reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski! 💝

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
to mi nadziei narobiłas teraz 😮 a jak ten okres wyglądał ? taki jak zwykle ? miałaś skrzepy ? bolał Cię brzuch ? 🤔
Nie nie, broń Boże nie wmawiam ze okres znaczy ciąże. U mnie to było jakieś dziwactwo natury i nie wiem jakim cudem ciąża się rozwijała.

Krwawienie trwało tyle co zwykle, tak samo mocne a nawet mocniejsze, skrzepy i wszystkie inne przyjemności okresowe były. W niczym nie odstawało to od „regularnego” okresu.
Jedyne co - dostałam go kilka dni za szybko ale karmie wiec miałam skróconą fazę lutealną.

Stawiałabym że był to krwiak gdyby nie to że na usg w 4 tyg (chyba 4 plus 3 albo coś takiego, generalnie niecałego tygodnia po tym jak się o tej ciąży dowiedziałam i w dzien w który miałam jeszcze końcówkę plamienia ) nie było już nawet cienia krwiaka ani żadnej innej przyczyny krwawienia.

reklama
Nie nie, broń Boże nie wmawiam ze okres znaczy ciąże. U mnie to było jakieś dziwactwo natury i nie wiem jakim cudem ciąża się rozwijała.

Krwawienie trwało tyle co zwykle, tak samo mocne a nawet mocniejsze, skrzepy i wszystkie inne przyjemności okresowe były. W niczym nie odstawało to od „regularnego” okresu.
Jedyne co - dostałam go kilka dni za szybko ale karmie wiec miałam skróconą fazę lutealną.

Stawiałabym że był to krwiak gdyby nie to że na usg w 4 tyg (chyba 4 plus 3 albo coś takiego, generalnie niecałego tygodnia po tym jak się o tej ciąży dowiedziałam i w dzien w który miałam jeszcze końcówkę plamienia ) nie było już nawet cienia krwiaka ani żadnej innej przyczyny krwawienia.
nie no wiadomo, byłam ciekawa po prostu jak to się u Ciebie zadziało 😊 dziękuję za odpowiedź ☺️

nie no wiadomo, byłam ciekawa po prostu jak to się u Ciebie zadziało 😊 dziękuję za odpowiedź ☺️
Moja dr mówiła że w swojej karierze miała dwa (w sensie ja byłam drugim) przypadki gdzie krwawienie w ciąży w dacie miesiączki było tak mocne jak normalny okres (badała mnie wtedy bo ja naprawdę mocno wkręciłam sobie CP, co zresztą było najbardziej prawdopodobne).
Plamienia i inne takie są częste, ale nie krwawienie które wygldalo jak miesiączka.
Miałam przy tym wysoki progesteron co ciekawe, endometrium nie najgorsze i nie najlepsze.

Ciąża to przeżyła i jak już poczułam się bezpiecznie, poroniłam w 9 tyg - zapewne wady zarodka (najpierw serduszko później objawy poronienia) ale nie potwierdzałam tego.

Czy ja mogę tak z żartem ;)

BBBBBBBBBBBBBB.jpg

Tak, o tej bieli widziałam, ale miałam nadzieje, że inaczej się to rozwinęło :( No ale nowe sznse teraz chyba? :)

No staram się myśleć pozytywnie i czekam na owulację, chłop ma we wtorek badania nasienia, więc cały następny tydzień będę się stresować czekaniem na wynik ;x jak już będzie wynik (mam głęboką nadzieję, ze dobry) to 10.03 mam wizytę u ginekologa i będę mogła zacząć stymulację owu w nast. cyklu. Do tej pory jeszcze nie miałam stymulacji i powiedziała żeby najpierw mój partner zrobił badania zanim mnie zacznie faszerować lekami. Chociaż po cichu liczę, że może jednak zanim dojdzie do stymulacji owu będę już w ciąży, ale jakoś się nie nastawiam na ten cykl :D

No staram się myśleć pozytywnie i czekam na owulację, chłop ma we wtorek badania nasienia, więc cały następny tydzień będę się stresować czekaniem na wynik ;x jak już będzie wynik (mam głęboką nadzieję, ze dobry) to 10.03 mam wizytę u ginekologa i będę mogła zacząć stymulację owu w nast. cyklu. Do tej pory jeszcze nie miałam stymulacji i powiedziała żeby najpierw mój partner zrobił badania zanim mnie zacznie faszerować lekami. Chociaż po cichu liczę, że może jednak zanim dojdzie do stymulacji owu będę już w ciąży, ale jakoś się nie nastawiam na ten cykl :D
Trzymam kciuki za dobre wyniki badań nasienia! Jak widać po stopce niestety te są najbliższe mojemu serduszku.
Przypomnij proszę ile się staracie i czy masz jakieś przeciwności?

Trzymam kciuki za dobre wyniki badań nasienia! Jak widać po stopce niestety te są najbliższe mojemu serduszku.
Przypomnij proszę ile się staracie i czy masz jakieś przeciwności?
Od sierpnia - to nasz 7 cykl starań. Mam PCOS i IO. Od półtora roku jestem na Glucophage, od roku suplementuje się pod kątem ciąży. Do wakacji udało mi się ładnie wyregulować cykle, a jak zaczęliśmy się starać to znowu się wszystko pokićkało :(

reklama
@kasiaa91 to mi nadziei narobiłas teraz 😮 a jak ten okres wyglądał ? taki jak zwykle ? miałaś skrzepy ? bolał Cię brzuch ? 🤔
Ja z 2 corką dostałam krwawienia takiego, ze po nogach mi ciekło, wróciłam z wakacji do domu po kilku dniach zrobilam test, bo nie mialam sil wstac z łóżka 3 dni pod rząd i zemdlilo mnie. Jakim zaskoczeniem okazaly sie 2 kreseczki.
Ja dzisiaj mam okropny dzień, ząb mi sie zlamał i jest drazliwy na zimno i ciepło... źle spalam w nocy, czulam ból zeba, uczucie ciężkości w żołądku, rano zwrocilam kawe i mdliło mnie pól dnia, drugie pół przespałam i dalej czuje sie jak po jakiejs imprezie na kacu. Moze to znowu covid jakiś , najgorsze ze na ząb nie moge wziąć nawet ibupromu czy cos bo jakby co, same wiecie. Ale paracetamol biorę jak bol jest nie do zniesienia.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.