reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

Ma któraś z Was naczyniaka wątroby? Mi kilka miesięcy temu zdiagnozowali na usg przez przypadek. Miałam zrobić tomograf ale zrezygnowałam ze względu na kontrast. I od wczoraj boli mnie pod prawym żebrem i jestem załamana. Dodam że wcześniej nie dawał żadnych objawów.

Ostatnia edycja:
reklama
Ma któraś z Was naczyniaka wątroby? Mi kilka miesięcy temu zdiagnozowali na usg przez przypadek. Miałam zrobić tomograf ale zrezygnowałam ze względu na kontrast. I od wczoraj boli mnie pod prawym żebrem i jestem załamana. Dodam że wcześniej nie dawał żadnych objawów.
Tomografi podobno nie można robić w ciąży bo to są promienie RTG ale za to rezonans bez kontrastu można podobno robić bez przeszkód, sama się zastanawiam nad rezonansem głowy bo mi ciągle szumi w uszach.

Tomografi podobno nie można robić w ciąży bo to są promienie RTG ale za to rezonans bez kontrastu można podobno robić bez przeszkód, sama się zastanawiam nad rezonansem głowy bo mi ciągle szumi w uszach.
Ja jutro zrobie próby wątrobowe z krwi i moczu też. Nie robiłam tego tomografu właśnie dlatego że kontrast i promieniowanie ale akurat tak się składa że rezonans głowy miałam z innych powodów ale to przed ciąża. Rezonans głowy też lepiej z kontrastem więcej powie., ale jeśli się niepokoisz to taki bez kontrastu też na pewno już da jakiś zarys sytuacji.
Zacznij od laryngologa. Na szumy uszne są leki poprawiające ukrwienie np betaserc. Niektórym pomagają

właśnie dostałam sms z kliniki, że wizytę mam jutro [emoji2955] nie umawiałam się, chyba pani doktor sama tak ustaliła... miałam jechać za tydzień w poniedziałek, a nie juz teraz
zestresowałam się trochę

reklama
Do góry