reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Dzięki ☺️ właśnie w przychodni mi powiedziały że powyżej 38 stopni podać coś, ale ja już nie czekałam z tym.

Temat kaszki hmm, przemycam w bbox ale jej to nie smakuje 😑 chociaż troszkę jak wypije to jestem szczęśliwa. Zrobię jak radzilyscie, czyli ugotuje na wodzie płatki i zrobię gęste tak żeby sama mogła jeść 💪

reklama
Ja kaszki gotowałam na mleku kokosowym jak miałam w domu. A tak gotuję na wodzie i dodaje do tego musy owocowe lub owoce. Dla mnie te kaszki nie są kwaśne czy gorzkie. Bez różnicy czy to manna czy jaglanka.
Manna samą lubię gotowana na mleku krowim i śmietance 30% jest wtedy aksamitna. Małej na krowim jeszcze nie gotowałam. Jako niewielki dodatek do placków daje ale na porcje kaszki jeszcze nie.

Już zaczęła jej rosnąć gorączka, jestem tak przewrażliwiona że co trochę to sprawdzam. Dałam paracetamol trochę profilaktycznie.

Biedna Nelka oby już gorączka nie rosła. U nas okazało się, że Jasiu ma za krótkie wedzidełko. Że nikt wcześniej tego nie zauważył🙈będziemy podcinać. Dziewczyny , które miały ten sam problem,lepiej laserowo czy chirurgiczne? Już jestem przerażona.

Biedna Nelka oby już gorączka nie rosła. U nas okazało się, że Jasiu ma za krótkie wedzidełko. Że nikt wcześniej tego nie zauważył🙈będziemy podcinać. Dziewczyny , które miały ten sam problem,lepiej laserowo czy chirurgiczne? Już jestem przerażona.
Starszej corce przerywali paznokciem jak miala 2 tyg (panie doradczynie laktacyjne). Synowi bylismy na podcieciu laserowym. Pan dr przy podcieciu laserowym twierdzil ze jest lepsze bo pozniej sie nie zrasta a tak chirurgicznie moze zrosnąc. Mi sie wydaje wlasnie ze corce sie zroslo ale mowi raczej ok 😒 a te chirurgicznie to w tym wieku jakos w znieczuleniu? Ja bym poszla na laserowo tylko ze drozej 😒

reklama
Po takim czasie 😳 już tu kiedyś pisałam, że to powinni od razu po porodzie sprawdzać maluchom tak jak wagę, wzrost itp.

Zależy, ktore wedzidelko. U nas niestety i jedno i drugie było do podcięcia. Podjęzykowe robiliśmy chirurgicznie i masowanie 3 miesiące i teraz jest jak ta lala (zabieg był wykonany w 5 tygodniu). Górne, czyli podwargowe robiliśmy laserowo i też z masażami (chociaż tu są zdania podzielone, czy to masowanie ma sens- ja masowalam).
Ogólnie przez to podwargowe jesteśmy skazani na ortodonte i aparat w przyszłości. Już po ząbkach widać, że ma szparę między jedynkami 😑

Co do gorączki po szczepieniu aż takiej reakcji się nie spodziewaliśmy, ale obserwujemy czujnie ☺️

Do góry