reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

Cześć dziewczyny, zagląda tu jeszcze ktoś czy już wszystkie przeszłyście na wątek prywatny? 😉 Ja mam dzisiaj jakiś kryzys.. Jedną ciążę straciłam w 10tc, ale ona od początku była z plamieniami. Wizyta dopiero 14.09 a ja panikuje czy wszystko jest dobrze.. Mąż pracuje za granicą i nie mam się nawet komu "wypłakać" 😔 dzisiaj 15+6 💙 te 9 dni do wizyty na pewno będą dla mnie ciężkie 😔
Ja ciągle czekam na przyjęcie na ten wątek prywatny😜
Spokojnie, już najgorszy czas za tobą ❤️. W tym okresie ryzyko poronienia jest bardzo niskie ❤️. Będzie dobrze ❤️

reklama
Dziewczyny, a slyszalysxie coś o ogniskach hiperechogennych na serduszku? Potocznie zwane white spot. Podobno to się dość często zdarza i albo znika albo dziecko się z tym rodzi i jest zupełnie zdrowe. Lekarz kazał się tym nie martwić i nie przejmować, ale ja oczywiście już przeczytałam cały internet. No i w sumie potwierdzily się jego słowa ale i tak chciałabym od kogoś usłyszeć coś dobrego. Wizyta dopiero za miesiąc 🤦

Dziewczyny, a slyszalysxie coś o ogniskach hiperechogennych na serduszku? Potocznie zwane white spot. Podobno to się dość często zdarza i albo znika albo dziecko się z tym rodzi i jest zupełnie zdrowe. Lekarz kazał się tym nie martwić i nie przejmować, ale ja oczywiście już przeczytałam cały internet. No i w sumie potwierdzily się jego słowa ale i tak chciałabym od kogoś usłyszeć coś dobrego. Wizyta dopiero za miesiąc 🤦
Nie słyszałam i nawet nie chce tego wygooglować bo i tak mam już zrytą głowę w trosce o tę mała istotkę. 😳

🤔🤔 trzeba odciąć internet 😛😛😛

Ja nie słyszałam i chyba to dobrze, bo bym już całkiem się zestresowała, a internet nie pomaga, wystarczy mi że mam łożysko na przedniej ścianie i nie czuję jeszcze ruchów, denerwuje mnie to strasznie.

Ja nie słyszałam i chyba to dobrze, bo bym już całkiem się zestresowała, a internet nie pomaga, wystarczy mi że mam łożysko na przedniej ścianie i nie czuję jeszcze ruchów, denerwuje mnie to strasznie.
Kochana to łożysko to jeszcze docenisz :) ja miałam w poprzedniej ciąży na przedniej ścianie i jak dziewczyny narzekały na nocne kłopoty ze spaniem bo dzidziusia kopały ile weszło po narządach to ja spałam jak niedźwiadek w zimowym śnie :) nigdy nie czułam bólu kopnięcia :) także są plusy a ruchy poczujesz na pewno już niedługo. Ja jestem w drugiej ciayz i też nie do końca jestem przekonana czy czuje ruchy czy kiszki marsza grają :) a łożysko teraz mam n a tylniej ścianie

A tak w ogóle w weekend dowiedziałam się, że moja siostra jest w ciąży z terminem na maj, męża siostra nas odrobinę wyprzedza z terminem na styczeń, więc szykuje się owocny w dzieci rok [emoji2]
U nas ciut podobnie, bo w zeszłym roku moja siostra 3 miesiące wcześniej urodziła, a teraz się dowiedzieliśmy tzn już kilka tygodni temu, że męża najstarsza siostrzenica jest w ciąży i dlatego ślub biorą na przyszły rok.

U nas natomiast następny rok pełen imprez, chrzciny, 18stka, 2 30stki i wesele.

U nas ciut podobnie, bo w zeszłym roku moja siostra 3 miesiące wcześniej urodziła, a teraz się dowiedzieliśmy tzn już kilka tygodni temu, że męża najstarsza siostrzenica jest w ciąży i dlatego ślub biorą na przyszły rok.

U nas też się zapowiada imprezowy rok, chrzciny, 40 urodziny, Komunia, 18stka + standardowo imieniny/urodziny (a rodziny mamy spore 🤣)

reklama

U nas też, chrzciny, roczek, komunia, wesele brata i przyjaciółki, i prawdopodobnie jeszcze teściowej 🙈 szał pał 😃

Do góry