reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski! 💝

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Od sierpnia - to nasz 7 cykl starań. Mam PCOS i IO. Od półtora roku jestem na Glucophage, od roku suplementuje się pod kątem ciąży. Do wakacji udało mi się ładnie wyregulować cykle, a jak zaczęliśmy się starać to znowu się wszystko pokićkało :(
rozumiem. Konsultowałaś z lekarzem to, że znów rozregulowały Ci się cykle? Trzymam kciuki, 7 cykli to nie jest aż tak dużo (wiem, że łatwo mi powiedzieć z mojej perspektywy). W każdym razie trzymam kciuki i bierz faceta w obroty :)

reklama
Do wszystkiego można się przyzwyczaić 😵😂 ja zaczęłam starania w listopadzie 2020 i od tamtej pory nie miałam żadnego powtarzalnego cyklu. Każdy inny i każdy nieprawidłowy 🤮😆

rozumiem. Konsultowałaś z lekarzem to, że znów rozregulowały Ci się cykle? Trzymam kciuki, 7 cykli to nie jest aż tak dużo (wiem, że łatwo mi powiedzieć z mojej perspektywy). W każdym razie trzymam kciuki i bierz faceta w obroty :)

Tak, konsultowałam - stąd wyszła decyzja o badaniach nasienia i stymulacji. A ja lecę Duphaston, wcześniej brałam Progesterone Besins i ładnie mi się ten cykl wyregulował - przestałam brać w czerwcu - cykl jak w zegarku 34 dni, ok. 20 dc owulacja. Cykl listopadowy wyciągnął się do 46 dni i owu była ok. 32 dc. Jak nie zaskoczyło nic to poszłam do mojej ginekolog z tym rozjazdem długości cyklu. W grudniu miałam cykl bezowulacyjny, po Duphastonie @ przyszła w 28dc. Następny cykl bez Duphastonu przyszedł po 20 dniach (nie zdążyłam go nawet wziąć) - wdrożyłam zioła o. Sroki. Poprzedni cykl 32 dni z Duphastonem od 21dc. Trochę jestem zrezygnowana w tych staraniach przez to rozregulowanie cyklu. Zobaczymy co będzie po marcowej wizycie.

Tak, konsultowałam - stąd wyszła decyzja o badaniach nasienia i stymulacji. A ja lecę Duphaston, wcześniej brałam Progesterone Besins i ładnie mi się ten cykl wyregulował - przestałam brać w czerwcu - cykl jak w zegarku 34 dni, ok. 20 dc owulacja. Cykl listopadowy wyciągnął się do 46 dni i owu była ok. 32 dc. Jak nie zaskoczyło nic to poszłam do mojej ginekolog z tym rozjazdem długości cyklu. W grudniu miałam cykl bezowulacyjny, po Duphastonie @ przyszła w 28dc. Następny cykl bez Duphastonu przyszedł po 20 dniach (nie zdążyłam go nawet wziąć) - wdrożyłam zioła o. Sroki. Poprzedni cykl 32 dni z Duphastonem od 21dc. Trochę jestem zrezygnowana w tych staraniach przez to rozregulowanie cyklu. Zobaczymy co będzie po marcowej wizycie.
no to faktycznie. Można się skołować. Trzymam kciuki, żeby wizyta przyniosła efekty. Liczę, że wrzucisz tłuste krechy nieługo :)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.