reklama
Shemshi
Fanka BB :)
Nie denerwuj się, może się zapedzilam , bo po prostu zobaczyłam że bardzo ci tsh spadło w krótkim czasie. Nadal uważam że na razie nie masz się czym przejmować, zwłaszcza że jutro masz wizytę. Sama jestem ciekawa co powie lekarz. Ale felieton przeczytać warto, bo ja np. Nigdy wczesniej o tym nie słyszałam ja też dostałam skierowanie tylko na tsh, ale jutro Robię też ft4, bo samo tsh to trochę za mało żeby mieć pełny obraz sytuacji. Ja np. Nie biorę już euthyroxu , ale biorę jod i też jestem ciekawa jak moja biedna tarczyca zareagowała na ciążęJutro akurat mam wizytę u endokrynologa, ale jestem strasznie niecierpliwa i zdenerwowana
Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Ropuszka666
Dziękuje dziewczyny za wsparcie . Krawienie troszke ustąpiło ale brzuch za to zaczął boleć. Powiem wam ze okropne uczucie jak widziałam jak maluszek się dziś ruszał machał rączkami a lekarz mówi ze trzeba przyjąć ze może dojść do poronienia . Ciężka noc przede mną [emoji20]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Shemshi
Tak jest. Ale nawet lekarze różnie do tego podchodzą i każą badać tylko tsh, a najbardziej lubią obniżać to nieszczęsne tsh euthyroxem, nawet jeśli tak na prawdę to tylko omijanie problemu. Ja sama się zbuntowałam w końcu, przestałam brać euthyrox, bo nie miałam ZADNYCH objawów niedoczynności i jeszcze po nim schudłam i po prostu czułam całą sobą że to bez sensu. Tsh oczywiście wzroslo, ale zaczęłam (niebezpieczne strachu) brać jod i wszystko super się unormowało, tsh idealne, wolne hormony super badałam się co 2-3 miesiące (bo to jednak samowolka była a nie chciałam sobie zaszkodzic) i po roku poszłam z tym wszystkim do endokrynologa, który przyznał mi rację i kazał brać jod i zwiększyć jeszcze dawkę jak znajdę w ciążę. oczywiście mój przypadek, że przyczyną problemów był niedobór jodu a nie typowa niedoczynność pewnie nie jest typowy, ale pokazuje, że lekarze nie są nieomylni i lubią iść na łatwiznę. Śmieje się, że mój niedobór jodu to przez to, że bardzo mało solę [emoji14]Tak na prawdę najważniejsze są wolne hormony ft3 i ft4 które powinny być na zbliżonym poziomie ok 70% normy.
Shemshi
Dziękuje dziewczyny za wsparcie . Krawienie troszke ustąpiło ale brzuch za to zaczął boleć. Powiem wam ze okropne uczucie jak widziałam jak maluszek się dziś ruszał machał rączkami a lekarz mówi ze trzeba przyjąć ze może dojść do poronienia . Ciężka noc przede mną [emoji20]
Koszmar,. Trzymaj się, jak trzeba to weź nospe. Musi być dobrze. Statystyki są po Twojej stronie.
Shemshi
Jak brałaś euthyrox to już w ogóle nie masz się czym martwić myślałam, że samo z siebie tak spadło. Ale ja i tak bym zrobiła ft4.Brałam od końca maja euthyrox 25
Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
mavika
Ja niestety miałam objawy ma euthyroksie. Brałam 50 i tsh miałam 1,3 a wolne hormony na poziomie 40%. Sama na własną rękę zaczęłam łączyć go z NDT (ekstrakt że świńskiej tarczycy). Wolne hormony nieco się podniosły ale samopoczucie nadal było do dupy. Po roku stwierdziłam że to bez sensu bo doszłam do 100 euthyroxu i 3 tabletek NDT. Odstawilam świńska tarczyce i zaszłam w ciążę. Teraz na tej setce mam tsh 2,02 wolnych mi nie badali q szpitalu muszę zrobić przed wizytą u endo...
martula1985
Dzień dobry
Dziewczyny u mnie dziś rozpusta [emoji85] tosty z żółtym serem, majonezem, ketchupem i ogórkiem kiszonym, takie zachcianki z rana
Dziewczyny u mnie dziś rozpusta [emoji85] tosty z żółtym serem, majonezem, ketchupem i ogórkiem kiszonym, takie zachcianki z rana
reklama
Chrząszczyk
Witam, ja jeszcze o pustym żołądku ale z kubkiem inki. Jestem na etapie rozmyślania: co tam zrobić na sniadanie?
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom