Darapuszkin
Fanka BB :)
To u nas tez tak ze 3 razy a czasami nic no szczegolnie jak nad ranem ssie nonstop i sie na brzuch obraca...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A to jest chyba normalne, tzn ja tak uznaje, bo jak się Nela czasem zachłannie z cyca opcha i potem szybko się wierci to uważam, że to jest normalne. Raczej nie powinno to niepokoićTo u nas tez tak ze 3 razy a czasami nic no szczegolnie jak nad ranem ssie nonstop i sie na brzuch obraca...
Cos Ty! U nas kilka dni bylo zasypiania samej a tak to musi byc cyc. Wczoraj pediatra zajrzala w buzie to podobno i gora i dol spuchniete i moze dlatego dzisiaj znowu w nocy przyssawka... ja wlasnie chce zaszczepic na wszystkie szczepy bo podobno ten W coraz czesciej wystepuje. Czytalam na blogu mamy pediatryU nas tez czasem sie zdarzy ale rzadko, moze raz dziennie. Jak na brzuszek sie przekreci zaraz po jedzeniu albo nie odbije.
W poniedzialek bede u pediatry to moge sie zapytac czy ulewanie powinno niepokoic...
My szczepilismy na meningo Typ B (bexero) 2 dawkami juz i jeszcze po roku 1 przypominająca. Chyba warto jak rozwazacie zlobek a jak nie to chyba mozna poczekac do 2 urodzin - wtedy są tylko 2 dawki. A tak generalnie to podobno warto szczegolnie bexero bo to najczesciej wystepujacy szczep w polsce. Tą drugą kilkuszczepową tez pediatrzy polecaja ale chyba te szczepy są w polsce rzadsze.
Kurcze Dziewczyny, czy juz wszystkie Wasze dzieciaczki zasypiaja same na drzemki i na noc? U nas ciagle na rączkach, czasem przy piersi. Kregoslup mi znow wysiada
Dziewczyny, jeszcze w podobnym tonie są 2 przepisy z alaantkowe blw:Dziewczyny, z serii kulinarnych polecajek na sniadanie / podwieczorek:
Placki z dyni i twarogu z tego przepisu (jedyna zmiana to zamiast cukru i cukru waniliowego dalam 1 banana rozpacianego- byly tylko delikatnie slodkie )
Placki serowe z dynią i rodzynkami - na słodko
Z tartą i podsmażoną dynią, odrobiną imbiru i skórki z pomarańczy. Bardzo smaczne i szybkie do przygotowania. Idealne na podwieczorek dla dzieci. Podawałam je z dżemem morelowym i pomarańczowym, ale może też być inna ulubiona konfitura oraz śmietana (słodka ubita lub kwaśna z cukrem).www.kwestiasmaku.com