reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

Dziewczyny, a czy do pierwszej ciążowej wizyty u lekarza wymagane są badania bety ? Czy można iść bez? Nie mam możliwości iść kilka dni pod rząd na betę a do lekarza chce się umówić na 7 tydzień gdzieś, aktualnie apka pokazuje mi 5 tydz :)
Nie trzeba bety w ogóle robić, chyba że lekarz ją zaleci. Spokojnie bez możesz iść.

reklama
Dziewczyny, a czy do pierwszej ciążowej wizyty u lekarza wymagane są badania bety ? Czy można iść bez? Nie mam możliwości iść kilka dni pod rząd na betę a do lekarza chce się umówić na 7 tydzień gdzieś, aktualnie apka pokazuje mi 5 tydz :)
beta nie jest obowiązkowym badaniem w ciąży, wiec spokojnie możesz iść bez niej do ginekologa on i tak oceni wiek ciąży po dacie ostatniej miesiączki i po USG. Ja ani w pierwszej ani w tej ciąży nie robię bety 😊

Dziewczyny.... rano obudziłam się i zobaczyłam krew 😮 nie ma jej jakoś dużo ale to chyba nie jest normalne ? W internecie pisze że to może być krwawienie implantacyjne ale już sama nie wiem boję się że to poronienie 😔😔 czy która z was tak miała a u lekarza okazało się że wszystko dobrze ?

Dziewczyny.... rano obudziłam się i zobaczyłam krew 😮 nie ma jej jakoś dużo ale to chyba nie jest normalne ? W internecie pisze że to może być krwawienie implantacyjne ale już sama nie wiem boję się że to poronienie 😔😔 czy która z was tak miała a u lekarza okazało się że wszystko dobrze ?
kochana nikt oprócz lekarza nie powie Ci z czego wynika krwawienie 🙄 jeżeli nie ustąpi jesz do szpitala, chociaż Ja bym od razu jechała

Krwawienie implantacyjne odbywa się na samym początku ciąży . Z reguły najpierw dochodzi do zagnieżdżenia i po kilku godzinach jest wytwarzana Beta . Ja jestem z tych co odrazu jadą na izbę - miałaś usg i potwierdzona ciąże ? O to napewno będą pytać . Na tak wczesnym etapie różne rzeczy się dzieją . Trzymam kciuki ✊🏻

u mnie krwawienie nie zwiastowało nic dobrego we wcześniejszych ciążach, ale bywa różnie. Trzymam kciuki, zeby było dobrze!

Ja bym jechała odrazu do szpitala jeżeli jest to żywa krew. Zrobią Ci USG i będziesz spokojniejsza

z tym, że oni raczej nic na usg nie zobaczą, skoro Ewa robiła test w piątek i była blada kreseczka,, także beta na pewno nie jest na tyle wysoka żeby cokolwiek widzieli... mogą co najwyżej zobaczyć jak wygląda endometrium
Ja bym jechała odrazu do szpitala jeżeli jest to żywa krew. Zrobią Ci USG i będziesz spokojniejsza

reklama
z tym, że oni raczej nic na usg nie zobaczą, skoro Ewa robiła test w piątek i była blada kreseczka,, także beta na pewno nie jest na tyle wysoka żeby cokolwiek widzieli... mogą co najwyżej zobaczyć jak wygląda endometrium

Masz rację.
Ale coś zawsze się dowie niż siedzieć w domu i się zamartwiać 😊

Do góry