reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

Bardzo bym chciała już zacząć coś kupować ale z racji takiej,że nie do końca wiem jakiej płci jest mój mały lokator muszę czekać a już bym chciała układać te malutkie śposzki,kaftaniki,czapeczki itd. Chociaż mam już łóżeczko,wanienkę,nosidełko do samochodu i przewijak wiec nie jest tak źle. Jutro wizyta u ginekologa a pojutrze mam 2usg genetyczne więc zobaczymy. Mam wielką nadzieję,że się okaże wkońcu kim jest moja kruszynka :) Wczoraj wieczorem i dziś rano znów się ruszała:) Ostatnio też tak było a potem długo cisza. Zawsze przed każdą wizytą denewuje się czy wszystko wporządku tym razem jest tak samo. Czas coś upichcić bo niedługo głodny tatuś wróci z pracy :) Pozdrawiam
to jeszcze chwilka i się wszystko wyjaśni :) na pewno pokaże kim jest i będzie można szaleć z ubraniami :)

reklama
@Syla88 jestem z Warszawy. Czasami czuje takie rozpieranie w brzuchu ale sama nie wiem czy to to :) czekam na jakieś wyrazniejsze sygnały. Mi spadły wyniki krwi i teraz muszę brać dodatkowo żelazo. Co do mięsa to z chęcią zjadłabym tatara albo polkrwistego steka a jak wiadomo takie rzeczy zakazane :(. Byłam ostatnio przeziebiona i sporo kaszlalam mam nadzieję że nie zaszkodziło to dzidziusiowi. Najchętniej codziennie bym podglądala przez usg czy wszystko ok :). Trochę się boję że pierwsze podejście było nieudane i to było poronienie zatrzymane to nawet nie wiedziałam że coś złego się stało. Chciałabym czuć już ruchy to wtedy będę spokojniejsza :)

Dzień dobry :)

@Syla88 jestem z Warszawy. Czasami czuje takie rozpieranie w brzuchu ale sama nie wiem czy to to :) czekam na jakieś wyrazniejsze sygnały. Mi spadły wyniki krwi i teraz muszę brać dodatkowo żelazo. Co do mięsa to z chęcią zjadłabym tatara albo polkrwistego steka a jak wiadomo takie rzeczy zakazane :(. Byłam ostatnio przeziebiona i sporo kaszlalam mam nadzieję że nie zaszkodziło to dzidziusiowi. Najchętniej codziennie bym podglądala przez usg czy wszystko ok :). Trochę się boję że pierwsze podejście było nieudane i to było poronienie zatrzymane to nawet nie wiedziałam że coś złego się stało. Chciałabym czuć już ruchy to wtedy będę spokojniejsza :)
O, ja też z Warszawy :) Z jakiej dzielnicy? Ja Mokotów. I mamy bardzo podobny termin porodu. A już mniej więcej wiesz w którym szpitalu byś chciała rodzić?

Dzień dobry :)

O, ja też z Warszawy :) Z jakiej dzielnicy? Ja Mokotów. I mamy bardzo podobny termin porodu. A już mniej więcej wiesz w którym szpitalu byś chciała rodzić?

:) ja z Grochowa. Jeszcze aż tak się nie zastanawiałam, koleżanka ma termin na koniec października i chcąc nie chcąc jestem w temacie :). Narazie biorę trzy pod uwagę: św Zofii (z wykupioną położna) inflacka tak samo z położna i teraz nowy się otworzył na żwirki i Wigury od października będą mieli kontrakt z NFZ same pozytywne opinie maja i chyba tam będę się kierować :)

:) ja z Grochowa. Jeszcze aż tak się nie zastanawiałam, koleżanka ma termin na koniec października i chcąc nie chcąc jestem w temacie :). Narazie biorę trzy pod uwagę: św Zofii (z wykupioną położna) inflacka tak samo z położna i teraz nowy się otworzył na żwirki i Wigury od października będą mieli kontrakt z NFZ same pozytywne opinie maja i chyba tam będę się kierować :)

Ja już się chyba zdecydowałam na Karową. Mam lekarza prowadzącego z tego szpitala i raczej tam będę. Chociaż jeszcze nie wiem czy CC, czy SN. Na Karowej podobno nacisk na naturalny poród, tak samo jak św Zofii :)

reklama
Do góry