reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

u mnie tego nie ma:/ niestety będę musiała zacząć te tabletki, bo się wykończę [emoji38] tez momentami na jedzenie patrzeć nie mogę
Ja pierwsze witaminy w ciąży brałam w aptece na szybko bo już były potrzebne, kolejne jak i w poprzedniej ciąży zamawiam przez internet np w gemini, dostawa do domu i co chce to tam trafie. Mleko do syna (8 miesięcy) np teraz zamawiałam w apteline dostawa do apteki i jeszcze nic za dostawę nie płaciłam.

reklama
Współczuje wszystkim wam, które męczą mdłości, może to nie jest pocieszające ale u mnie w poprzedniej ciąży zakończyły się około 9 tygodnia i wyszło na USG, że ciąża się zatrzymała na tym etapie. W obecnej też wlasnie zakonczly mi się mdłości, przestały boleć piersi i już mam tylko czarne myśli 😐a wizyta dopiero 20.

Współczuje wszystkim wam, które męczą mdłości, może to nie jest pocieszające ale u mnie w poprzedniej ciąży zakończyły się około 9 tygodnia i wyszło na USG, że ciąża się zatrzymała na tym etapie. W obecnej też wlasnie zakonczly mi się mdłości, przestały boleć piersi i już mam tylko czarne myśli 😐a wizyta dopiero 20.
Może spróbuj zmienić termin wizyty, może gdzieś między pacjentami Cię zapiszą tym bardziej że masz już negatywne doświadczenia z takim stanem rzeczy. Dwa tygodnie to bardzo długo, będziesz się tylko stresować...

Ustąpienie objawów nie musi znaczyć najgorszego może organizm się przyzwyczaił że ma lokatora w brzuchu 😊

niestety nie mieszkam w Polsce, wiec tu jest inaczej [emoji4] z witamin biorę tylko kwas foliowy i wit d3, całą resztę wyników miałam w porządku
a leku nie było w aptece, ale zamówili i będzie dzis po 18, a apteka dosłownie 2 minuty od nas także spokojnie
Ja pierwsze witaminy w ciąży brałam w aptece na szybko bo już były potrzebne, kolejne jak i w poprzedniej ciąży zamawiam przez internet np w gemini, dostawa do domu i co chce to tam trafie. Mleko do syna (8 miesięcy) np teraz zamawiałam w apteline dostawa do apteki i jeszcze nic za dostawę nie płaciłam.

niestety nie mieszkam w Polsce, wiec tu jest inaczej [emoji4] z witamin biorę tylko kwas foliowy i wit d3, całą resztę wyników miałam w porządku
a leku nie było w aptece, ale zamówili i będzie dzis po 18, a apteka dosłownie 2 minuty od nas także spokojnie
Fajnie że tak szybko będzie. Na listopadowych 2020 też kilka dziewczyn jest z zagranicy, więc wiem że za granicą z ciężarnymi jest różnie.

Ustąpienie objawów nie musi znaczyć najgorszego może organizm się przyzwyczaił że ma lokatora w brzuchu 😊
To miałam pisać. W większości przypadków one po prostu mijają. Ale z powodu takiego doświadczenia również sprawdziłabym wcześniej bo zapewne to uspokoi .
Moze da sie przyspieszyc wizytę. A ktory To tydzien @Luizka_?

Gdzie dokladnie mieszkasz? Holandia? Wybacz. Nie pamiętam

reklama
Hej dziewczyny, dawno się nie odzywałam, ale czytałam was od czasu do czasu. To moja pierwsza ciąża, a ja wciąż nie mogę w to uwierzyć. Mam milion czarnych myśli, troszkę mniej tych dobrych zwłaszcza, że samopoczucie nie sprzyja temu. Czy to normalne? W piątek mam drugą wizytę, tak bym chciała, aby wszystko było dobrze. Mam dużo koleżanek po różnych przeżyciach i stratach i przeraża mnie to jak wiele kobiet to dotyka. Bardzo się boję. Przepraszam, że wprowadzam nie zbyt przyjemną atmosferę, ale mam wrażenie że nikt z otoczenia mnie nie rozumie. Mąż mówi, że wpadam w skrajności. Do tego jutro obrona pracy dyplomowej w tym upale. Mam wrażenie, że nic nie umiem i tylko sobie narobię wstydu i nie obronię się. Poziom koncentracji i skupienia w ciąży = 0. Do tego problemy w pracy. To wszystko tak bardzo mnie stresuje. Wybaczcie mi to marudzenie, czasem już nie mogę znieść samej siebie. Nie wiem, czy to hormony, ale odkąd jestem w ciąży czarnowidztwo i negatywne myśli to u mnie normalność. Może w piątek, gdy usłyszę że naprawdę wszystko jest w porządku zacznę znowu być sobą i optymistycznie spojrzę na świat tak jak kiedyś. Miłego dnia dla Was, mam nadzieję że humor chociaż Wam dopisuje i widzicie życie w jaśniejszych barwach 🌞

Do góry