reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

Koleżanka tak miała w dwóch ciążach, dwa zarodki z czego jeden obumarł, płamila trochę i lekarz jej pow że ten obumarły zarodek wyszedł, drugi jest zdrowy i z jednej ciąży ma córkę a z drugiej teraz jest w 20tc.
To super, bardzo się cieszę że udało jej się urodzić zdrowe dziecko trzymam kciuki za obecną ciąże. Mam nadzieję że u mnie też będzie ok, ale mimo wszystko martwię się... :-(

reklama
Nie jestem lekarzem i mogę tylko powiedzieć swoje zdanie. Myślę że z zdrowym zarodkiem będzie wszystko dobrze 😊 ciążę mnogie bardzo trudne są i zdążą się że jeden zarodek obumiera a 2 będzie w 100 % zdrowe. Głowa do góry będzie dobrze. Jakoś razem z nami dotrwasz do wizyty 😊
Ja też mam tłuszczyku trochę ale miałam przez brzuch. Może też to zależy od sprzętu jakim dysponują ale raczej do prenatalnych już mają lepsze urządzenia 😊

Koleżanka tak miała w dwóch ciążach, dwa zarodki z czego jeden obumarł, płamila trochę i lekarz jej pow że ten obumarły zarodek wyszedł, drugi jest zdrowy i z jednej ciąży ma córkę a z drugiej teraz jest w 20tc.
Super że się udało, trzymam kciuki za obecną ciąże. Mam nadzieję że będzie u niej i maluszka wszystko dobrze. Mam nadzieję że będę miała tyle szczęścia co Twoja koleżanka

U 3 nie było słychać bicia serca i był młodszy rozwojowo o 5 dni. Raczej nic z tego nie będzie, martwię się o ten zarodek któremu biło serduszko, czy da radę... Nie nastawiam się na bliźnięta, mam nadzieję że ten zdrowy zarodek mimo tych dwóch obumarłych da radę i będzie się zdrowo rozwijał...
A który masz tydzień ciąży? Myślę że masz takie same szanse na donoszenie ciazy a kiedy idziesz do lekarza znów? Przepraszam jak już pisałaś ale nie pamiętam 😊

Ja tez nie słyszałam o opasce ale chętnie dowiem się jak wypróbujesz, czy przynosi efekty. Próbujesz się jakoś ratować domowymi sposobami? Woda z imbirem, mięta, gazowana woda (polecam mocny gaz żywca) , albo Cola zero. U mnie też nie jest ciekawie ale pomagają mi właśnie w/w sposoby, plus tic tac miętowe, jak wybawienie. Co prawda krótkotrwałe ale uczucie ulgi niesamowite.
U mnie niestety nic nie pomaga.. mocny gaz żywiec pije litrami 😭 mdłości 24/7 i do tego wymioty kilka razy dziennie, musze jeść średnio co godzinę, bo inaczej bardziej się nasila..
nie mam siły na nic. Mam nadzieje ze szybko przejdzie, bo się wykoncze 😬

U mnie niestety nic nie pomaga.. mocny gaz żywiec pije litrami 😭 mdłości 24/7 i do tego wymioty kilka razy dziennie, musze jeść średnio co godzinę, bo inaczej bardziej się nasila..
nie mam siły na nic. Mam nadzieje ze szybko przejdzie, bo się wykoncze 😬
Współczuję kochana. Mnie też mdli i wymiotuję ale dwa, max 3razy na dzień. Musimy po prostu to przetrwać, innego wyjścia nie ma. Zdrówka i jak najmniej mdlosci

A który masz tydzień ciąży? Myślę że masz takie same szanse na donoszenie ciazy a kiedy idziesz do lekarza znów? Przepraszam jak już pisałaś ale nie pamiętam 😊
7 tydzień, więc jeszcze wcześnie. Kolejne badanie mam 13.07. Liczę że zdrowy zarodek przeżyje a reszta się wchłonie i będzie jeden zdrowy płód. No ale życie pokaże co będzie dalej...

Kochane u mnie mdlisci i wymioty sie nasilają wczoraj i dzisiaj miałam gorszy dzień brzuch mnie pobolewa trochę się stresowałam i leżę dzisiaj cały dzień . Zapachu ryby nie wytrzymuje i od mięsa mnie odrzuciło. Macie jakiś sposób oprócz imbiru na mdlosci bo próbowałam zjeść lekką zupę ale niestety dalej mdli 🙈🙈

mam jutro wizytę na 10, nie wiem czy to ze stresu przed nią czy co ale dziś mdłości dosłownie cały dzień, gdzie zawsze pod wieczór odpuszczały [emoji55] mam nadzieję, że wszystko z moją dzidzią dobrze i ze jutro przekażę wam same dobre wieści [emoji2969]
Ja jutro o 9.00 😁 i nie dość, że mdłości to jeszcze biegunka, ale to z nerwów, tak już mam 😎

reklama
U 3 nie było słychać bicia serca i był młodszy rozwojowo o 5 dni. Raczej nic z tego nie będzie, martwię się o ten zarodek któremu biło serduszko, czy da radę... Nie nastawiam się na bliźnięta, mam nadzieję że ten zdrowy zarodek mimo tych dwóch obumarłych da radę i będzie się zdrowo rozwijał...
Będzie dobrze
7 tydzień, więc jeszcze wcześnie. Kolejne badanie mam 13.07. Liczę że zdrowy zarodek przeżyje a reszta się wchłonie i będzie jeden zdrowy płód. No ale życie pokaże co będzie dalej...
Ooo to podobnie jak u mnie też 7 tydzień a wizyta 15.07
Kochane u mnie mdlisci i wymioty sie nasilają wczoraj i dzisiaj miałam gorszy dzień brzuch mnie pobolewa trochę się stresowałam i leżę dzisiaj cały dzień . Zapachu ryby nie wytrzymuje i od mięsa mnie odrzuciło. Macie jakiś sposób oprócz imbiru na mdlosci bo próbowałam zjeść lekką zupę ale niestety dalej mdli [emoji85][emoji85]
Spróbuj może gaviscon chyba tak ja miałam w poprzedniej ciąży straszne odbijania i mocno pomogło, ale dla mnie lepszy był w płynie niż w tabletkach do ssania

Do góry