reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

reklama
Turcja? Wow 😱 gdzie Cię tak wywiało? Opowiesz coś więcej? Pojechałaś za miłością czy może jakoś sentyment do samej Turcji? 🙂

Ja jestem ze Śląska, okolice Katowic.

Kurcze, no właśnie koleżanka też już mi pisała ze powyżej 92 to cukrzyca 🙄 aż muszę zobaczyć jaka miałam glukozę na pierwszych badaniach w 5 tyg poprzedniej ciąży 🤔 jutro będę ogarniać temat z diabetologiem, ciekawe jakie terminy.
Jakie jest w ogóle postępowanie w takiej cukrzycy? Trzeba się bezwzględnie trzymać diety z niskim IG? Kategorycznie zero słodyczy, białego pieczywa itd? 🙁 jestem przerażona...
Ja mam od kilku dni glukometr.. Nieważne czy masz na czczo 150 czy 93, wszystko powyżej 92 chyba a to cukrzyca ciążowa..

No właśnie diabetolog mam Kijowa, powiedziała, że wszystko na temat żywienia znajdę w książce, słodyczy zero, białego pieczywa, mąki zero, buraków też.
Tymczasem wczoraj obiad z mielonego z ziemniakami, kiszoną i buraczkami i po godzinie cukier 106! Więc idealny..
Generalnie cukier mam super oprócz na czczo, obojętnie co zjem.. Więc sama nie wiem. Kaktusa też zjadłam i cukier ok. Więc nie kumam tych zasad.

Też się popłakałam, bo czuje się jak dziecko we mgle, a diabetolog tylko glukometr dal, receptę i nara.. Muszę poszukać innego. Daj znać jak będziesz miała inne wieści.
Powodzenia!

tak, było wszytko ok
z tym że ostatnio zrobiła mi usg przez brzuch, więc może dlatego nie dostrzegła zarodka [emoji848] mogłam od razu się upomnieć o takie dopochwowe
Spokojnie, na pewno będzie wszystko dobrze, daj znać po jutrzejszej wizycie. Ja idę jak będzie 5+1i nam nadzieję że zobaczę pęcherzyk. Boli mnie cały czas podbrzusze tak kłuje i uciska i martwię się tym.

Spokojnie, na pewno będzie wszystko dobrze, daj znać po jutrzejszej wizycie. Ja idę jak będzie 5+1i nam nadzieję że zobaczę pęcherzyk. Boli mnie cały czas podbrzusze tak kłuje i uciska i martwię się tym.
tez tak miałam od czasu przed spodziewaną miesiączką, aż do końca 5 [emoji4] te bóle raczej normalne
kiedy idziesz?

reklama
Do góry