reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamusie 2022

Ja pytałam swojego lekarza czy robić betę jeszcze to mi powiedział, że już nie.
Ft4 chyba norma od 11 do 23 kurde nie pamiętam.
A coś nam się @Inffinito2 nie odzywa ❤️
Dokładnie mi to samo powiedziała lekarka , ze nie widzi już sensu badania bety - ostatnia jaka badałam to 2500 i na następny dzień miałam wizytę . Ale co lekarz to różne praktyki z tego co widze 🤷🏼‍♀️

reklama
Ja pytałam swojego lekarza czy robić betę jeszcze to mi powiedział, że już nie.
Ft4 chyba norma od 11 do 23 kurde nie pamiętam.
A coś nam się @Inffinito2 nie odzywa ❤️
16 nie jest źle, ale w ciąży dobrze jak jest przy górnej granicy bo dzidziuś z tego też korzysta 🙂 tsh w sumie nie jest tragicznie wysokie, jeśli endokrynolog, albo ginekolog uznają na wizycie że masz brać hormon to tsh spadnie a ft4 poszybuje troszkę w górę 🙂

Śląsk, jakieś 70km od Katowic. I szczerze, to już się stresuje że dzidzia urodzi się w okresie największego smogu 🙄

Podlasie musi mieć w sobie to coś 😋 koleżanka z pracy kupiła działkę na Podlasiu i budują dom. Zostawią tutaj wszystko - rodzinę, pracę i jadą na Podlasie układać życie na nowo 🙂 ale jak pokazywała mi zdjęcia z okolic tej działki to chyba się jej nie dziwie ze jest taka zakochana 😁
Ja kiedyś na pewno tam wrócę 😍 super klimat i uroki natury, cisza, spokój... 😍

Dziewczyny a ft4 mam wynik 16...to dużo?
To zależy też jaka jest norma laboratoryjna 😉

U mnie w sobotę był sam pęcherzyk na usg, tez nie wiem po co miałam robić betę w 7mym tyg ale zrobiłam. beta z poniedziałku 41500. Przyrosła do wczoraj do 51800. Nie wiem jak interpretować ten wynik ale idę jutro na kolejne usg. Stres jest...

U mnie w sobotę był sam pęcherzyk na usg, tez nie wiem po co miałam robić betę w 7mym tyg ale zrobiłam. beta z poniedziałku 41500. Przyrosła do wczoraj do 51800. Nie wiem jak interpretować ten wynik ale idę jutro na kolejne usg. Stres jest...
Chodzi o to że to tylko dodatkowy stres doszedł bo tak naprawdę wiesz tylko ze Beta urosła ale czy prawidłowo to Ci już tego nikt nie jest w stanie powiedzieć bo najzwyczajniej na tym etapie się jej już nie bada - chyba ze rzeczywiście dzieje się coś niepokojącego i zleci to lekarz . To już trzymam mocno zaciśnięte kciuki za piękny zarodek i mocne serduszko 💪✊🏻✊🏻✊🏻. Dawaj znać jutro po wizycie😘

16 nie jest źle, ale w ciąży dobrze jak jest przy górnej granicy bo dzidziuś z tego też korzysta 🙂 tsh w sumie nie jest tragicznie wysokie, jeśli endokrynolog, albo ginekolog uznają na wizycie że masz brać hormon to tsh spadnie a ft4 poszybuje troszkę w górę 🙂
Aha czyli generalnie powinno ft4 byc wyższe tak?

Aha czyli generalnie powinno ft4 byc wyższe tak?
Dobrze jak jest wyższe, ale nie stresuj się Twoim wynikiem 🙂 ja jestem na wysokiej dawce hormonu i teraz jak sprawdzałam ft4 to mam 1,22 a norma od 0,70 do 1,48. Też mogłabym mieć więcej ale i tak uważam że to dobry wynik bo moja tarczyca słabo współpracuje 🙈

Dobrze jak jest wyższe, ale nie stresuj się Twoim wynikiem 🙂 ja jestem na wysokiej dawce hormonu i teraz jak sprawdzałam ft4 to mam 1,22 a norma od 0,70 do 1,48. Też mogłabym mieć więcej ale i tak uważam że to dobry wynik bo moja tarczyca słabo współpracuje 🙈
Kurcze to ty masz 1.22 a ja 16?😒 Nie rozumiem 😂

reklama
Do góry