reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

reklama
U nas tez czasem sie zdarzy ale rzadko, moze raz dziennie. Jak na brzuszek sie przekreci zaraz po jedzeniu albo nie odbije.
W poniedzialek bede u pediatry to moge sie zapytac czy ulewanie powinno niepokoic...

My szczepilismy na meningo Typ B (bexero) 2 dawkami juz i jeszcze po roku 1 przypominająca. Chyba warto jak rozwazacie zlobek a jak nie to chyba mozna poczekac do 2 urodzin - wtedy są tylko 2 dawki. A tak generalnie to podobno warto szczegolnie bexero bo to najczesciej wystepujacy szczep w polsce. Tą drugą kilkuszczepową tez pediatrzy polecaja ale chyba te szczepy są w polsce rzadsze.

Kurcze Dziewczyny, czy juz wszystkie Wasze dzieciaczki zasypiaja same na drzemki i na noc? U nas ciagle na rączkach, czasem przy piersi. Kregoslup mi znow wysiada 🙈

U nas tez czasem sie zdarzy ale rzadko, moze raz dziennie. Jak na brzuszek sie przekreci zaraz po jedzeniu albo nie odbije.
W poniedzialek bede u pediatry to moge sie zapytac czy ulewanie powinno niepokoic...

My szczepilismy na meningo Typ B (bexero) 2 dawkami juz i jeszcze po roku 1 przypominająca. Chyba warto jak rozwazacie zlobek a jak nie to chyba mozna poczekac do 2 urodzin - wtedy są tylko 2 dawki. A tak generalnie to podobno warto szczegolnie bexero bo to najczesciej wystepujacy szczep w polsce. Tą drugą kilkuszczepową tez pediatrzy polecaja ale chyba te szczepy są w polsce rzadsze.

Kurcze Dziewczyny, czy juz wszystkie Wasze dzieciaczki zasypiaja same na drzemki i na noc? U nas ciagle na rączkach, czasem przy piersi. Kregoslup mi znow wysiada 🙈
Cos Ty! U nas kilka dni bylo zasypiania samej a tak to musi byc cyc. Wczoraj pediatra zajrzala w buzie to podobno i gora i dol spuchniete i moze dlatego :( dzisiaj znowu w nocy przyssawka... ja wlasnie chce zaszczepic na wszystkie szczepy bo podobno ten W coraz czesciej wystepuje. Czytalam na blogu mamy pediatry

Dzięki za odpowiedzi z meningokokami 😘
Co do zasypiania, to Nela jak była dużo mniejsza, gdzieś tak do 5 tego miesiąca, karmiłam ją, kładłam do łóżeczka, robiliśmy"noc" przez całkowite gaszenie światła, chwilę się kręciła i zasypiała. Teraz, zwłaszcza już odkąd staje, czy siada ta praktyka nie przechodzi i zasypia tylko przy cycu.

A w nocy dała nam dziś popalic, co godzinę pobudka i nad ranem 1,5h przerwy w spaniu 😑

My szczepiliśmy Bexero, jak @middayjoy, i też dwie dawki teraz, a jedna po roku.

U nas też noce ciężkie w dalszym ciągu. Ja już się chyba przyzwyczaiłam i sama nie wiem ile razy w nocy do niego wstaje.
Dwójka górna już wyszła, więc pewnie jakieś kolejne idą..

Dziewczyny, z serii kulinarnych polecajek na sniadanie / podwieczorek:
Placki z dyni i twarogu z tego przepisu (jedyna zmiana to zamiast cukru i cukru waniliowego dalam 1 banana rozpacianego- byly tylko delikatnie slodkie )
Dziewczyny, jeszcze w podobnym tonie są 2 przepisy z alaantkowe blw:
Tez czasem robimy z jabłkami te:
Ale to dla starszej bo z miodem. Nastepny raz sprobuje banana zamiast miodu

Dziewczyny a probowalyscie spac z dzieckiem? U mnie tez duzo sie budzi ale ja tylko zmieniam strony- przekladam go do na drugi bok i do drugiej piersi i sie w miare wysypiam.
Ze starszą sie balam spac i zawsze wstawalam, karmilam, odkladalam i tak kilka razy w nocy i bylam jak zombie

reklama
Do góry