reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

Hej dziewczyny :) ja dziś skończyłam 7 tydzień równo, co prawda terminu jeszcze nie mam wyznaczonego bo jestem po iv a lekarz w klinice nie wyznaczył i zrobi to ten który będzie prowadził mi ciążę to wszystkie kalkulatory mówią, że będzie to luty :)

Mam pytanie... Czy Wy też nie macie apetytu? Jem ile mogę ale wiem, że jem mało ogólnie słabo się czuję w ciąży przez to że mało jem... Odrzuca mnie od jedzenia na maksa, nie mogę na nie patrzeć 😑 też tak macie? Boję się, że dzidzi coś się stanie, że mało dostarczam kcal z pożywieniem :(

reklama
Nigdy bym nie powiedziała, że u tylu kobiet występuje poronienie, w poprzednich dwóch ciążach tak prawie na luzie szlam na każde usg, a po tej ciąży zatrzymanie i czytaniu tego forum okropnie wszystkiego się stresuję. Jeszcze poczytałam sobie wątek o aminopunkcji i tych wszystkich ryzykach chorób genetycznych, że przed USG prenatalnym to chyba zwariuję 😥
Też nie widziałam że tyle kobiet to spotyka dopuki sama nie poroniłam pierwszej ciąży. A co do chorób genetycznych to one napewno rzadziej występują niż poronienia. Myślę że większość poronień to dzieci z wadami genetycznymi i natura wie co robi...
Hej dziewczyny :) ja dziś skończyłam 7 tydzień równo, co prawda terminu jeszcze nie mam wyznaczonego bo jestem po iv a lekarz w klinice nie wyznaczył i zrobi to ten który będzie prowadził mi ciążę to wszystkie kalkulatory mówią, że będzie to luty :)

Mam pytanie... Czy Wy też nie macie apetytu? Jem ile mogę ale wiem, że jem mało ogólnie słabo się czuję w ciąży przez to że mało jem... Odrzuca mnie od jedzenia na maksa, nie mogę na nie patrzeć 😑 też tak macie? Boję się, że dzidzi coś się stanie, że mało dostarczam kcal z pożywieniem :(
Ja jem normalnie w miarę. Myślę że dopuki masz dobre badania krwi to dzidziusiowi nic nie grozi 😊

Hej dziewczyny, ale nadrabiacie pisanie, ciężko nadrobić. Mi dzisiaj zadzwonili z biura że nie muszę przychodzić bo nic się nie dzieje, ale wieczorem na sprzątanie pójdę, bo godzinki się przydadzą. Od mojego usg czyli od poniedziałku zniknęły problemy ze spaniem. Narmalnie kładę się o 12 i wstaje o 7 więc 7 h snu nie 5. Stres, po prostu stres mnie zżerał. A teraz na luzie. Wiem że wiele może się zdarzyć, ale już wszystko na spokojnie przyjmuje. Piersi bolą, okresu brak tyle z moich dolegliwości :D ale w pierwszej ciąży też tak miałam, więc brak objawów mnie nie martwi. Współczuję dziewczyną które mają mdłości, nie wyobrażam sobie tego. U was upały u mnie 15 stopni wieje i leje... Ogólnie samopoczucie ok. Ale muszę wam powiedzieć że dużo nas tutaj :D aż miło wiedzieć, że pomimo że rozsiane po świece, szukamy wsparcia w sobie nawzajem :)

Terminy lutowych mamusi 😊
01.02 @Nulina @JoannaG. @Gosiaslomka85
02.02 @_white_wall
03.02 @gaga92 @FalaLala
04.02 @Lusia04 @OliwCcia @Ja_niagara @justka3361
05.02 @Szałwia @Fasolkowoooo
06.02 @ŻabaDzika @NowaNatka
07.02 @misiacova @Nat_1
08.02 @Egug @Luizka__
09.02 @natka777
10.02
11.02 @Kasiurrro
12.02 @OsaMayor
13.02
14.02
15.02 @Bangsa
16.02
17.02 @asiaj89 💜💜 @Magdalenamadzia
18.02 @FitMum
19.02 @Dzoana91 @Elka 90 @wiola0904
20.02
21.02 @Kinia1991
22.02 @Mahoniowa
23.02 @Lenka0103
24.02
25.02
26.02 @agabaj92
27.02
28.02
Może moglibyśmy zaktualizować listę? Większość jest już po usg więc termin mniej więcej znany, część odeszła na styczeń, z niektórymi się porzegnalysmy
:( ja mam termin 23 luty z usg

Może moglibyśmy zaktualizować listę? Większość jest już po usg więc termin mniej więcej znany, część odeszła na styczeń, z niektórymi się porzegnalysmy
:( ja mam termin 23 luty z usg
Jak widzicie kogoś kto poszedł na styczniowi albo pożegnał nas to możecie napisać starałam się usuwać na bieżąco. Jak komuś się nie zgadza termin albo nie ma go to niech napisze uzupelnie 😊

10 tydzień, poczekam jeszcze trochę i zobaczę z tą wcześniejszą wizytą, muszę jeszcze zrobić ten cały komplet badań z krwi. Najbardziej martwi mnie to, że te piersi tak praktycznie nie bolą.
A no to ja sie czulam juz swietnie na ten czas jesli chodzi o mdlosci jak pamietam ale to Też bylo tak ze byly dni ze wracało i w sumie to jakos po 12 tyg juz spokój

Nigdy bym nie powiedziała, że u tylu kobiet występuje poronienie, w poprzednich dwóch ciążach tak prawie na luzie szlam na każde usg, a po tej ciąży zatrzymanie i czytaniu tego forum okropnie wszystkiego się stresuję. Jeszcze poczytałam sobie wątek o aminopunkcji i tych wszystkich ryzykach chorób genetycznych, że przed USG prenatalnym to chyba zwariuję 😥
Chyba lepiej dla naszej psychiki zbytnio sie w to wszystko nie wglebiac

Dziewczyny, które mają silne mdłości, czy wy też nie możecie spać? Mam możliwość odpoczywać dużo, bo syn 7 lat, więc daje sobie radę, jestem na urlopie itd, dużo leżę, ale przez te mdłości nie mogę w ogóle spać. W nocy też mało śpię

reklama
dzicie kogoś kto poszedł na styczniowi albo pożegnał nas to możecie napisać starałam się usuwać na bieżąco. Jak komuś się nie zgadza termin albo nie ma go to niech napisze uzupelnie 😊
Ja mam nowy termin na 15.02

Współczuję mdłości bo wiem co to jest, od czterech lat odkąd mam problemy z żołądkiem dość często się pojawiały ale teraz w ciąży to bardziej nadkwasota daje mi w kość i mam mdłości tylko jak jestem głodna, ale wiem co to jest i współczuję ogromnie. Trzeba przetrzymać.

Do góry