reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

Bo w domu w bloku by mi się nudziło, ale po ostatniej akcji już nie miałam zamiaru wracać po urlopie do pracy.

Woda nie była super gorąca, ciepła ale nie bardzo gorąca i pod prysznicem a nie w wannie i nie długo siedziałam.
A nadal jesteś w szpitalu? Co lekarze mówią?

reklama
Ja bym jednak wolała umierać z nudów w bloku niż chodzić to takiej pracy 😃 trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze skończyło 🙂

A nadal jesteś w szpitalu? Co lekarze mmówią
W nocy po 24 mnie przyjmowali, więc to dopiero pierwszy dzień. Lekarz mówi że trzeba czekac, odstawili mi kroplówki zmniejszające krwawienie ale mam sie obserwować i leżeć. Gdyby nie ten ból podbrzusza to bym się już tak nie martwiła bardzo, ale tak to siedzę i kminie.
Ja bym jednak wolała umierać z nudów w bloku niż chodzić to takiej pracy 😃 trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze skończyło 🙂
Mąż nie pracuje, taki stały dochód w naszym przypadku był konieczny a nie ma tu gdzie mieszkam w czym wybierać jeśli chodzi o zmianę pracy, Ostatnie dwa miesiące było dobrze, aż do teraz gdzie wszystkim dali nagrody finansowe tylko nie mi, kierownik ma sprawę wyjaśniać, z jakiej racji. I już to dla mnie było maksimum, nie wrócę tam.

Bo w domu w bloku by mi się nudziło, ale po ostatniej akcji już nie miałam zamiaru wracać po urlopie do pracy.

Woda nie była super gorąca, ciepła ale nie bardzo gorąca i pod prysznicem a nie w wannie i nie długo siedziałam.

Nieźle z ta pracą. Świnie.
Co do wody. Musialaby byc naprawdę ciepła i musiałabyś tam spędzić troche czasu aby doprowadzić do przegrzania organizmu aby miało to zly wpływ gdzie w wielu przypadkach jest tez ok.. Zapewne nie czulas ze jest ci za gorąco i nie byłaś rozpalona

Co do skoku. W wielu przypadkach nie bedsie to mialo zadnego wpływu a wninnym może dlatego tutaj nie ma sie tak bapraede pewności czy akurat to mogło spowodować krwawienie.
Sa babeczki co leżą i plamią a i takie ktore uprswiaja sport w granicach rozsądku i nie ma tego typu problemu.

Ja już pisalam ze krwawilam z pierwszym. Mialam bol miesiączkowy.. Czasem zwijalam. Sie z bólu.. Wszystko dobrze sie skończyło.. Po 4m kiedy to mialam ostatni epizod z krwia i bolem i wylądowałam w szpitalu funlcjonowalam nornalnie.. Tzn nie leżałam cale dnie. Kiedy czulam ze musze. Odpoczywałam.

Trzymam kciuki aby minelo i wiecej nie wróciło. Progesteron z tych nizszych nie zawsze jest powodem plamien czy krwawien. Ale zapewne dostaniesz w razie co nawet jelsi bylby zadowalajacy wynik

Dzięki dziewczyny, podnioslam się trochę na duchu. Zostało mi teraz tylko czekać. Ciekawa jestem też wyników badań i jakie to badania mi zlecił lekarz, bo pobrali odemnie cztery fiolki, nawet pielęgniarka mówiła że dużo badań zlecił lekarz.

a sprawdzali czy nie masz nadżerki? Ona jest widoczna przy badaniu takim jak pobieranie cytologii, jak wsadza ten wziernik czy coś
Na usg jej nie widać
Bo mi lekarz ostatnio pobierał cytologie i właśnie mi wykrył plamiłam przy badaniu i usg , ale powiedział że to normalne ale nie groźne dla ciazy
Miałam kiedyś nadzerkę, została wymrozona. Teraz Pani Doktor nic nie widziała, a ufam jej pod tym względem. Dziękuję za sugestię 😊 właśnie żadnych zmian u mnie w szyjce nie ma...

Kochana!!!! Zapomnij o wyrzutach sumienia!!!! Masz prawo się źle czuć, łez, odpoczywaj i wcale nie czuj się z tym źle. Po porodzie nauczysz się, że sprzątanie może poczekać :) świat się nie zawali z powodu garczkow w zlewie czy nie rozładowanej zmywarki. Na spokojnie!!! Jeśli mogę dodać, to pewnie Twój peirwszy dzidziuś, tak? Jeżeli tak, to wykorzystaj ten czas na maksa na odpoczynek, na wyciszenie, na hobby, pomimo złego smaopoczucia. Spaceruj, słuchaj muzyki, czytaj, cokolwiek lubisz i sprawia Ci radość. Bo potem już nie będzie na to czasu... Pierwsza ciąża, to chyba jedyny czas w życiu kobiety, gdy może beztrosko, bez wyrzutów sumienia leżeć i pachnieć. Nie przejmuj się nie posprzątanym domem, mdłości kiedyś przejdą, wtedy nadrobisz! Spróbuj parzonego siemienia lnianego, również jest dobre. I imbir!!! Ja codziennie w dzbanku rano robię imbir, cytryna, świeża mięta, woda gazowana. Na chwilę daje ukojenie. Trzymaj się cieplutko, już niedługo drugi trymestr, powinno być lepiej!

Ja imbir wypiłam raz z wodą i więcej go nie tknę 😂🙈

Nieźle z ta pracą. Świnie.
Co do wody. Musialaby byc naprawdę ciepła i musiałabyś tam spędzić troche czasu aby doprowadzić do przegrzania organizmu aby miało to zly wpływ gdzie w wielu przypadkach jest tez ok.. Zapewne nie czulas ze jest ci za gorąco i nie byłaś rozpalona

Co do skoku. W wielu przypadkach nie bedsie to mialo zadnego wpływu a wninnym może dlatego tutaj nie ma sie tak bapraede pewności czy akurat to mogło spowodować krwawienie.
Sa babeczki co leżą i plamią a i takie ktore uprswiaja sport w granicach rozsądku i nie ma tego typu problemu.

Ja już pisalam ze krwawilam z pierwszym. Mialam bol miesiączkowy.. Czasem zwijalam. Sie z bólu.. Wszystko dobrze sie skończyło.. Po 4m kiedy to mialam ostatni epizod z krwia i bolem i wylądowałam w szpitalu funlcjonowalam nornalnie.. Tzn nie leżałam cale dnie. Kiedy czulam ze musze. Odpoczywałam.

Trzymam kciuki aby minelo i wiecej nie wróciło. Progesteron z tych nizszych nie zawsze jest powodem plamien czy krwawien. Ale zapewne dostaniesz w razie co nawet jelsi bylby zadowalajacy wynik

Dziękuję Ci za ten post, bo ja chociaż już nie plamię, to czuję taki hmmm lekki ucisk w macicy i powtarzam sobie w 9 tc. +1 to może być normalne, to jednak się martwię

Dziękuję Ci za ten post, bo ja chociaż już nie plamię, to czuję taki hmmm lekki ucisk w macicy i powtarzam sobie w 9 tc. +1 to może być normalne, to jednak się martwię
No właśnie też mam taki ucisk, jakby mi coś leżało cały czas na podbrzuszu, i od czasu do czasu lekki skurcz.
Fitmum i inne dziewczyny z forum to skarbnica wiedzy 😁

reklama
Do góry