reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

reklama
U nas tez czasem sie zdarzy ale rzadko, moze raz dziennie. Jak na brzuszek sie przekreci zaraz po jedzeniu albo nie odbije.
W poniedzialek bede u pediatry to moge sie zapytac czy ulewanie powinno niepokoic...

My szczepilismy na meningo Typ B (bexero) 2 dawkami juz i jeszcze po roku 1 przypominająca. Chyba warto jak rozwazacie zlobek a jak nie to chyba mozna poczekac do 2 urodzin - wtedy są tylko 2 dawki. A tak generalnie to podobno warto szczegolnie bexero bo to najczesciej wystepujacy szczep w polsce. Tą drugą kilkuszczepową tez pediatrzy polecaja ale chyba te szczepy są w polsce rzadsze.

Kurcze Dziewczyny, czy juz wszystkie Wasze dzieciaczki zasypiaja same na drzemki i na noc? U nas ciagle na rączkach, czasem przy piersi. Kregoslup mi znow wysiada 🙈

U nas tez czasem sie zdarzy ale rzadko, moze raz dziennie. Jak na brzuszek sie przekreci zaraz po jedzeniu albo nie odbije.
W poniedzialek bede u pediatry to moge sie zapytac czy ulewanie powinno niepokoic...

My szczepilismy na meningo Typ B (bexero) 2 dawkami juz i jeszcze po roku 1 przypominająca. Chyba warto jak rozwazacie zlobek a jak nie to chyba mozna poczekac do 2 urodzin - wtedy są tylko 2 dawki. A tak generalnie to podobno warto szczegolnie bexero bo to najczesciej wystepujacy szczep w polsce. Tą drugą kilkuszczepową tez pediatrzy polecaja ale chyba te szczepy są w polsce rzadsze.

Kurcze Dziewczyny, czy juz wszystkie Wasze dzieciaczki zasypiaja same na drzemki i na noc? U nas ciagle na rączkach, czasem przy piersi. Kregoslup mi znow wysiada 🙈
Cos Ty! U nas kilka dni bylo zasypiania samej a tak to musi byc cyc. Wczoraj pediatra zajrzala w buzie to podobno i gora i dol spuchniete i moze dlatego :( dzisiaj znowu w nocy przyssawka... ja wlasnie chce zaszczepic na wszystkie szczepy bo podobno ten W coraz czesciej wystepuje. Czytalam na blogu mamy pediatry

Dzięki za odpowiedzi z meningokokami 😘
Co do zasypiania, to Nela jak była dużo mniejsza, gdzieś tak do 5 tego miesiąca, karmiłam ją, kładłam do łóżeczka, robiliśmy"noc" przez całkowite gaszenie światła, chwilę się kręciła i zasypiała. Teraz, zwłaszcza już odkąd staje, czy siada ta praktyka nie przechodzi i zasypia tylko przy cycu.

A w nocy dała nam dziś popalic, co godzinę pobudka i nad ranem 1,5h przerwy w spaniu 😑

My szczepiliśmy Bexero, jak @middayjoy, i też dwie dawki teraz, a jedna po roku.

U nas też noce ciężkie w dalszym ciągu. Ja już się chyba przyzwyczaiłam i sama nie wiem ile razy w nocy do niego wstaje.
Dwójka górna już wyszła, więc pewnie jakieś kolejne idą..

Dziewczyny, z serii kulinarnych polecajek na sniadanie / podwieczorek:
Placki z dyni i twarogu z tego przepisu (jedyna zmiana to zamiast cukru i cukru waniliowego dalam 1 banana rozpacianego- byly tylko delikatnie slodkie )
Dziewczyny, jeszcze w podobnym tonie są 2 przepisy z alaantkowe blw:
Tez czasem robimy z jabłkami te:
Ale to dla starszej bo z miodem. Nastepny raz sprobuje banana zamiast miodu

Dziewczyny a probowalyscie spac z dzieckiem? U mnie tez duzo sie budzi ale ja tylko zmieniam strony- przekladam go do na drugi bok i do drugiej piersi i sie w miare wysypiam.
Ze starszą sie balam spac i zawsze wstawalam, karmilam, odkladalam i tak kilka razy w nocy i bylam jak zombie

reklama
Do góry