Mój też ma na rączkach i nóżkach serdelki ale pultyny! Jak lezy w nosidelku i te poliki sie zwieszą to wyglada podobnie jak r. kaliszBralam chyba 14 i 15 ale ani jedne ani drugie w lydce sie nie dopinaja takie moje Romeczka ma serdelki tez muzze cos kupic
reklama
Ach już doczytalam ze emuHmmm ale tam jest 01, 02, 03 i 04
@Cookie_ dzięki, jakos wczesniej nie moglam znalezc tych hm, nie wiem jak szukalam. A jakie mialas na mysli? Bo widzę takie ortalionowe na polarku, drugie to typ emu a trzecie materialowe- takie misie. Te ortalionowe mi sie podobaja
Darapuszkin
Fanka BB :)
Aaaa racja @middayjoy to 03 i 04 bralam ale tak totalnie na czuja. Tez patrze na hm tylko jaki rozmiar brac...?
Darapuszkin
Oooo wygladaja spoko! Zaraz obadam hm ale jesli chodzi o buty to totalnie nie ogarniam rozmiarow
Cookie_
Moderator
Tu najlepiej wiedzieć jaki rozmiar ma wkładka, ile cm i zmierzyć stopę dziecka. Bucik powinien być większy o jakieś 0.5-0.7 cm. Mój mały na roczek chodził więc mam po nim śniegowce z Bartka (wtedy zimy śnieżne jeszcze były )
Choć mój starszy do dziś ma 1 stopę o 1 cm większą więc zawsze buty brałam do większej stopy i tak 1 tyci luźny w paluchach a 2 ok Gdzie w rozmiarach dziecięcych to często przeskok o 1 rozmiar. Buty co chwilę mu zmieniałam, dopiero w zerówce zwolnił. Pamiętam że w przedszkolu jako 2,5 latek dzieciaki nosiły małe buciki a mu kupowałam rozmiary dla 4 latków. W 4 latkach skończyła się rozmiarówka butów tych za kostkę u różnych producentów i wszedł w rozmiary szkolne
Choć mój starszy do dziś ma 1 stopę o 1 cm większą więc zawsze buty brałam do większej stopy i tak 1 tyci luźny w paluchach a 2 ok Gdzie w rozmiarach dziecięcych to często przeskok o 1 rozmiar. Buty co chwilę mu zmieniałam, dopiero w zerówce zwolnił. Pamiętam że w przedszkolu jako 2,5 latek dzieciaki nosiły małe buciki a mu kupowałam rozmiary dla 4 latków. W 4 latkach skończyła się rozmiarówka butów tych za kostkę u różnych producentów i wszedł w rozmiary szkolne
Olga089
Dziewczyny, z rozmiarami butów jest tak samo jak z rozmiarami skarpet
Dziecko 6-9 miesięcy zazwyczaj ma rozmiar buta 17-20 co daje jakieś 10-12cm długość stopy.
Mój ma dwie pary spadkowych niechodków ze Smyka, jedne rozmiar 18, drugie 19 i chyba są ok
Dziecko 6-9 miesięcy zazwyczaj ma rozmiar buta 17-20 co daje jakieś 10-12cm długość stopy.
Mój ma dwie pary spadkowych niechodków ze Smyka, jedne rozmiar 18, drugie 19 i chyba są ok
Ane20.02.20
Ane20.02.20
Językowe etapy rozwoju
Szybko po urodzeniu noworodki lokalizują dźwięk ze swojej prawej lub lewej strony odwracając głowę lub patrząc w kierunku, z którego napływa. Najlepiej jest to widoczne w przypadku głośnych dźwiękó…
niegrzecznedzieci.org.pl
reklama
Ane20.02.20
@natusia.mamusia86 z tą integracją gdzie szukasz wskazówek?