reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe kreski! 💝

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wiadomo, że człowiek jest z natury niecierpliwy i chciałby od razu.
Ja się teraz muszę nauczyć totalnej cierpliwości przez pół roku :D nie jest łatwo więc znam ten ból

reklama
Czasami, żeby osiągnąć cel, trzeba się "przemęczyć" zwłaszcza, że ten czas to na prawdę około 10 dni. Aczkolwiek, jeśli dla kogoś czas w ktorym chce osiągnąć cel, jest bez znaczenia to tak zgadzam się. Jeśli jednak chcemy zajść w ciążę lekarze zalecają zaczać aktywność seksualną przed owu żeby zwiększyć szanse i co drugi dzień być aktywnym przez czas płodny, prawda? Oczywiście wyjazdy, choroby, potężnie stresujące sytuacje - tego nie przeskoczymy.
Doczytalam sobie😁🤔👍
U mnie test owu dzis juz bledszy, więc moge raczej juz sobie odpocząć i nabierać ochoty na przyjemności nie zabarwione prokreacją. 😁🙃🤣

Czasami, żeby osiągnąć cel, trzeba się "przemęczyć" zwłaszcza, że ten czas to na prawdę około 10 dni. Aczkolwiek, jeśli dla kogoś czas w ktorym chce osiągnąć cel, jest bez znaczenia to tak zgadzam się. Jeśli jednak chcemy zajść w ciążę lekarze zalecają zaczać aktywność seksualną przed owu żeby zwiększyć szanse i co drugi dzień być aktywnym przez czas płodny, prawda? Oczywiście wyjazdy, choroby, potężnie stresujące sytuacje - tego nie przeskoczymy.
Doczytalam sobie😁🤔👍
U mnie test owu dzis juz bledszy, więc moge raczej juz sobie odpocząć i nabierać ochoty na przyjemności nie zabarwione prokreacją. 😁🙃🤣
Z tego co ja wiem to nie należy odczekiwać do płodnych, tylk cały cykl działać co 2 - 3 dni. Nasienie po dłuższej abstynencji traci na jakości i spada ruch.

Tak, ale to juz pewnie przypadki, gdy ten seks wpada raz na 2 tygodnie zwykle.

Wiadomo, że jak się jakoś specjalnie za seksem nie przepada, albo nie ma siły, czasu etc. to może się skupić na uprawianiu seksu tylko i wyłącznie kiedy ma pik na testach owulacyjnych czy potwierdzoną owulację w jakiś inny sposób. Natomiast jak ktoś ma ochotę nie ma żadnych medycznych przesłanek by nie uprawiać seksu po ewentualnym zapłodnieniu, czy nawet od samego początku ciąży o ile nie jest ona zagrożona
Dokladnie 😎 my np korzystamy z życia zanim okres dopadnie i jest codzienny maraton do końca 🤣 ale ja mam duże potrzeby 😁

Jak ja się cieszę że mój organizm od dawna nie wmawia mi objawy ciążowe bo to było męczące 🤣 choć przyznam że myślałam serio że się udało pies wie skąd to przekonanie i taki smuteczek trochę 😎
No właśnie mój organizm pierwszy raz tak że mnie zakpił... jutro robie ostatni test I czekam na okres 🤷🏽‍♀️

No właśnie mój organizm pierwszy raz tak że mnie zakpił... jutro robie ostatni test I czekam na okres 🤷🏽‍♀️
Mi tak na początku wariował 3 cykle w 4. Przestał zaszłam w ciążę 🤣 ale od poronienia spokój... Wręcz przeciwnie jak nawet poczuje lekki ból w podbrzuszu to już wiem że nic z tego 😂

Dokladnie 😎 my np korzystamy z życia zanim okres dopadnie i jest codzienny maraton do końca 🤣 ale ja mam duże potrzeby 😁
Tez miałam duże jak 17 lat skończyłam 🙈
6 razy w ciagu dnia tez sie zdarzyło i tak do 35... teraz jak się chce, nie zawsze można a jak już można to czasami się juz nie chce, sinusoida życiowa...🤣😂👍

reklama
Tez miałam duże jak 17 lat skończyłam 🙈
6 razy w ciagu dnia tez sie zdarzyło i tak do 35... teraz jak się chce, nie zawsze można a jak już można to czasami się juz nie chce, sinusoida życiowa...🤣😂👍
Weź mnie nie strasz bo w tym roku kończę 35 a mąż 45 🤣

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.