reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

A tak w ogóle to jestem w poczekalni i czekam na swoją kolej do gina. Trzymajcie kciuki kochane [emoji111]
Powodzenia [emoji6] daj znać po wszystkim.
U mnie śledzie, ogórki kiszone królują.. Pomimo że całe życie kocham słodycze tak teraz wogole nie mam na nie ochoty. Generalnie na nic nie mam ochoty oprócz śledzi i kiszonek i jakieś kwaśne owoce [emoji1]
Ja też mam odrzut od słodkiego.
Hej dziewczyneczki :)
Jakie fajne apki wrzucacie :)
Powiedzcie czy macie juz zachciewajki jesli chodzi i jedzenie?
Ja zjadlam dzisiaj kawaleczej tortu i mi niedobrze..
Mnie ciągnie do tłustego. Robiłam dziś fasolkę masłową i miałam ochotę do niej wrzucić pół kostki masła.

reklama
A ja właśnie nieslodyczowa a ciągnie mnie do nich. Na razie ratuje się paleo słodyczami :)

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Leila -super :-)

Ja na razie nie mam mdłości(ale zapewne niedługo się zacznie,jak w pierwszej ciąży),ani specjalnych preferencji żywieniowych ;-) Co do wagi to w pierwszej ciąży przytyłam 13 kg. Miałam cukrzycę ciążową i ścisłą dietę. Musiałam sobie wstrzykiwać insulinę i aż mi się płakać chciało przy tej diecie.Teraz też mi grozi cukrzyca,która może już zostać po ciąży. Tak straszą. Zawsze jest coś za coś. :-(

Leila -super :-)

Ja na razie nie mam mdłości(ale zapewne niedługo się zacznie,jak w pierwszej ciąży),ani specjalnych preferencji żywieniowych ;-) Co do wagi to w pierwszej ciąży przytyłam 13 kg. Miałam cukrzycę ciążową i ścisłą dietę. Musiałam sobie wstrzykiwać insulinę i aż mi się płakać chciało przy tej diecie.Teraz też mi grozi cukrzyca,która może już zostać po ciąży. Tak straszą. Zawsze jest coś za coś. :-(
Jak ją u Ciebie rozpoznano? Rutynowe badanie krzywej cukrowej czy dawała objawy?

Ja mam ochotę na wszystko co pomidorowe, no i niestety na same niezdrowe rzeczy a zaznaczę tu, że na co dzień odżywiam się bardzo zdrowo. Teraz aż za mną chodzi jaki kebab albo obrzydliwie tłuste frytki z keczupem... W pierwszej ciąży miałam apetyt tylko na owoce i w sumie żadnych zachcianek. A teraz to jakaś masakra :) Mogłabym jeść i jeść.

Do tego mam straszne mdłości i bóle głowy a w pierwszej ciąży czułam się rewelacyjnie. Teraz wszystko inaczej.

f2w39jcg9nt4axsg.png

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry