reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

K
Skoro test papa i harmony wychodzą dobrze, to napewno nie ma innych wad. A jakie są rokowania z tą wadą serca ?? Przeprowadza się jakiś zabieg dziecku ??
To zależy od tego czy i tak silny będzie tzw. Pierścień naczyniowy czyli ucisk tych naczyń nieprawidłowo położonych na tchawicę i przełyk. Oczywiście pytanie czy po drodze nic nie wyjdzie, jestem dopiero w 15 tygodniu... muszę podjąć tą decyzję samodzielnie - ale skłaniam się ku amnio, bo inaczej będę się zamartwiać do końca ciąży.

reklama
K

To zależy od tego czy i tak silny będzie tzw. Pierścień naczyniowy czyli ucisk tych naczyń nieprawidłowo położonych na tchawicę i przełyk. Oczywiście pytanie czy po drodze nic nie wyjdzie, jestem dopiero w 15 tygodniu... muszę podjąć tą decyzję samodzielnie - ale skłaniam się ku amnio, bo inaczej będę się zamartwiać do końca ciąży.
leżałam na patologii ciąży z kobietą której córka miała tą wadę , przed porodem jeździła jeszcze do Łodzi aby zrobić badania odrabianie ukrwienia całego płodu, urodziła w czwartek , wszystko jest ok , po czasie mogą wyjsc problemy z uciskiem na przełyk , wtedy potrzebny jest zabieg - to zależy od sily ucisku , ale widziałam zdrową ładną dziewczynkę :)

Cześć dziewczyny, zagląda tu jeszcze ktoś czy już wszystkie przeszłyście na wątek prywatny? 😉 Ja mam dzisiaj jakiś kryzys.. Jedną ciążę straciłam w 10tc, ale ona od początku była z plamieniami. Wizyta dopiero 14.09 a ja panikuje czy wszystko jest dobrze.. Mąż pracuje za granicą i nie mam się nawet komu "wypłakać" 😔 dzisiaj 15+6 💙 te 9 dni do wizyty na pewno będą dla mnie ciężkie 😔

Cześć dziewczyny, zagląda tu jeszcze ktoś czy już wszystkie przeszłyście na wątek prywatny? 😉 Ja mam dzisiaj jakiś kryzys.. Jedną ciążę straciłam w 10tc, ale ona od początku była z plamieniami. Wizyta dopiero 14.09 a ja panikuje czy wszystko jest dobrze.. Mąż pracuje za granicą i nie mam się nawet komu "wypłakać" 😔 dzisiaj 15+6 💙 te 9 dni do wizyty na pewno będą dla mnie ciężkie 😔
Nie potrzebnie się martwisz, w drugim trymestrze ryzko jest już naprawdę minimalne, ja mam 14 połówkowe to wizytujemy razem 😉

co prawda to moja pierwsza ciąża ale też takie myśli czasem mnie nachodzą 🤗 nie można dac im za bardzo namieszać nam w głowach
u mnie o tyle dobrze, że juz 18+5 i czuję delikatne ruchy, to uspokaja 😇 mam nadzieję, że czas do 14 szybko ci zleci i widok dzidzi cię uspokoi 🥰 mam wizytę dzień po tobie, także tez odliczam

Nie potrzebnie się martwisz, w drugim trymestrze ryzko jest już naprawdę minimalne, ja mam 14 połówkowe to wizytujemy razem 😉
Masz rację. Trochę sobie popłakałam o 6 rano bo spania ostatnio nie mam 🤦‍♀️w sumie to nie wiem dlaczego, ale już mi lepiej ❤️ czasem mnie coś zakłuje w kroczu, pociągnie w podbrzuszu i już panikuje 🤦‍♀️ cieszę się, trzymam za was kciuki ❤️

Masz rację. Trochę sobie popłakałam o 6 rano bo spania ostatnio nie mam 🤦‍♀️w sumie to nie wiem dlaczego, ale już mi lepiej ❤️ czasem mnie coś zakłuje w kroczu, pociągnie w podbrzuszu i już panikuje 🤦‍♀️ cieszę się, trzymam za was kciuki ❤️
Macica się rozciąga, może zakuć tu czy tam to fizjologia, przy gwałtownym ruchu może zaboleć i to całkiem mocno i to też jest fizjologia, poplakac też można w końcu hormony szaleją 😛😛

Macica się rozciąga, może zakuć tu czy tam to fizjologia, przy gwałtownym ruchu może zaboleć i to całkiem mocno i to też jest fizjologia, poplakac też można w końcu hormony szaleją 😛😛
Niby to wszystko wiem a zachowuje się jak dziecko we mgle 🤦‍♀️ jednak dobrze jest to usłyszeć od kogoś nieznajomego, od razu jestem spokojniejsza 😂😂

K

Byłam wczoraj na amnio, ale lekarze orzekli ze ciąża jest jeszcze za mała... wczoraj miałam 15+1 tygodnia. Mam się zgłosić za tydzień. Czy któraś z Pań miała taką sytuację? Mierzyli synka i stwierdzili ze za niski CRL... myślałam ze im wcześniej amnio tym właśnie mniej ryzyka, lekarze stwierdzili odwrotnie. Żeby uniknąć ryzyka trzeba zrobić później. Kolejne tygodnie psychicznego rollercoastera :(

reklama
Byłam wczoraj na amnio, ale lekarze orzekli ze ciąża jest jeszcze za mała... wczoraj miałam 15+1 tygodnia. Mam się zgłosić za tydzień. Czy któraś z Pań miała taką sytuację? Mierzyli synka i stwierdzili ze za niski CRL... myślałam ze im wcześniej amnio tym właśnie mniej ryzyka, lekarze stwierdzili odwrotnie. Żeby uniknąć ryzyka trzeba zrobić później. Kolejne tygodnie psychicznego rollercoastera :(
No niestety tak jest, też chodzi o odpowiednią ilość wód płodowych 😐 bardzo Ci współczuję, choć jestem pewna, że twoje dzieciątko będzie zdrowe i ta wada serca nie będzie miała na nie wpływu.♥️

Do góry