reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

Hej, ja też po iv 🙂 u mnie aptetyt dopisuje ale sobie pomyślałam czy u Ciebie mdłości nie są dodatkowo związane z lekami. Ja miałam straszne zaparcia a jak odstawiłam Prolutex to jak ręką odjął. Może jak będziesz schodzić z leków będzie Ci lepiej. Ale z tego co tu czytam wiele przyszłych mam bardzo cierpi z powodu mdłości, jedyne co mogę życzyc to oby szybko przeszly 🙂 no i gratulacje!🧡
Nie wiem czy to przez leki czy nie ale czuję się okrutnie ale jeszcze z tydzień półtora temu było w porządku tylko teraz się jazdą zaczęła więc wątpię by to była wina leków... Chyba... Sama nie wiem, boję się cholernie bo tyle starań i jeśli ja to zepsuje to nie wiem co zrobię :( dziękuję i Tobie również gratuluje ;*

reklama
Nie wiem czy to przez leki czy nie ale czuję się okrutnie ale jeszcze z tydzień półtora temu było w porządku tylko teraz się jazdą zaczęła więc wątpię by to była wina leków... Chyba... Sama nie wiem, boję się cholernie bo tyle starań i jeśli ja to zepsuje to nie wiem co zrobię :( dziękuję i Tobie również gratuluje ;*
Damy radę, doskonale Cię rozumiem. U mnie to też jakas jazda bez trzymanki z tymi mdłościami.

Mnie też piersi praktycznie nie bolą, a na początku to tak bolały, że jak schodziłam po schodach to je trzymać musiałam w rękach, bo tak bolały 🤣 mdłości mam bardzo słabe, najczęściej po jedzeniu. Co do jedzenia to odrzuciło mnie od mięsa w ogóle, a wcześniej je uwielbiałam. Jak czuje jego zapach, albo zapach ryby to koniec, wszystko w gardle stoi 😎 węch mam bardzo wyostrzony i to by było wszystko z objawów, a wszystko jest dobrze 🙂 więc nie masz się co martwić, ciesz się, że cycki nie bolą 😁
O patrz to mamy zupełnie na odwrót 😉 bo ja akurat za mięsem nie przepadalam a teraz w ciąży chce mi się tylko mięsko i to wieprzowe! Normalnie sklep mięsny to teraz dla mnie synonim raju 🤪

chyba bardziej podoba mi się system tutaj niż w UK, chociaż ciąży w uk nie przeżyłam, a i mieszkałam tam tylko jakieś pół roku
emoji846.png
Nie wiem kochana jaki tam u ciebie jest ale super ze jest tak jak być powinno:)
Ja Na tutejszy NHS nie narzekam choc wiadomo ze jak wszędzie miglovy byc jesscse lepiej i lepiej i lepiej ale jak wszedzie. Ta służba zdrowia tez jest obciazona.
Co mi się podoba to...
Na pierwszym miejscu uczucie ze traktuja mnie z szacunkiem. Po Prostu Inna mentalność. Nie mialam problemów załatwić to co w danym momencie bylo niezbędne.
Moze I są osoby ktore mi mówią.. Ale. Uśmiechają sie nie szczerze.. Nawet jesli to co z tego.. Wole to Niż chamstwo.
Drugie ze wizyty mialam zawsze na czas. Raptem 10min opóźnienie. Nawet teraz w Czasie Covida gdzie jak wiadomo wiele się zmieniło nie tylko tu.
Nie mówiąc ze przez lata nie wydałam grosza. Dzieci okulary. Aparat. Preparat na wszy. Na robaki. Leki free w aptece. Antykoncepcja ale na szczęście nie musiałam za często korzystac😄
W sumie najwiecej miałam doczynienia z ginekologia pkus leczenie ale nie ze ciąże .:p
W czasie covida tez nie mialam problemu by dostac sie do gina do którego czekalam 3tyg.. Badania usg leki i nastepna wizyta choc wiem i zdaje sobie z tego sprawe ze wszystko tez zalezy gdzie sie mieszka jak tez tyle różnych opinii ile różnych przypadkow. Już sam problem porozumienia po. Ang. Wiele zmienia.
I ile ja na dentyste w pl wydawalam a tutaj zaoszczedzilam duzo l Majac kontrole, czyszczenia. Przeswietlenia. Leczenie gdzie od lat mam tego samego dentyste ale tak jak mówię. Nie prywatnie :) ale nie raz slysze ze polacy lataja do pl leczyć sie prywatnie bo tutaj to nie lekarze. No Cóż.
Partacze moga trafić sie wszędzie 😄
Moja znajoma okulary i badanie wsroku tylko w pl. Jej wybór.

A co do Ciąży. Nie narzekałam. W ostatniej ciąży mialam Z 7usg i tyle. Wizyt i badan ze juz mialam dość. Ale wazne ze sprawdzali. Monitorowali.
A porody i całą otoczkę wspominam z nostalgia. Dla mnie polozne przemiłe takze na 5 gwiazdek

z health visitor tez nigdy nie mialam problemu i jak czytam jakies przykre historie to az niedowierzam no ale ludzie sa tylko ludzmi

Zapomniałam dzis zadzwonić do Poloznych. Cos mi sie wydaje ze dzwonila jedna przez druga bo na te numery oddzwonić nie mogę a powinnam mieć wizytę do 10 tyg wlasnie ze względu na badania.
Czyli jest dla mnie szansa że za miesiąc będę funkcjonować normalnie.. 🤢😅
Oby!
Dziewczyny, które mają silne mdłości, czy wy też nie możecie spać? Mam możliwość odpoczywać dużo, bo syn 7 lat, więc daje sobie radę, jestem na urlopie itd, dużo leżę, ale przez te mdłości nie mogę w ogóle spać. W nocy też mało śpię
Jezu wspolczuje ci. Ta bezsenność najczesciej przychodzi przy koncowce u jest strasznie męcząca 😭

Rozumiem, strach jest ogromny. Ja bezpośrednio po tym jak zobaczyłam dwie kreski miałam takie spowolnione ruchy bo się balam, że coś zrobię dziecku🙈Teraz jest coraz lepiej, już chodzę normalnie - nie jak paralityk 🤪Mam nadzieję, że po prenatalnych wszytskie tu trochę odetchniemy.

Rozumiem, strach jest ogromny. Ja bezpośrednio po tym jak zobaczyłam dwie kreski miałam takie spowolnione ruchy bo się balam, że coś zrobię dziecku🙈Teraz jest coraz lepiej, już chodzę normalnie - nie jak paralityk 🤪Mam nadzieję, że po prenatalnych wszytskie tu trochę odetchniemy.
Hahaha no ja miałam to samo 😜 a kilka dni temu spotkal mnie krwotok... Już myślałam, że po wszystkim, krew lała mi się po nogach a ból był taki, że zemdlałam... Na sorze baba mi powiedziała, że się trofoblast odkleja ale wyłam przez to, całą noc płakałam... Pojechałam do kliniki i się okazało, że pękł krwiak... Boże co ja przeżyłam 😭

Hahaha no ja miałam to samo 😜 a kilka dni temu spotkal mnie krwotok... Już myślałam, że po wszystkim, krew lała mi się po nogach a ból był taki, że zemdlałam... Na sorze baba mi powiedziała, że się trofoblast odkleja ale wyłam przez to, całą noc płakałam... Pojechałam do kliniki i się okazało, że pękł krwiak... Boże co ja przeżyłam 😭
Matko dobrze ze wszystko okej. No właśnie i tu jest temat lekarz a "lekarz". Najważniejsze, że jest wszystko ok, jeszcze niech te Mdłości Ci znikną ✊

Ja dzis przekroczyłam dzienna dawke cukru 🤣🤣🤣 jeszcze teraz dokladam kulki czekoladowe ktore dostałam 😂
Te zachcianki mnie wykończą 🤣
Moze będzie dziewczynka???? 😅

Soufflé pancakes. Opadly od razu jak wyjelam z patelni ale w smaku myślę takie same 🤣 moze druga porcja jak przyrządzę bez pomocy 3 latkow wyjdzie 🤣

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry