reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

Boli mnie mocno głowa dziś... Myślcie że mogę wziąć 2 tabl apapu od razu?
Weź może jedna a jak nie pomoże to dołóż drugą. Myślę że po jednej tabletce ból powinien przejść
Pracuje w przedszkolu, od 1 lipca mam miesiąc urlopu i wtedy po urlopie l4.
Oo, ja pracuje w żłobku ☺ ale na najstarszej grupie więc tam już takie prawie "przedszkolaki" 😋 wczoraj na wizycie lekarz sugerował już l4 bo to jednak wylęgarnia wirusów 🤷‍♀️ do lipca szybko zleci a później będziesz już legalnie wypoczywac ☺
Ja ost miesiączkę miałam 11 mają, z tym, że u mnie cykle 35dniowe mniej więcej. Beta z poniedziałku 489. Jutro powtarzam więc trzymajcie kciuki :)
Ja miałam 13 maja. I cykle miałam 29/31 dni ale cykl przed ciąża trwał 26 dni tylko, a w tym w którym zaczęłam już w 12dc byłam po owulacji 🙄 więc kompletnie nie wiem jak liczyć tą moją ciążę 😋

reklama
Dziewczyny a jak biorę duphaston to mam badać nadal progesteron czy to już nie ma sensu
Możesz skontrolować ale trochę bez sensu bo progesteron w ciągu dnia jest wyrzucany nierównomiernie . W sensie teraz masz 25 a za godzinę jakbyś zmierzyła mógł by byc dużo wyższy . Zreszta nie wiem nawet czy dupek we krwi jest wykrywany .

Dziewczyny pytanie o cukier. Ginekolog kiedyś zalecił mi badanie stężenia glukozy we krwi i tam po godzinie wyszedł mi za wysoki wynik, 200, reszta w normie. Byłam u diabetologa i dostałam skierowanie na masę badań ale nie zdążyłam ich zrobić bo pierwszy był test ciążowy 😀 odstawiłam cukier, napoje gazowane itd. i dzisiaj rano na czczo cukier 88, godzinę po śniadaniu 100, a godzinę po sytym obiedzie z ziemniakami 103 🤔 wcześniej nie żałowałam sobie słodkiego a już szczególnie energetyków i możliwe żeby to właśnie to wpłynęło mi tak wtedy na wynik glukozy?

Czyli w 28dc wyszła Ci tak wysoka beta? O kurczaki 🤩 na którą masz wizytę? Daj koniecznie znać co było widać na USG ☺

@Mahoniowa @wiola0904 przypomnijcie kiedy miałyście ostatnią miesiączkę? 😋
Też byłam zdziwiona tym wynikiem. Myślę, że owu mogła być miedzy 9-13dc. Cykle nieregularne miała bo 26-38 dni 😉
Wizyta na 17:20, więc juz niedługo! 🤞

Dziewczyny pytanie o cukier. Ginekolog kiedyś zalecił mi badanie stężenia glukozy we krwi i tam po godzinie wyszedł mi za wysoki wynik, 200, reszta w normie. Byłam u diabetologa i dostałam skierowanie na masę badań ale nie zdążyłam ich zrobić bo pierwszy był test ciążowy 😀 odstawiłam cukier, napoje gazowane itd. i dzisiaj rano na czczo cukier 88, godzinę po śniadaniu 100, a godzinę po sytym obiedzie z ziemniakami 103 🤔 wcześniej nie żałowałam sobie słodkiego a już szczególnie energetyków i możliwe żeby to właśnie to wpłynęło mi tak wtedy na wynik glukozy?
Cukier w formie slodyczy, i dosładzanych napoi chyba bardzo podbija glukozę na czczo. Ja też nie żałowałam sobie słodkości i na badaniu w sobotę glukoza na czczo 94. Od 92 jest cukrzyca ciazowa... 😔 ale mierze sobie teraz i dzisiaj na czczo miałam 80, po posiłkach póki co najwyżej miałam 114. Zobaczymy co dalej. Ale nie powiem - marzę o ciastku do kawy albo jakimś batoniku 🤤🥺
Chociaż w domu jest mi lżej. Bo w pracy to dziewczyny do kawki zawsze jakieś łakocie wyciągały a teraz jak nie mam nic w domu to jest lepiej. W piątek idziemy na 30stke kolegi, zaczyna się od obiadu więc jedzenia będzie pewnie mnóstwo i aż się boję jak się będę trzymać 😔

reklama
Do góry