reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

reklama
Dziewczyny, z serii kulinarnych polecajek na sniadanie / podwieczorek:
Placki z dyni i twarogu z tego przepisu (jedyna zmiana to zamiast cukru i cukru waniliowego dalam 1 banana rozpacianego- byly tylko delikatnie slodkie )

Jeju dziewczyny Wy juz o meningo, a my sie od sierpnia nie mozemy na 3 dawkę pneumo zaszczepic. Nigdzie nie ma szczepionki. Hurtownie puste. Szumowski zamowil za malo dla Polski i dopiero w październiku maja przyjść

My nimenrix po roku bo wtedy tylko 1 dawka. Nam zostala 3 dawka prevenaru, jesli sie nic nie wydarzy to idziemy w poniedzialek i wtedy koniec szczepien do roku.
@Kurcia nie wiem czy korzystasz z luxmed ale tam tydzien temu mieli dostawe przynajmniej w niektorych placowkach (na infolinii mozna sie dowiedziec). Mam nadzieje ze w mojej jeszcze cos do poniedzialku zostanie.
U nas w luxmed juz nie ma terminow na szczepienia. Dostali szczepionki na grype i jest szał. My sie zastanawiamy, mam termin szczepienia dla starszej za 3 tygodnie ale nie wiem czy cos jeszcze będzie ze szczepionek 😂 nie wiem co z młodym czy szczepić...
Jak ja i mój facet zaszczepilismy sie jeden jedyny raz jak sie starsza urodzila to mielismy tyyyle infekcji ze teraz sie boimy 🤔🤔🤔

Tez wlasnie planuje nimenrix po roczku zeby tylko jedna dawke dac. Mamy drugie meningo w grudniu i reszta po 1rż... na grype nie szczepimy sie ale dlatego ze jakoa o tym nie myslalam a teraz slyszalam ze nie ma szczepionek...

Kurcze dziewczyny Roma dalej ulewa. Co prawda jest to milion razy mniej niz kiedys ale jeszcze zdarza jej sie. Tak kilka razy dziennie. Czy to nie za dlugo...?

reklama
Kurcze dziewczyny Roma dalej ulewa. Co prawda jest to milion razy mniej niz kiedys ale jeszcze zdarza jej sie. Tak kilka razy dziennie. Czy to nie za dlugo...?
Podobno do pół roku to się może zdarzyć a potem wygasa. U nas Nela strasznie ulewals przed ukończeniem 6 miesiący i to się rzeczywiście naprawiło. Jednak 2-3 razy dziennie jej się jeszcze zdarzy. Pamiętam jak byliśmy na wedzidelku u laryngologa to mówił że to może być refluks i jak będzie niepokoiło to żeby się do niego zgłosić. Swoją drogą to nie jestem pewna że to laryngolog jest od tego specjalista. Na Twoim miejscu skorzystałabym z teleporady.

Dziewczyny, cały czas się wahamy z meningokokami, powiedźcie mi czy każda z Was szczepi bąble przed tym i ile jest dawek?

Do góry