reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

reklama
Moja ma takie, ale nie wiem czy mają w tym roku w ofercie (mamy spadkowe 😂) Wydaja się dość szerokie na na łydki, mogą pięść tam prawie wchodzi. IMG_20201001_075544.jpgIMG_20201001_075950.jpg

Tu najlepiej wiedzieć jaki rozmiar ma wkładka, ile cm i zmierzyć stopę dziecka. Bucik powinien być większy o jakieś 0.5-0.7 cm. Mój mały na roczek chodził więc mam po nim śniegowce z Bartka (wtedy zimy śnieżne jeszcze były 😂)
Choć mój starszy do dziś ma 1 stopę o 1 cm większą więc zawsze buty brałam do większej stopy i tak 1 tyci luźny w paluchach a 2 ok 😂 Gdzie w rozmiarach dziecięcych to często przeskok o 1 rozmiar. Buty co chwilę mu zmieniałam, dopiero w zerówce zwolnił. Pamiętam że w przedszkolu jako 2,5 latek dzieciaki nosiły małe buciki a mu kupowałam rozmiary dla 4 latków. W 4 latkach skończyła się rozmiarówka butów tych za kostkę u różnych producentów i wszedł w rozmiary szkolne 🤦‍♀️

Dziewczyny, z rozmiarami butów jest tak samo jak z rozmiarami skarpet ;)
Dziecko 6-9 miesięcy zazwyczaj ma rozmiar buta 17-20 co daje jakieś 10-12cm długość stopy.
Mój ma dwie pary spadkowych niechodków ze Smyka, jedne rozmiar 18, drugie 19 i chyba są ok ;)

reklama
Do góry