reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2018

Nie jest są dwa odrębne wątki

f2w3skjol4llo8s8.png

reklama
Dzień dobry Dziewczyny.

Współczuje :( mnie kiedys złapał za obydwie stopy za palce i jak nie trzymałam to je wyginało :/ ale to było kiedys jak w zimny dzień chodziłam na obcasach z odkrytymi palcami. Potem juz nigdy wiecej :D
A magnez bierzesz? Moze za mało..

Martula jak ja nie lubię wychodzić z domu bez śniadania. A na badania mam dosyć daleko ze muszę kilka przystanków podjechać autobusem jeszcze przejść po schodach przez kładkę nad ulica i jeszcze iśc z pol kilometra. Pije wodę w drodze a w torebce zawsze pączek albo kanapka.

Ja teraz jem musli na śniadanie i zaraz wychodzę do pracy. A dzisiaj po pracy czeka mnie jeszcze 1,5 h pociągiem w rodzinne strony na weekend. Dobrze ze mam juz wygodne spodnie :) po południu i wieczorem po pracy juz mam ciężki brzuch i tylko bym leżała a tu tyle do zrobienia.

@Chrząszczyk i tak zrozumiałam od razu ;)
Miłego dnia wszystkim :*
Ja to się tak przyzwyczaiłam, że jak się budzę biorę leki, potem ogarniam siebie, dziecko, mieszkanie, zanim usiądę do śniadania to mija 1,5-2 godziny. Wcześniej mój żołądek śpi :)

Witam dziewczyny :) właśnie jak to z tą witaminą b6? Z nią magnez wchłania się lepiej, ale w witaminach jest już spora dawka, plus do tego z magnezem kilkakrotne wyższa niż powinniśmy brać.. czy nadmiar jakoś nasz organizm się pozbywa czy jak, bo właśnie przez b6 biorę zmniejszone dawki magnezu.. no i czy nadmiar tej witaminy nie szkodzi maluchom.. próbowałam znaleźć info na ten temat, ale jest tylko jakie skutki są od nadmiaru, nic więcej.
To nie jest tak że z wit b6 wchłonie Ci się więcej niż jest w preparacie. :) Organizm jest w stanie przyjąć w jednej dawce bodaj 65mg manezu. W ciąży powinno się brać 450mg. Pozostaje jeszcze kwestia tego, że nie każda jego forma ma takią samą wchłanialność (niektóre rzędu kilkunastu %, cytrynian czy mleczan ok 90%). Także naprawdę ciężko jest o przedawkować :)

I szybko i nierównomiernie ;) Kardiolog właśnie powiedział, że robimy po to, żeby zobaczyć czy to taka "normalna" ciążowa arytmia, czy coś się dzieje.Ale stresuje się tak, że mam to ustrojstwo na sobie i będzie zły wynik, że już wiem, że ładne mi pokaże wysokości pulsu ;)
A z tarczycą ok? Ja tak mam przez nt.

A i wczoraj się ważyłam i przez ostatnie niecałe 2 tygodnie przytyłam 2 kilogramy.
Jest ok, bo dłuuugo waga stała w miejscu a nawet trochę spadła.
Tylko mam nadzieję, że w takim tempie nie będę tyć do porodu :D

Mnie się 2 kilo potrafi wahać w te i we wte w ciągu 3 dni. Ba, w środę rano ważyłam 68 a u gin o 17 69,7. Także ten...;)

reklama
Do góry