reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

Hej przy ciazy blizniaczej raczej 99% to porody przez CC.
Co do samopoczucia po spokojnie dasz rade nie jest to takie straszne czasem nawet mniej bolesne niz po SN.
Ja bede musiala sobie poradzic z 3 maluszkami wiec kobitki wieloracze damy rade KTO JAK NIE MY.
Jestes swiadoma szybszego porodu i dosc szybszego trafienia do szpitala zeby mogli podac sterydy na rozwiniecie pluc maluchom ??
Właśnie zależy od tego jak będą ułożone pod koniec w brzuchu. Jeśli oboje będą główkowo lub jeden główkowo drugi miednicowo to starają się rodzić naturalnie... już się tyle o tym naczytałam, że masakra. Póki co moja ciąża jest książkowa. Wyniki idealne, badania kontrolne wszystkie w porządku, dzieciaczki też wszystko ok, tylko według USG bliźniaki są o prawie dwa tygodnie do tyłu niżeli względem miesiączki.. ginekolodzy próbują mi wcisnąć, że miałam kiedy indziej miesiączkę, albo zrobiliśmy je z M. dwa tygodnie później niż mówię... Co nie jest możliwe bo prowadziłam dość szczegółowy kalendarzyk.. a tak to wszystko w porządku. Raczej nie myślę o tym, że miałabym wylądować szybciej w szpitalu niżeli przed planowaną cesarką czy akcją porodową. Od samego początku wszyscy mnie straszyli, że od 6 miesiąca jest możliwość, że będę leżeć w szpitalu na podtrzymaniu i zazwyczaj tak to się kończy z matkami bliźniaków, że takie ciąże to o wiele więcej dolegliwości już od samego początku... A ja ani razu nawet nie rzygałam :D czujemy się bardzo dobrze i niech tak zostanie :)

reklama
Mój M. lubi pogadać sobie przez sen, codziennie coś tam mamrocze, teraz się spytał dlaczego nie było przez chwilę prądu (chociaż jest cały czas) i czy przerzucałam prąd :D? Spytałam się czy łopatą :D a on nie, że w rozdzielni :D

Hahaha...[emoji23][emoji23][emoji23] moj R kiedyś gadal przez sen- ciekawe te nasze rozmowy były...ja jako dziecko nawijałam co noc, moi rodzice mieli ze mnie polewkę [emoji38], teraz moje dziewczynki potrafią przezywać dzień i nawijać, szczególnie starsza

85993e3koj7clzdz.png

Ja lubię te nasze rozmowy, gdy mówi przez sen, zawsze mi poprawi humor np o 2 w nocy :D pamiętam to jak by to było wczoraj, mój M. strasznie boi się pająków :D w nocy raz zaczął się wydzierać i rzucać kołdrą, że pająki są wszędzie! Pająki, pająki i pająki :D musiałam go jak dziecko ululać, chociaż kawał z niego chłopa :D

Ja tez gadalam i lazilam za dzieciaka. Moj syn czasem ma takie koszmay ze sie budzi i niby ma oczy otwarte ale sie drze jakby o ze skory obdzierali, krzyczy npze chce sie bawic albo pokazuje w kat lozeczka, nie idzie do niego dotrzec. Potem nic nie pamieta.

Ka kiedyś jako 18-to latka mialam jakoś koszmar i powiem Wam, ze tak się darlam, ze sama się tym swoim darciem obudziłam nie wiedząc o co chodzi...umysł ludzi jest nie do ogarnięcia- szczególnie jak się śpi

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry