reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

reklama
Turcja? Wow 😱 gdzie Cię tak wywiało? Opowiesz coś więcej? Pojechałaś za miłością czy może jakoś sentyment do samej Turcji? 🙂

Ja jestem ze Śląska, okolice Katowic.

Kurcze, no właśnie koleżanka też już mi pisała ze powyżej 92 to cukrzyca 🙄 aż muszę zobaczyć jaka miałam glukozę na pierwszych badaniach w 5 tyg poprzedniej ciąży 🤔 jutro będę ogarniać temat z diabetologiem, ciekawe jakie terminy.
Jakie jest w ogóle postępowanie w takiej cukrzycy? Trzeba się bezwzględnie trzymać diety z niskim IG? Kategorycznie zero słodyczy, białego pieczywa itd? 🙁 jestem przerażona...
Ja mam od kilku dni glukometr.. Nieważne czy masz na czczo 150 czy 93, wszystko powyżej 92 chyba a to cukrzyca ciążowa..

No właśnie diabetolog mam Kijowa, powiedziała, że wszystko na temat żywienia znajdę w książce, słodyczy zero, białego pieczywa, mąki zero, buraków też.
Tymczasem wczoraj obiad z mielonego z ziemniakami, kiszoną i buraczkami i po godzinie cukier 106! Więc idealny..
Generalnie cukier mam super oprócz na czczo, obojętnie co zjem.. Więc sama nie wiem. Kaktusa też zjadłam i cukier ok. Więc nie kumam tych zasad.

Też się popłakałam, bo czuje się jak dziecko we mgle, a diabetolog tylko glukometr dal, receptę i nara.. Muszę poszukać innego. Daj znać jak będziesz miała inne wieści.
Powodzenia!

tak, było wszytko ok
z tym że ostatnio zrobiła mi usg przez brzuch, więc może dlatego nie dostrzegła zarodka [emoji848] mogłam od razu się upomnieć o takie dopochwowe
Spokojnie, na pewno będzie wszystko dobrze, daj znać po jutrzejszej wizycie. Ja idę jak będzie 5+1i nam nadzieję że zobaczę pęcherzyk. Boli mnie cały czas podbrzusze tak kłuje i uciska i martwię się tym.

Spokojnie, na pewno będzie wszystko dobrze, daj znać po jutrzejszej wizycie. Ja idę jak będzie 5+1i nam nadzieję że zobaczę pęcherzyk. Boli mnie cały czas podbrzusze tak kłuje i uciska i martwię się tym.
tez tak miałam od czasu przed spodziewaną miesiączką, aż do końca 5 [emoji4] te bóle raczej normalne
kiedy idziesz?

reklama
Do góry