reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

K
Skoro test papa i harmony wychodzą dobrze, to napewno nie ma innych wad. A jakie są rokowania z tą wadą serca ?? Przeprowadza się jakiś zabieg dziecku ??
To zależy od tego czy i tak silny będzie tzw. Pierścień naczyniowy czyli ucisk tych naczyń nieprawidłowo położonych na tchawicę i przełyk. Oczywiście pytanie czy po drodze nic nie wyjdzie, jestem dopiero w 15 tygodniu... muszę podjąć tą decyzję samodzielnie - ale skłaniam się ku amnio, bo inaczej będę się zamartwiać do końca ciąży.

reklama
K

To zależy od tego czy i tak silny będzie tzw. Pierścień naczyniowy czyli ucisk tych naczyń nieprawidłowo położonych na tchawicę i przełyk. Oczywiście pytanie czy po drodze nic nie wyjdzie, jestem dopiero w 15 tygodniu... muszę podjąć tą decyzję samodzielnie - ale skłaniam się ku amnio, bo inaczej będę się zamartwiać do końca ciąży.
leżałam na patologii ciąży z kobietą której córka miała tą wadę , przed porodem jeździła jeszcze do Łodzi aby zrobić badania odrabianie ukrwienia całego płodu, urodziła w czwartek , wszystko jest ok , po czasie mogą wyjsc problemy z uciskiem na przełyk , wtedy potrzebny jest zabieg - to zależy od sily ucisku , ale widziałam zdrową ładną dziewczynkę :)

Cześć dziewczyny, zagląda tu jeszcze ktoś czy już wszystkie przeszłyście na wątek prywatny? 😉 Ja mam dzisiaj jakiś kryzys.. Jedną ciążę straciłam w 10tc, ale ona od początku była z plamieniami. Wizyta dopiero 14.09 a ja panikuje czy wszystko jest dobrze.. Mąż pracuje za granicą i nie mam się nawet komu "wypłakać" 😔 dzisiaj 15+6 💙 te 9 dni do wizyty na pewno będą dla mnie ciężkie 😔

Cześć dziewczyny, zagląda tu jeszcze ktoś czy już wszystkie przeszłyście na wątek prywatny? 😉 Ja mam dzisiaj jakiś kryzys.. Jedną ciążę straciłam w 10tc, ale ona od początku była z plamieniami. Wizyta dopiero 14.09 a ja panikuje czy wszystko jest dobrze.. Mąż pracuje za granicą i nie mam się nawet komu "wypłakać" 😔 dzisiaj 15+6 💙 te 9 dni do wizyty na pewno będą dla mnie ciężkie 😔
Nie potrzebnie się martwisz, w drugim trymestrze ryzko jest już naprawdę minimalne, ja mam 14 połówkowe to wizytujemy razem 😉

co prawda to moja pierwsza ciąża ale też takie myśli czasem mnie nachodzą 🤗 nie można dac im za bardzo namieszać nam w głowach
u mnie o tyle dobrze, że juz 18+5 i czuję delikatne ruchy, to uspokaja 😇 mam nadzieję, że czas do 14 szybko ci zleci i widok dzidzi cię uspokoi 🥰 mam wizytę dzień po tobie, także tez odliczam

Nie potrzebnie się martwisz, w drugim trymestrze ryzko jest już naprawdę minimalne, ja mam 14 połówkowe to wizytujemy razem 😉
Masz rację. Trochę sobie popłakałam o 6 rano bo spania ostatnio nie mam 🤦‍♀️w sumie to nie wiem dlaczego, ale już mi lepiej ❤️ czasem mnie coś zakłuje w kroczu, pociągnie w podbrzuszu i już panikuje 🤦‍♀️ cieszę się, trzymam za was kciuki ❤️

Masz rację. Trochę sobie popłakałam o 6 rano bo spania ostatnio nie mam 🤦‍♀️w sumie to nie wiem dlaczego, ale już mi lepiej ❤️ czasem mnie coś zakłuje w kroczu, pociągnie w podbrzuszu i już panikuje 🤦‍♀️ cieszę się, trzymam za was kciuki ❤️
Macica się rozciąga, może zakuć tu czy tam to fizjologia, przy gwałtownym ruchu może zaboleć i to całkiem mocno i to też jest fizjologia, poplakac też można w końcu hormony szaleją 😛😛

Macica się rozciąga, może zakuć tu czy tam to fizjologia, przy gwałtownym ruchu może zaboleć i to całkiem mocno i to też jest fizjologia, poplakac też można w końcu hormony szaleją 😛😛
Niby to wszystko wiem a zachowuje się jak dziecko we mgle 🤦‍♀️ jednak dobrze jest to usłyszeć od kogoś nieznajomego, od razu jestem spokojniejsza 😂😂

K

Byłam wczoraj na amnio, ale lekarze orzekli ze ciąża jest jeszcze za mała... wczoraj miałam 15+1 tygodnia. Mam się zgłosić za tydzień. Czy któraś z Pań miała taką sytuację? Mierzyli synka i stwierdzili ze za niski CRL... myślałam ze im wcześniej amnio tym właśnie mniej ryzyka, lekarze stwierdzili odwrotnie. Żeby uniknąć ryzyka trzeba zrobić później. Kolejne tygodnie psychicznego rollercoastera :(

reklama
Byłam wczoraj na amnio, ale lekarze orzekli ze ciąża jest jeszcze za mała... wczoraj miałam 15+1 tygodnia. Mam się zgłosić za tydzień. Czy któraś z Pań miała taką sytuację? Mierzyli synka i stwierdzili ze za niski CRL... myślałam ze im wcześniej amnio tym właśnie mniej ryzyka, lekarze stwierdzili odwrotnie. Żeby uniknąć ryzyka trzeba zrobić później. Kolejne tygodnie psychicznego rollercoastera :(
No niestety tak jest, też chodzi o odpowiednią ilość wód płodowych 😐 bardzo Ci współczuję, choć jestem pewna, że twoje dzieciątko będzie zdrowe i ta wada serca nie będzie miała na nie wpływu.♥️

Do góry