reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

@mada_lena witaj, gratuluje...może nie będzie tak zle...tylozgiecie tez mam, a dwójkę już urodziłam, gorzej, ze masz przodujące lozysko, ale i z tym da się spokojnie dotrwać, tak samo jak i z cukrzyca ciążowa. Tak wiec najważniejsze dobra opieka i stosowanie się do zaleceń [emoji6] trzymam kciuki

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@mada_lena witaj, a tylozgiecie jakim jest problemem w ciazy? Tez mam tylozgiecie ale z tego co wiem utrudnia ono zajście w ciąże. A pózniej juz w ciazy sie prostuje, u mnie w 6 tygodniu ciazy napisali ze macica w przodopochyleniu, czyli tak jak najcześciej. A jak to jest u Ciebie?

Syla88
Po zapłodnieniu tyłozgięcie macicy nie ma już żadnego wpływu na przebieg ciąży.
Mimo wszystko, istnieje ryzyko poronienia. Według badań, kobietom z tyłozgięciem macicy, poronienia nawykowe zdarzają się częściej (nie jest to jednak wina anatomii macicy, ale przyczyn chorobowych, które wywołały tyłozgięcie).
U mnie macica na przedniej ścianie, łożysko zalania całkowicie ujście szyjki macicy a mamy już 27 TC
szyjna na szczęście się nie skraca - a mała ma położenie miednicowe.

reklama
Do góry