego i hałasy z dworu zawsze były jakieś odgłosy, i u nas hałas działa, taki przykład jak odkurzacz włączam to ona zaraz zasypia 😁
Mój syn tez uwielbia dźwięk odkurzacza 😆
Włączę i od razu spokój 🤗

Do góry