reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

I nie zostawili Cię na oddziale? Mnie jeszcze przed zbadaniem jak tylko lekarz usłyszała że krwawię w 9 tyg kazał przyjmować na odzial i dostałam kroplówkę z exacyl'em. A może to tak ja u mnie, ze zmęczenia właśnie? Odkąd zwolniłam tempo to i podbrzusze mnie mało pobolewa i ustało krawienie.

Dziewczyny dzięki za rady, próbowałam już renni i gaviscon i na zgagę troszenke pomaga ale na to przelewanie i pieczenie w żołądku prawie nic. No trudno, muszę zgłosić się do gastrologa znowu.

No właśnie nie, bo lekarz powiedział, że biorę już wszystkie leki, jakie mogę brać, z ciążą jest wszystko ok, a 1/3 kobiet ma takie nawet większe plamienia i że mam dużo odpoczywać a z lekarzem swoim ustalić L4.

Współczuję zgagi. Moja przyjaciółka miała od 6tc do końca. Może kwestia diety?

reklama
Jej wspolczuje kochana. Trzymam jednak mocno kciuki aby skonczylo sie to szybko i wiecej nie wróciło🙏

Ja od rana sie zajebiscie czulam a od 17 pobolewanie takie tepe.
Klucia jajnikow tez mialam Ostatnio i to caly dzien. Nospa to nie wiem Czy na klucia coś pomoże

z pappa naczytalam sie duzo false Positive szczególnie kobiet w moim wieku ze jak zaproponuja to nie wiem czy sie zgodze. ( bardzo wazne jak duze dziecie jest i kiedy to jest zrobione)

To chyba już tak będzie teraz, że coś nas będzie ciągnąć, strzykac i pobolewac 😅 Nospa to bardziej rozkurczowo, ale skoro dobrze ją znosisz, to lepiej wziąć.
Byle do prenatalnych!

Odnośnie prenatalnych to mój lekarz zalecił usg+test z krwi, bo takie połączenie daje 90% pewności.

Ale jaja dziewczyny

W nocy sie zerwałam ze mam coś w pokoju i mi to wyłazi.. Zabrałam najmlpdszego i spierdzielilam do salonu🤣🤣🤣
Za chwile musiałam do kibelka i dotarło do mnie co zrobiłam haha
Jakie ja mam chore sny ostatnio 🤯

I lipa dziewczyny:(

Kupilismy wczoraj bilety do pl i jak gfom z jasnego nieba dotarło do mnie ze nawet jesli wroce 7 sierpnia a wizyte mam 9 sierpnia (usg w 12 tyg) to jak na nia pojde jak musze byc na kwarantannie? 😭😭😭😭😭😭😭
Na szybko szukałam lekarza w pl i bede sie umawiać ale mam ograniczony czas. Zostaje mi czwartek i piatek ( bedzie to 11 tydzien coś) przed wylotem z pl takze aby gdzies byl wolny termin.. . A tamto tu w uk przeloze na pozniej.. To bedzie niecaly 14tydzien jesli sie uda😭 szlak by ta kwarantanne trafił :(

Ale jaja dziewczyny

W nocy sie zerwałam ze mam coś w pokoju i mi to wyłazi.. Zabrałam najmlpdszego i spierdzielilam do salonu🤣🤣🤣

Kupilismy wczoraj bilety do pl i jak gfom z jasnego nieba dotarło do mnie ze nawet jesli wroce 7 sierpnia a wizyte mam 9 sierpnia (usg w 12 tyg) to jak na nia pojde jak musze byc na kwarantannie? 😭😭😭😭😭😭😭
Na szybko szukałam lekarza w pl i bede sie umawiać ale mam ograniczony czas. Zostaje mi czwartek i piatek ( bedzie to 11 tydzien coś) przed wylotem z pl takze aby gdzies byl wolny termin.. . A tamto tu w uk przeloze na pozniej.. To bedzie niecaly 14tydzien jesli sie uda😭 szlak by ta kwarantanne trafił :(
a teraz nie jest tak że jak pokażesz negatywny test na covid to kwarantanna nie obowiązuje?

Ale jaja dziewczyny

Zobacz sobie na stronę znany lekarz, nie dość, że masz dużo opinii od ludzi to dużo lekarzy też ma udostępniony kalendarz i zapisy online i w sekundę to zrobisz 🙂

Tu są informacje aktualne

Załączniki

• 50236358-de89-412d-824f-6ac1da99aef8.jpg
    50236358-de89-412d-824f-6ac1da99aef8.jpg
    189,7 KB · Wyświetleń: 35
Witajcie po czasie. Poczytuję Was regularnie, ale jakoś nie mam weny totalnie... Jestem ostatnio tak zmęczoną jakby coś mnie wymemlało i wypluło 😂
Wg. apki dziś mam 10+0. Jutro wybieram się na USG, w piątek mam wizytę u gina. Mam też już skierowanie na prenatalne, więc dowiem się na kiedy mogę się umawiać już.
Z objawów to mi wciąż dokuczają piersi, czasami plecy, do tego mdłości, na szczęście bez wymiotów, i momentami potworne zmęczenie. Gdyby nie te upały to w sumie byłoby super... :D

A co do szczepienia - żałuję, że nie zdążyłam się zaszczepić przed. Ja również wierzę w lekarzy i naukę i zaszczepię się w ciąży jak to będzie już możliwe.

a teraz nie jest tak że jak pokażesz negatywny test na covid to kwarantanna nie obowiązuje?
Moj mąż bedzie mial 2 dawki i bedzie zwolniony z kwarantanny. Dzieci też.
Ja niestety tylko 1 dawka :(:(:(
Zobacz sobie na stronę znany lekarz, nie dość, że masz dużo opinii od ludzi to dużo lekarzy też ma udostępniony kalendarz i zapisy online i w sekundę to zrobisz 🙂

Tu są informacje aktualne
Dziekuje. Juz zabukowalam termin w innym miescie ale szukam dalej cos sprawdzonego.

A kwarantanne bede miec bo ja z poza strefy schengen. Jedynie na 7dzien test negatywny moze mnie dalej z niej zwolnic takzE zobaczymy

Powiem wam szczerze ze ten wyjazd to sam stres i nerwy i jesli chodzi o ciąże odpuściłabym w 100% ale Najważniejsze ze zobaczę rodziców a oni dzieci i dlatego brne w to g...

reklama
Dziewczyny patrze na ten znanylekarz i na moim zadupiu abi kalendarza nie udostepniaja ani zadnych info😂😂😂
Ale znalazłam lekarza do ktorego sie umówiłam i takie ma doświadczenie? Jest ok? Opini mnóstwo bardzo dobrych

Do góry